english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Belgische kritiek op Lijst Fortuyn
Kris Merckx - 25.08.2002 11:54

Wat voor mooi volk heeft de Lijst Pim Fortuyn (LPF) in de voorbije verkiezingscampagne zoal gesteund of heeft zich over zijn rug nu in het parlement gehesen? O.a. via het Vlaamse dagblad De Morgen (5 augustus 2002) stellen wij een paar exemplaren voor.

Afvalbaron, vastgoedmakelaars en corrupte anticommunisten
De zwarte sponsors van Fortuyn
Door Kris Merckx

Volgens sommigen heeft Nederland, na twee 'paarse' regeringen, nu een 'zwarte'. regering. Recente berichten over de geldschieters van de vermoorde Pim Fortuyn en over de extreem-rechtse heren die nu aan de touwtjes trekken in zijn partij, geven hen gelijk. Wat voor mooi volk heeft de Lijst Pim Fortuyn (LPF) in de voorbije verkiezingscampagne zoal gesteund of heeft zich over zijn rug nu in het parlement gehesen? De Morgen (5 augustus 2002) stelt ons een paar exemplaren voor. We citeren:

Van de vijf grootste donateurs van de partij zijn er vier vastgoedondernemer. Daarnaast is er ook een eigenaar van tien amusementspaleizen en voormalig afvalbaron Wim Zegwaard. Deze laatste renteniert momenteel in Delft en mag volgens het zakenblad Quote gerekend worden tot de 500 rijkste mensen van Nederland wat trouwens ook geldt voor de vier andere donateurs. In de jaren tachtig wist Zegwaard, handig gebruikmakend van de mazen in de wetgeving vele honderdduizenden ton afval, oorspronkelijk huishoudelijk spul afkomstig van de Haagse gemeentereiniging, onderweg niet zelden vermengd met schadelijk industrieel afval, te storten op een vuilnisbelt in het Waals-Brabantse Mont Saint Guibert. Daarvoor werd hij in 1995 door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk, terwijl de openbare aanklager vier jaar had gevraagd.
Huidig vice-voorzitter van de LPF-fractie in de Tweede Kamer is de 68-jarige F. Hoogendijk. Hoogendijk, tot voor kort lid van de liberale VVD was van 1975 tot 1985 algemeen hoofdredacteur van het oerconservatieve Elsevier-magazine. Hoogendijk verzeilde in de schandaalsfeer omwille van zijn samenwerking met Eschel Rhoodie, de staatssecretaris van Informatie van Zuid-Afrika. Rhoodie moest in 1978 zijn land ontvluchten toen in het kader van het Muldergate-schandaal duidelijk werd dat hij de spil was van een wereldwijde corruptiezaak, waarbij de Zuid-Afrikaanse regering in het geheim miljarden had besteed om de apartheid in het buitenland te 'verkopen'. Invloedrijke journalisten werden letterlijk omgekocht door Rhoodie. Er kwam een transactie aan het licht waaruit bleek dat Hoogendijk 300.000 gulden had geïncasseerd voor een 'exclusief' interview met Rhoodie. Er werd ook beweerd dat Hoogendijk betrokken was bij de oprichting van To the Point, een in Antwerpen uitgegeven Engelstalig nieuwsmagazine dat 'positieve' propaganda over Zuid-Afrika verspreidde. Hoogendijk was jarenlang in het geheim betaald adviseur van de Amerikaanse petroleumfirma Gulf Oil.
Hij had ook contacten met de CIA-agent Carl Armfelt. Die beschikte over twee zakelijke covers: hij was vertegenwoordiger van een firma voor vliegvelduitrusting in Washington en had in Knokke een winkel met snuisterijen uit Zuidoost-Azië. In werkelijkheid was Armfelt, ondermeer via zijn vrienden van de World Anti-Communist League (WACL), betrokken bij geheime operaties en clandestiene wapenleveringen aan landen als Irak, Libië en Israël en organisaties als het IRA, de ETA en de PLO.
Een ander LPF-kamerlid, Janssen van Raaij, een gewezen vice-voorzitter van het christen-democratische CDA, is bekend om zijn extreem-rechtse sympathieën en werd gesignaleerd op bijeenkomsten van de World Anti-Communist League (WACL). In de jaren tachtig kwam Janssen van Raay nog tot grote bloei als propagandist van de nieuwe Koude Oorlog, die de Amerikaanse president Ronald Reagan toen lanceerde. Als lid van het Europese Parlement namens het CDA en vooral als defensie en NAVO-expert speelde Janssen van Raay met Leo Tindemans een beslissende rol om Europa ondergeschikt te maken aan de VS. Janssen Van Raay stelde zich vervolgens totaal ter beschikking van de haviken in het Pentagon. Zo was hij voorzitter van High Frontier, een Amerikaanse denktank van industriëlen en oud-militairen die de eerste plannen maakte voor het beruchte Star Warsprogramma.
Een ander bekend LPF-kamerlid [nee; wel Kamerkandidaat en tot voor kort interim bestuurslid van de LPF] is Tjeerd Sleeswijk[-Visser], de vroegere chef van de Marine Inlichtingendienst (Marid).
De Lijst Pim Fortuyn wierp zich op als de spreekbuis van het volkse ongenoegen over de traditionele politici. De kapitalistische media hielpen vlijtig dat imago op te bouwen. Vandaag weten we waarom: zo kon de onvrede gekanaliseerd worden naar extreem-rechtse anticommunisten.

Hetzelfde gebeurt in ons land met het Vlaams Blok. Dit zooitje dat beweert 'de stem van het volk' te vertolken is in werkelijkheid de vertegenwoordiger van de meest corrupte en meest antivolkse fracties van de zakenwereld.


Website: http://www.ncpn.nl
 

Read more about: anti-fascisme / racisme

supplements
some supplements were deleted from this article, see policy
Onsportief? 
dag boek - 27.08.2002 15:26

Ik denk dat GroenLinks moeite had om -gemeente-raadsleden te vinden, waarbij P. Rosenmoller wel eens uitleg gaf over de moeilijke en verantwoordelijke
functie zoals dat ongeveer zou zijn.

Op een gegeven moment kwam er PF, die ik aanvankelijk een rare praatjesmaker vond (maar wel boeken schreef en publiceerde) die met groeiende kiezerswinst en voor mij met onbegrijpelijke humor in het nieuws kwam.

Die PF kwam om het leven, vermoord door iemand van een milieubeweging, en met sensationele verkiezingswinst kwamen er later woordvoerdersters van LPF in het nieuws.

Zo vond ik M. Herben een onsportieve winnaar, met makkelijk praten vanwege een kaalhoofdige populist, en kwamen er "afgevaardigden" in het nieuws, alsof politieke zelfmoord bij voorbaat niet werd uitgesloten met aanvaarden van een politieke functie, voor niet langer dan een paar weken.

Intussen verminderde de aanhang van LPF, en volgens mij (maar wie ben ik) niet onterecht.


Verbod op LPF aangevraagd 
Paul Treanor - 27.08.2002 19:46


Amsterdam, 27 augustus 2002

Luitenant-admiraal L. Kroon
Chef Defensiestaf
Postbus 20701
2500 ES Den Haag

verbod op de Lijst Pim Fortuyn

Ik verzoek de strijdkrachten om - buiten het kabinet om - een verbod in te stellen op de Lijst Pim Fortuyn, op grond van de racistische (etno-nationale) ideologie en beleid van de partij. Verder verzoek ik de strijdkrachten over te gaan tot de internering van de actieve leden van de LPF.

Het streven van Pim Fortuyn en zijn partij zou uiteindelijk uitmonden in een raszuivere staat, bewoond door etnisch Nederlanders, waar uitsluitend Nederlands gesproken wordt, met een onbetwist Hollandse eenheidscultuur, en veel openbare patriottisme, saamhorigheid, en vlaggen-vertoon, een land met gesloten grenzen, geïsoleerd van de rest van Europa. Het zou ook een dunbevolkt land zijn, met een vergrijsde bevolking - want zonder de immigratie en de hogere vruchtbaarheid van allochtonen, neemt de bevolking langzaam maar zeker af. Uiteindelijk zou er een zuiver Hollands sterfhuis annex openluchtmuseum overblijven. Het tegenwerken van dit streven is voldoende reden om de Lijst Pim Fortuyn te verbieden. Samen met andere etno-nationalistische partijen vormt de LPF een hindernis voor een rationeel immigratie-beleid op Europees niveau. Het nationalisme van de LPF belemmert ook het tot stand komen van een Europese continentale staat.

De etno-nationale ideologie van de LPF begint met een geloof in het bestaansrecht van Nederland - ook als afwijzing van een Europese staat. 'De Nederlanders' ziet de LPF in principe als de afstammelingen van de mensen, die in vroegere eeuwen in Nederland geleefd hebben. Anderen, die geen kind van Nederlanders zijn, krijgen het Nederlanderschap slechts na toestemming van deze eerste groep, en op de voorwaarden die ze stellen. De LPF ziet Nederland als een land voor Nederlanders met een Nederlandse cultuur, en staat afkerig tegenover de permanente aanwezigheid van niet-Nederlanders. De LPF wil gemengde huwelijken (Nederlanders met buitenlanders) beleidsmatig ontmoedigen. De LPF bepleit ook een feitelijk assimilatie-plicht, en streeft naar een mono-cultureel, eentalig Nederland.

Elke etno-nationale ideologie is per definitie racistisch. Er zijn altijd minimaal vier racistische kenmerken te vinden, dus ook in het Nederlands nationalisme, en ook bij de Lijst Pim Fortuyn. De LPF vindt dat het Nederlandse volk een superieure eigenschap bezit, namelijk het onvervreemdbare recht op Nederland. Ze vinden andere volken minderwaardig, in de zin dat ze deze eigenschap niet bezitten, en uitgesloten mogen worden van Nederland, en de Nederlandse welvaart. De LPF streeft naar een immigratie-beperking op grond van afstamming. De partij vindt dat het staatsburgerschap erfelijk is, en verkregen kan worden door de kinderen van Nederlanders, zuiver op grond van hun biologische afstamming. Dat zijn vier duidelijk racistische standpunten, waarbij een nadelig onderscheid wordt gemaakt, op grond van afstamming.

Ook het beleid van de LPF, als coalitiepartner en als partij, is duidelijk racistisch. De LPF streeft bijvoorbeeld naar een leeftijdsgrens bij de gezinshereniging van migranten. Die grens geldt niet voor Nederlanders - er is überhaupt geen procedure voor het toelating van Nederlandse kinderen. De minderjarige kinderen van Nederlanders in het buitenland kunnen altijd naar Nederland verhuizen, ook al spreken ze geen Nederlands, ook al weten ze niet eens waar het land ligt.

De verplichte inburgering is per definitie racistisch. Hier te lande wonende Nederlanders hoeven geen inburgerings-cursus te volgen, maar dat geldt ook voor Nederlanders die als baby het land verlieten, en niets van Nederland weten. Als ze maar biologisch afstammen van een Nederlander, zijn ze vrijgesteld. Ook de eis tot een diploma Nederlandse taal is racistisch. Bepalend is niet een spraaktoets of andere objectieve criteria, maar het niet-Nederlanderschap. Wederom zijn geboren Nederlanders vrijgesteld, want de eis geldt slechts bij het aanvragen van een verblijfsvergunning.

Het vastzetten van bepaalde etnische en nationale groepen in detentiekampen, en het uitsluiten van die groepen van bijvoorbeeld huisvesting en medische voorzieningen, zijn ook per definitie racistische maatregelen. Ook hier geldt: een Nederlander kan, louter op grond van zijn of haar afstamming, niet terecht komen in enige vorm van vreemdelingbewaring. Nederlanders zijn ook automatisch vrijgesteld van vervolging wegens illegaal verblijf: niet de daad, maar de afkomst is bepalend, en dit onderscheid is racistisch.

De LPF, als rechtse partij, streeft ook naar het behoud van de mondiale ongelijkheid, en het behoud van de ongelijkheid binnen Nederland. Door de mondiale ongelijkheid sterven miljoenen mensen elk jaar, zonder enige noodzaak. Er is een moreel en historische noodzaak, om een groot deel van het rijkdom van de westerse landen over te hevelen naar Africa en Azië - om daar een redelijk niveau van infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg te financieren. Het is, moreel gezien, geen optie om nog 50 tot 100 jaar te wachten terwijl ze zich 'ontwikkelen' - wat niet eens gegarandeerd is. De LPF appelleert aan de zelfzuchtige weigering van de bevolking in een rijk land, om hun gemak en luxe op te offeren, ten behoeve van diegenen die in absolute armoede leven en sterven.



Website: http://web.inter.nl.net/users/Paul.Treanor/pim-fortuyn.html
 
hofnar 
micmac - 28.08.2002 17:04

Waarmee Treanor maar weer eens een gooi doet naar de titel van hofnar van Indymedia. Hij bevindt zich met pvda'er Kris Merckx in goed gezelschap (van wie ik overigens een mooie foto heb in gezelsqchap van Guido Tastenhoye van het Vlaams Blok onder een foto van de collaborateur August Borms...).

Moest om het even waar ter wereld het leger buiten de wil van regering, parlement gerecht en pers om een partij ontbinden en de leden ervan interneren (zoiets heet een militaire staatsgreep), dan zou het protest terecht oorverdovend zijn. Jolige Paul wil op basis van een of andere kromme redenering - hij wil blijkbaar niet snappen dat zowat alle staten het principe van nationaliteit en/ofstaatsburgerschap kennen (waar hij overigens zelf zijn voordeel mee doet: organiseer maar eens een samenleving waarin iedereen statenloze is) - de Nederlandse strijdkrachten vragen de macht over te nemen in Nederland. Ik hoop dat hij ons op de hoogte houdt van het antwoord.
supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.