Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
pfff 
p - 24.09.2006 11:50

Er is inderdaad weinig verschil; maar los je het op door zo'n uitzending te verstoren?
Beantwoord dat nou eens!Bij actievoeren hoort toch dat je verklaart waarom je iets doet, waar blijft het persbericht van AFA/autonome antifa/tegengeluid/...?
(!*$(&^$&!%^` 
NN - 24.09.2006 15:44

ZIJN JULLIE NOU ALLEMAAL HELEMAAL VAN DE POT GERUKT ?? !!!

Zwarte kat en ander gespuis... Jullie klinken als een stel in het nou gedreven wazie's. Die roepen ook altijd: maar jullie discrimineren ook.. want wij hebben ook recht op vrijheid van meningsuiting...

NEEEE!!! WANT RACISME IS GEEN MENING, RACISME IS EEN MISDAAD !!!! en knoop even goed in je oren: Wat de AFA hier heeft gedaan is alleen maar goed !! Dit soort smeerlappen, dit soort misselijkmakend tuig met hun walgelijke racistische ideen heeft GEEN ENKEL RECHT om de ruimte te krijgen OM DIT NOG VERDER TE PROPAGEREN !!!

Bestrijding van onrecht kan zelf nooit onrecht zijn !!!

(of willen jullie onze verzetstrijders uit WO2 terroristen gaan noemen. Die hebben namelijk ook gemoord om onrecht te bestrijden. De daad van moord was misschien niet goed, maar die werd wel gerechtvaardigt en tot een goeie daad verheven omdat het een daad was die het onrecht, het nog ergere kwaad, bestreed.)
?? 
tiel - 24.09.2006 20:57

Gelet op deze foto is de auto van een pacifist gesloopt:
 http://www.blikopnieuws.nl/popup/x.gif
dom 
min6 - 24.09.2006 11:03

"Rascisme, fascisme, sexisme, homofobie, zijn GEEN mening!"

Wat een domme bewering.

Het op deze manier negeren van geluiden in de samenleving die je niet aanstaan zal op termijn ook altijd tegen je werken, want de genegeerden worden alleen maar verongelijkter en bozer.

Wat er dan gebeurt zie je op dit moment in Vlaanderen.

E-Mail: wim@min6.nl
Website: http://www.min6.nl
 
wie zyn de fascististen? 
zwarte kat - 24.09.2006 14:14

nou nou demonstrant, je draait de zaken nogal om..
het zyn de demonstranten die proberen om bepaalde mensen monddood te maken en niet andersom..
inplaats van mee te doen aan de diskussie en doormiddel van dialoog je standpunten duidelyk maken kiezen jullie de laffe manier en ga je de diskussie proberen te overschreeuwen door zoveel mogelyk lawaai te maken.. triest en kinderachtig..

en nee demonstrant, er is goddank geen maatschappelyk draagvlak voor jullie protestakties.. het soort draagvlak waar jy op doelt hoort thuis binnen fascistische regimes en niet in een vry land waar we middels dialoog in alle vryheid maatschappelyke diskussies kunnen bespreken zonder dat er volk als jullie dit moedwillig de nek om proberen te draaien..




Onhandige actie 
Lucas - 24.09.2006 11:10

Wel een beetje en ondoordachte actie. Het beeld wat de antifa's nu scheppen is dat men de vrijheid van meningsuiting ondermijnt door de fascisten de mond te snoeren. Laat ze toch in alle vrijheid hun verwerpelijke ideetjes spuien. De gemiddelde nederlander is intelligent genoeg om in te zien dat deze fascisten gevaarlijke mensen met buitengewoon onverstandige ideeen zijn.
nopaseran 
aafahoolie - 24.09.2006 15:22

je kan wel weer wolf in schaapskleren rethoriek gebruiken enzo maar je moet ze gewoon de straat teruggeven steen voor steen.
totdat de laatste faschist opgehangen is met de darmen van de laatste kapitalist.

viva la resistance viva la communismo libertario !

extreem-rechts tegen extreem-rechts 
anarchist - 23.09.2006 20:26

Kijk eens, jullie voldoen als zogenaamde "antifascisten" aan kenmerk 3 t/m 6 van extreem-rechts:
1. mensen en rassen zijn in beginsel niet gelijkwaardig;
2. culturele verschillen zijn belangrijker dan sociale verschillen;
3. mensenrechten zijn niet universeel geldig;
4. eigen standpunten mogen over anderen doorgezet worden met geweld;
5. democratische structuren zijn bij voorkeur niet legitiem;
6. sterke leiding wordt gezien als een betere manier van bestuur dan democratie.

 http://nl.wikipedia.org/wiki/Extreemrechts


Tijd voor een écht antifascistisch geluid dus. Weg met die klotesubcultuur, leve het anarchisme!
tsja 
Alex - 24.09.2006 16:59

Ik vind het goed dat men aandacht er voor vraagt en denk dat veel mensen in de buurt het er mee eens zijn. Ik weet niet wie de belgische auto vernield heeft, maar ik denk dat je daarmee weer heel veel sympatisanten uit de buurt (die het goed vonden dat jullie er stonden) hebt verloren. Dus dat vind ik dan een beetje jammer er aan.
congratulations... 
5.10 - 23.09.2006 21:53

yep, once again we can drink a free beer in the bar after being released from jail and say "yep. we show them!". just tell me people, why you're sending others straight to prison??? which asshole posted a message on indy day before event?!?!?!?! what did you expect?! that the cops are not reading indy?! specially that there was an anty-bush demo few hours before. fucking christ use your brain for the future because it's easy to whinge everywhere how people are oppressed and cops are bad and so on. sorry but this is a war and for stupid moves you have to pay. cops are on their side because they are them!!!!!! F%$@#!! i see that "less thinking more drinking" attitude works well in amsterdam squatting scene and if it's gonna keep on that way there's really no future... ehhhhh...

auto fotos 
nn - 24.09.2006 17:36

kan iemand ff die fotos erop zeten van de auto er zaten namelijk stickers op met vlaams belang enzo en mensen hebben de winter uit die auto zien stappen "heb ik mij laten vertellen"

was er zelf niet bij maar goede actie ga zo door




de politie kan het waarschijnlijk niet hebben dat ze geen daders hebben ofzo

OOK GEEN PLAATS VOOR BELGIESCHE FASJOS IN DIT LAND
@tim Meerkens 
Andre - 24.09.2006 16:08

Aan Tim Meerkens.

Ik zou liever stellen GEEN MENING!!!!!!!

E-Mail: andre@moscowmail.com
Jammer 
Lasse - 24.09.2006 17:35

De bedoeling is wel okay maar ik denk dat dit eerder averechts werkt. Het was erg irritant, al die geluiden die de uitzending verstoorden en je zet de extreem-rechtsen er mee in een slachtofferpositie. Meer lof dan voor de jongen van GroenLinks en Jeroen Dijsselbloem die gewoon de discussie aangingen. Zo hoort het.

Het vernielen van een auto vind ik ook ver beneden de maat. Ik vind de acties van dit weekend jammer en niet erg handig.
tsjongejonge 
q - 24.09.2006 15:56

Hee NN... knap hoor, zoveel woorden typen zonder ook maar iets van argumentatie te gebruiken!
Als dit het niveau is van antifa/afa/blabla tegenwoordig, vind je het dan gek dat niemand meer aan acties meedoet?

En bestrijding van onrecht kan nooit zelf onrecht zijn? Wat dacht je dan van de 'strijd tegen het terrorisme'? Of het ontstaan van het Oostblok in 1945?

Hoe lang wordt het antifascisme nog gegijzeld door dit soort zwart-wit denkende schreeuwerds?
Moeilijk hè 
bup - 24.09.2006 00:09

lastig, een linkje plaatsen
 http://www.nu.nl/news/832441/10/Protest_bij_uitzending_Rondom_Tien_met_extreem_rechts.html

Komt er nog een persbericht o.i.d.? Reageren op het steen-incident en de aantijging "extreem-links" zou geen overbodige luxe zijn. Verder; waarom waren er zo weinig mensen? Zijn er mensen/organisaties met concrete plannen om dat volgende keer te verbeteren? En bovendien: helpt het verstoren van een discussie die voor de tv-kijker als constructief en leerzaam overkomt (check de uitzending maar)? En hoe zit het met de vrijheid van meningsuiting?

Kortom: openheid!


Hier de rondom 10-aflevering:
 http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=3326213&md5=7086a030e3d9fff1e5f0a4e4b26be792


Een anarchist die het in zich zelf gekeerde scene'tje zat is.
Less cloaks and daggers please 
NN - 23.09.2006 22:08

Natuurlijk weten degenen die de oproep op Indy plaatsen ook wel dat de smeris meeleest. De oproepers hebben kennelijk gekozen voor openbaarheid, voor het bereikein van zoveel mogelijk medestanders (zeker op zo'n korte termijn). Demonstreren tegen fascisten hoeft gelukkig nog niet in het geheim, jezelf meer isoleren dan nodig is ook niet.
neo-fascisten 
ascaso - 24.09.2006 11:24

Een ondoordachte actie, een ondoordachte mening zul je wel bedoelen. Fascisme is geen mening, haat zaaien, mensen mishandelen, en noem maar op: dat is geen mening. En over de gemid. Nederlander, die eet bij de macdonalds. En als je echt verstandig bent dan pak je er een aantal geschiedenisboekjes bij en dan vindt je de meest 'prachtige' voorbeelden hoe de fascisten na de eerste wereldoorlog te werk gingen. Zie jij een verschil?
announcement 
harry - 23.09.2006 22:18

Maybe it was posted on Indy because people have to come to the action? When you invite everyone to the action, you don't get incrowd-tendencies. When you're not having that, maybe one day more then only 50 people show up!!!!!
We need effective antifascism, the squatters scene is way to chaotic and small to be effective....
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.