Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Mark 
mark2 - 16.12.2005 14:31

Beste Mark,

Zoals je weet wordt Venezuela in haar bestaan bedreigt door de agressie van de amerikanen die ook miljoenen uitegeven aan "democratische opositie" in Venezuela zelf. Het is feitelijk een koude oorlog om de toekomst van het hele zuid-amerikaanse continent. Gaan de amerikenen het voor het zeggen krijgen, zoals vroeger in Chili, El Salvador etc of onstaat er een links blok tegen het amerikaanse fascisme. Waartoe de amerikaken in staat zijn weten we uit het verleden (steun voor de contra's in Nicaragua, de coup in Chili, de leugens tegenover de wereld om de oorlog in Iraq te rechtvaardigen etc etc etc) Jij kiest hierin duidelijk partij en dus moet je niet raar staan te kijken als mensen jouw een fascist noemen. Jij steunt het fascisme in elk geval. Jij geeft geen kritiek, verwoord ook niets, je dumped alleen je anti-chavez-propaganda onder het mom van "mensenrechten". Het doet me mezelf vragen of je steun elders voor die Turkse schrijver voort komt uit pure liefde voor mensenrechten of gewoon een opportunistische stellingname is omdat je gewoon tegen de toetreding van Turkije tot de EU bent en dat je ook hier "mensenrechten" als kapstok gebruikt voor je (extreem?) rechtse doelen.

Viva Venezuela 
Spik - 16.12.2005 15:30

Mark2 heeft groot gelijk. Het is nu nog wachten op het Rendon Group rondreizend mensenrechten circus, net zoals in de aanloop van de Irak oorlog, in opdracht van het Pentagon, erop uit gestuurd werd.

Pentagon rolls out stealth PR
 http://www.usatoday.com/news/washington/2005-12-14-pentagon-pr_x.htm

The Man Who Sold the War
Meet John Rendon, Bush's general in the propaganda war
 http://www.rollingstone.com/politics/story/_/id/8798997?rnd=1133761867484&has-player=true&version=6.0.12.1059

DN!: The Man Who Sold the Iraq War: John Rendon, Bush's General in the Propaganda War
 http://www.democracynow.org/article.pl?sid=05/11/21/1516257

Video: Operation Saddam - America's Propaganda War (2003)
 http://www.informationclearinghouse.info/article11054.htm

Pentagon Debates Propaganda Push in Allied Nations
 http://www.globalpolicy.org/security/issues/iraq/attack/2002/1216prop.htm

Secretive firm helps U.S. wage information war abroad
 http://www.informationclearinghouse.info/article10990.htm

P.S. als je door een buitenlandse mogendheid betaald wordt, om je eigen land te destabiliseren in aanloop van een coup-poging, tegen een democratisch gekozen leider, die werkelijk op komt voor de belangen van zijn bevolking in plaats van eigen zakken te vullen en die van de multinationals, ben je een regelrechte landverrader.
Just wondering 
mark2 - 16.12.2005 13:33

Wat bezielt mensen als Mark en de originele poster van dit bericht? Ze kunnen onmogelijk volhouden dat ze voor de rechten van de mens op komen gezien hun alliantie met het fascistische amerika.
Het is duidelijk dat het volk in ruime mate achter Chavez staat. Het is bekend dat amerikanen miljoenen in de oppositie pompen etc etc.
Volgens mij zijn mensen als mark en pietje of heeel erg fout of heeel erg dom.

aan sojo 
mark2 - 16.12.2005 15:15

Beste Sojo,

Amnesty International heeft slecht heel lichte kritiek op Venezuela kunnen verwoorden. Als je je druk maakt over mensenrechten kun je beter naar de agressie van de amerikanen in de regio kijken en naar hun praktijken op Guantanamo bay.
Ik betwijfelde gewoon de motieven van Pietje en Mark2 om de woorden mensenrechten in de mond te nemen. Het is duidelijk dat in elk geval pietje in plaats van zich nadrukkelijk solidair te verklaren met de boliviaanse revolutie het Haitiaanse model voor Venezuele voorstaan. Het demagogische gebruik van het woord vakbondman alleen al is pure manipulatie die voorbij gaat aan de vraag wie die "vakbond" financieerd en wiens belangen ze werkelijk dienen...



fascist? 
mark - 16.12.2005 13:47

Ik vraag me dan op mijn beurt af: wat bezielt mensen als 'just wondering' om mensen die (een beetje) kritiek op venezuela uitoefenen (Amnesty, Human Right Watch, en mijzelf dus) als fascisten af te schilderen?

Ahum, dit is geen discussieforum, dus ik neem aan dat de moderators deze en bovenstaande post zullen verwijderen.
mark2... 
Sojo - 16.12.2005 15:00

Mark2, je bent mensen die je niet kent in hokjes aan het plaatsen en kent ze bij voorbaat bepaalde motieven toe: 'alliantie met het fascistische amerika' en '(extreem?) rechtse doelen'.

In elk land, ongeacht of je je met het daar geldende politieke klimaat associeert, moeten de mensenrechten gewaarborgd blijven en gecontroleerd worden.

In het verleden hebben zoweel linkse als rechtse regimes die grof geschonden, dus Amnesty en Human Right Watch hebben alle reden om actief te blijven, óók in Venezuela.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.