english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
4e PGA conferentie in Europa
Geen Paniek! - 28.05.2006 21:29

19 Augustus – 3 september 2006 op diverse plaatsen in Frankrijk

Het Peoples Global Action (PGA) netwerk ontstond in 1997. PGA is een los samenwerkingsverband dat zich het beste laat omschrijven als een communicatieplatform waar een groot aantal horizontale en antikapitalistische mensen en organisaties hun activiteiten coördineren en ervaringen uitwisselen. Peoples Global action was de initiator van de in 1999 gehouden Intercontinentale boerenkaravaan en riep op tot internationale actiedagen tegen de G8, de Wereldhandelsorganisatie, de Wereldbank, het Internationale Monetaire Fonds en meer.


In Seattle, Genua en Praag, en op heel wat minder in het media-oog springende momenten, was PGA de drijvende kracht achter protestacties van de andersglobaliseringsbeweging. Temidden van de 'Tegentoppen', Sociaal Fora en acties, zijn de aan PGA gelieerde groepen op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de de huidige stagnatie van de protesten te doorbreken.

De uitganspunten van het PGA netwerk

* Een zeer duidelijke verwerping van de instellingen die multinationale ondernemingen en staten hebben opgericht om macht van mensen weg te nemen, zoals de WTO en andere 'vrij'-handelsverdragen (APEC, EU, NAFTA).
* Een confronterende houding, omdat we menen dat lobbyen geen belangrijke rol kan spelen in dergelijke ondemocratische organisaties, waarin het multinationale kapitaal de enige echte beleidsmaker is.
* Een oproep tot geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid en de opbouw van lokale alternatieven door mensen aan de basis, als antwoord op de activiteiten van staten en bedrijven.
* Een organisatiefilosofie die is gebaseerd op decentralisatie en autonomie.


De PGA symphatisanten in Europa ontmoeten elkaar om de twee jaar, op initiatief van een 'convenor', oftewel gastcollectief. Sinds 1997 waren de meerdaagse conferenties een gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en coalities te smeden die activisten beter in staat stelden hun gezamenlijke strijd te voeren.

De laatste twee conferenties, waar enkele honderden mensen aan deelnamen, vonden plaats in Leiden (2002) en Belgrado (2004). Dit jaar wordt de conferentie georganiseerd door het Franstalige netwerk STAMP en vindt de conferentie plaats van 19 augustus tot 3 september. STAMP is begonnen als een groep mensen die betrokken was bij Sans Titre, een netwerk voor directe actie, autonomie en mensen betrokken in horizontaal georganiseerde vrijplaatsen in Frankrijk.

STAMP wil het organisatie- en voorbereidingsproces van de komende conferentie openstellen voor iedereen, en wel rond de volgende speerpunten:

Decentralisering en lokale basis:

De PGA conferentie bestaat uit twee delen:

1. Het eerste deel betreft vijf kleinere bijeenkomsten in Lyon, Toulouse, Lavaur, Dijon en Genève met elk ongeveer honderd deelnemers. Gedurende negen dagen worden thematische discussies en workshops verbonden met lokale onderwerpen die relevant zijn voor de deelnemende Europese groepen. Aan het eind zal iedere conferentielocatie een praktisch project of onderwerp voorstellen voor collectieve actie.
2. Tijdens het tweede deel van de conferentie komen de deelnemers aan de vijf kleinere bijeenkomsten voor vier of vijf dagen bijeen in Lyon om daar het door hun besprokene te bediscussiëren, de voorstellen voor gezamenlijk actie te bespreken en er de toekomst van het Europese PGA netwerk te bespreken.

Non specialisatie of “afwas theorie”:

Tijdens de conferentie nemen we stelling tegen “specialisatie” en pleiten we voor het gelijk verdelen van taken. In het bijzonder denken we dan aan die taken die horen bij het organiseren van het leven van alle dag. De door de verschillende lokale bijeenkomsten ingebrachte voorstellen zouden gericht moeten zijn op de uitwisseling van praktische vaardigheden die een link hebben met de behoeften van de lokale gastorganisatie.

Het versterken van de banden met Oost Europa:

In de maanden voorafgaand aan de conferentie zullen we diverse reizen ondernemen naar Oost-Europa om daar de conferentie bekend te maken en kennis te maken met hetgeen daar lokaal speelt.

De organisatie van de conferentie is voor ons zowel politiek als persoonlijk een plezierig project. Het vergt veel toewijding en energie van ons om er een open en gezamenlijk avontuur van te maken, en niet het zoveelste onderonsje van 'experts in activisme'.

STAMP zal de komende maanden in diverse plaatsen bijeenkomsten organiseren waar mensen en organisaties betrokken kunnen raken in het organisatieproces. De volgende Europese voorbereidingsbijeenkomst zal plaatsvinden in Lyon, op 3 en 4 juni. Daarna volgt nog een bijeenkomst half juli in Dijon.

Over de inhoud...

Hier volgen onderwerpen die tijdens de conferentie op de agenda zullen staan en waarvan enkele nu al lokaal worden voorbereid. Deze lijst is bedoeld om je een idee te geven wat er zoal aan de orde zal komen en is een uitnodiging aan een ieder die voorstellen heeft voor debat, workshops en teksten.

Specifieke onderwerpen:

* De ontwikkeling en het behoud van vrijplaatsen (kraakpanden, autonome zones, collectieve projecten in zowel steden als op het platteland)
* Gender-gerelateerde onderwerpen. De strijd tegen het patriarchaat
* De industriële samenleving en het effect op de relatie tussen mens en ruimte, de verandering in sociale omgeving, het effect van industriële technologie op intermenselijke relaties.
* Sociale controle, veiligheid en de achterliggende politieke beweegredenen, militarisme, repressie tegen sociale bewegingen.
* Het digitale strijdperk. Indymedia en sociale bewegingen, alternatieve servers (riseup.net, squat.net), de verantwoordelijkheid van gebruikers en de solidariteit tegen digitale repressie.
* Kind-ouder relaties, ouderschap, onderwijs en het ouder worden.
* Verwerping van de staat: ervaringen in zelforganisatie en directe democratie; markteconomie en consumentisme versus alternatieve niet-markteconomische modellen.
* De strijd van arbeiders en werklozen; anti-loonslavernij; anti-kapitalisme en haar instituten (Wereldhandelsorganisatie, Wereldbank EU etc.); de staat van het Europese kapitalisme (vrijhandelsovereenkomsten, privatisering en dergelijke)
* Racisme, postkolonialisme, migratie en de afschaffing van grenzen
* De kapitalistische controle over grondstoffen en energie, dreigende ecologische catastrofes en voor de hand liggende en toepasbare alternatieven.
* Het anarchistische getto, militante politiek en elitarisme. Hoe ons hiervan te bevrijden?
* Anti-existentialisme en een kritiek op de religieuze benadering van de relatie tussen mens en natuur die onze kijk op gender, leeftijd en ras bepaalt; anti specisme en dierenbevrijding.

Dwarslijnen

“Naar een nieuw soort verzet?”

* Confrontatie-gerichte directe actie tactieken en/of autonomie en het bouwen van praktische alternatieven.
* Samenleven of scheiden van de instituten, vakbonden, NGO's en links.
* Het vraagstuk omtrent klasse, gender en racisme in het hart van onze strijd.
* Het verbinden met andere verzetshaarden binnen een wereldwijde strategie.


We zoeken naar verschillende manieren middelen - bijvoorbeeld bij fondsen - voor visakosten en de praktische organisatie van de conferentie. Iedere bijdrage, van geld tot muggennetten en schroevendraaiers of tofu aan toe is welkom. Donaties kunnen naar "Accueil caravane" STAMP c/o Longo Mai 04300 Limans, France.

Meer informatie over de conferentie is te vinden op:
 http://www.pgaconference.org
 http://stamp.poivron.org/
 http://www.agp.org/

Wie per email op de hoogte wil worden gehouden over de vorderingen in de voorbereidingen van de conferentie kan zich abonneren op de nieuwsbrief:  http://pgaconference.org/mailman/listinfo/announce

De conferentie-organisatie is te bereiken via  stamp@poivron.org

++++++++++++
Bovenstaande oproep komt van:  http://eurodusnie.nl/Geen-Paniek/Activisme/4e-PGA-conferentie-in-Europa.html
Op  http://eurodusnie.nl staan nog meer artikelen over het PGA netwerk.

Website: http://eurodusnie.nl/Geen-Paniek/Activisme/4e-PGA-conferentie-in-Europa.html
 
supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.