english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
G8 in de Rocky Mountains
DeWaarheid.nu - 26.06.2002 13:32

In werkelijkheid smeden deze leiders van het wereldkapitalisme plannen om hun rijkdommen te vergroten, ten koste van de arme landen. Tegenwoordig wordt dit door de Amerikaanse regering ook ook wel ´bestrijding van het terrorisme´ genoemd. Door de Verenigde Staten, een land dat nota bene z´n oorsprong vond in het uitmoorden van 60 miljoen indianen om daarna hun grondgebied te stelen!


































Vandaag is de tweedaagse G8-conferentie van industrielanden begonnen in Canada. In Kananaskis in de Rocky Mountains zijn de leiders van de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Japan, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië bijeengekomen om te vergaderen. In werkelijkheid smeden deze leiders van het wereldkapitalisme plannen om hun rijkdommen te vergroten, ten koste van de arme landen. Tegenwoordig wordt dit door de Amerikaanse regering ook ook wel ´bestrijding van het terrorisme´ genoemd. Door de Verenigde Staten, een land dat nota bene z´n oorsprong vond in het uitmoorden van 60 miljoen indianen om daarna hun grondgebied te stelen!

De Amerikaanse regering en haar marionnettenregeringen steunen al jarenlang rechtse militaire dictaturen overal ter wereld. Deze rijke landen die vanuit kapitalistisch/fascistisch besef al honderden jaren de derdewereldlanden leegroven, uitmoorden en plunderen zullen daarmee doorgaan. Vooral nu het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de Amerikaanse regering in een rapport heeft gewaarschuwd ´op haar begroting te letten om een snelle koersdaling van de dollar te voorkomen´. Volgens het IMF komt dit door ´de verminderde economische groei, belastingverlagingen en toegenomen uitgaven aan defensie´. M.a.w. er moet meer vuil geld in ´t laatje komen.

Het gebied waar de top plaatsvindt wordt met een straal van meer dan dertig kilometer door de politie omsingeld. Tijdens vorige topontmoetingen waren we zelfs getuige van het doodschieten van tegendemonstranten. Inmiddels is het duidelijk geworden dat er vanuit het heersende bestel een drievoudige tegenreactie op gang is gekomen: politierepressie en manipulatie, ééndimensionale mediaberichtgeving evenals een ideologisch contraoffensief. Zelfs Joshua Rubenstein, directeur van Amnesty International in de regio Noordoost van de Verenigde Staten, werd nota bene met een geldige toegangskaart op zak door de politie teruggestuurd. Dit alles heeft slechts tot doel om ook maar de minste acties tegen de economische mondialisering te criminaliseren en te discrediteren. Evenwel is dit (postmoderne) verzet veel te veerkrachtig om als gevolg van dergelijke manipulatie het bijltje erbij neer te leggen.

In de stad Calgary zijn al vanaf maandag tienduizenden demonstranten op de been. Ook nu is het zaak solidair te zijn met de jongens en meisjes, mannen en vrouwen in hun rechtvaardige strijd tegen de ongelijkheid van het wereldkapitalisme/fascisme dat wordt geleid door de Amerikaanse regering en haar wereldwijde marionettenregeringen.
--

UNAIDS geeft industrielanden bitter voorsmaakje van jaarrapport.

Door Gustavo Capdevila.

GENEVE, 26 juni 2002 - Op de top van industrielanden in de Canadese Rocky Mountains buigen de leiders van de G8 zich vandaag over een rapport van UNAIDS over de verspreiding van de aids-epidemie in Afrika. De VN schatten dat het aantal mensen dat wereldwijd besmet is met hiv gestegen is van 36,1 miljoen in 2000 naar 40 miljoen in 2001. Achtentwintig miljoen daarvan leven in Afrika. De nieuwe statistieken voor Afrika tonen dat aids verantwoordelijk is voor een economische groeivertraging van ten minste vier procent. "Tegen 2020 kan in de ergst getroffen landen 25 procent van de actieve bevolking verdwenen zijn als gevolg van aids," voorspelt UNAIDS.

De nieuwe statistieken geven een bitter voorsmaakje van het jaarrapport dat UNAIDS volgende week dinsdag vrijgeeft naar aanleiding van de 14de internationale aids-conferentie van 7 tot 12 juli in Barcelona. In sommige Afrikaanse landen test 30 procent van de volwassenen positief.

Op het Afrikaanse platteland zijn het afgelopen jaar zeven miljoen mensen gestorven. Dat brengt de voedselproductie in gevaar, stelt UNAIDS. In Burkina Faso bijvoorbeeld zag één op vijf boerenfamilies zich gedwongen om een kleiner perceel te bewerken, over te schakelen op minderwaardige gewassen of te stoppen met werken.

De Afrikaanse overheidsbudgetten krimpen als gevolg van de daling van de productie. In Botswana bijvoorbeeld, zullen de overheidsinkomsten tegen 2010 dalen met 10 procent als gevolg van het virus. "De overheid kan niet meer voorzien in basisvoorzieningen als gezondheidszorg, welzijn en justitie," waarschuwt het rapport, ook al omdat de administratie aangetast wordt door de mortaliteit in de overheidsdiensten. In Kenia zijn drie op vier van de sterfgevallen bij de politie een gevolg van aids.

Een andere indicatie van de omvang van de crisis is de besmettingsgraad in de Afrikaanse legers. Die schommelt in de meeste Afrikaanse landen tussen 20 en 40 procent. In de landen waar aids al meer dan een decennium aanwezig is, reikt de besmettingsgraad tot 50 of 60 procent.

"Elk segment van de Afrikaanse samenleving wordt aangevallen door aids - van leraars over soldaten tot boeren," waarschuwt Peter Piot. De UNAIDS-directeur benadrukt echter dat "de feiten over aids in Afrika hard zijn, maar er is hoop. Sommige landen zijn erin geslaagd om de epidemie terug te dringen met gesubsidieerde nationale programma´s. Deze inspanningen moeten uitgebreid worden naar elke Afrikaan. De investering in aids zal duizend maal terugbetaald worden in mensenlevens, sociale samenhang en geredde economieën." (IPS)

Zie ook:  http://www.indymedia.nl/2002/06/4973.shtml

En:  http://www.indymedia.nl/2002/06/4979.shtml

Website: http://www.DeWaarheid.nu
 
supplements
ron k? 
Gerdien - 29.06.2002 12:43

Geen enkele reactie hier?
Wacht nog even want Ron k gaat hier vast een tekening plaatsen.
Wat is dit nou 
Marchina - 23.03.2004 03:42

Waar gaat het heen met de wereld?
De arme worden armer er heers groote hongers noot en aids stijgt.
De rijken wilen rijker worden over de rug van de armen.
Net als of dat geen menzen zijn.
Ze zijn net zo erig als Hitler en de KKK.
(KKK)En wat daar nog het mooiste van is in Amerika is dat het land niet eens van de blanken is maar van de Indianen en dan word het nog mooier Zij hebben zo hekel aan de donkeren(Zurinamers)hun voor ouders hebben ze daar heen gehaald voor hun te werken en te verkragten En nu zijn zij ook nog schuldig NEE de KKK is de schuldige en zij zijn tog ook zo vies van alis wat andis is als zij waarom verkragten zij nog de donkere meisjes?
Zij zegen dat het land van hun is nou mooi NIET.
Wij hebben alemaal het zelfde bloed ROOD,ZWARD,WIT,GEELen nog veel meer ons bloed is rood van ons allen.
En Amerika is lekker bezig en wat nog eriger is is dat wij de Amerikanse volk er ook nog op aan kijken terwel de regeering het doet.
Ik wacht nog op en wonder dat er op en dag geen orlog en geen razen haat meer is en dat de menzen zij aan zij kunen leven zonder geld en macht en dat wij ook meer respekt krijgen voor de natuur wand daar leven we wel van.
daarom heb ik heel veel respekt voor de Indianen.
Ik kan zo nog wel even door gaan maar dat zou te lang duren.Met vriendelijke groeten Marchina.
P.S.Mijn spijt voor de schrijf fouten.
 
ashamed to be white... - 23.03.2004 15:38

"Door de Verenigde Staten, een land dat nota bene z´n oorsprong vond in het uitmoorden van 60 miljoen indianen om daarna hun grondgebied te stelen!"

stelen/veroveren/kopen/..., wat is het verschil, zelf wist ik niet dat dit slaughterhaus zo'n omvang heeft gehad/(heeft?)

nog stiller dan ik al was hierover...
de mens, een lekker beessie...
:(

supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.