english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Priesters het land uit
Paul Treanor - 24.06.2002 12:16

Na de imams, de priesters. Tekst van het verzoek aan minister van Boxtel, om drie Poolse priesters het land uit te zetten.

Amsterdam, 23 juni 2002

Roger van Boxtel, Minister voor Grotesteden- en Integratiebeleid
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Postbus 20011
2500 EA Den Haag

Verzoek om uitzetting Poolse priesters

Na aanvankelijke aarzeling heeft de Rooms-Katholieke Kerk de nationale staat als legitiem en wenselijk erkend. Daarmee onderschrijft de Kerk een aantal racistische doctrines, die onlosmakelijk verbonden zijn met het moderne etno-nationalisme. Ook de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland onderschrijft minstens vier racistische beweringen inzake de Nederlandse natie. Deze standpunten van de Kerk komen overeen met de standpunten van de Lijst Pim Fortuyn en andere etno-nationalistische partijen.

De Kerk en de LPF vinden dat het Nederlandse volk een superieure eigenschap bezit: namelijk het onvervreemdbare recht op Nederland. Ze vinden andere volken minderwaardig, in de zin dat ze deze eigenschap niet bezitten. Daardoor mogen ze, volgens de Kerk en de LPF, legitiem uitgesloten worden van Nederland als land, en van de Nederlandse welvaart. De Kerk, net als de LPF, beschouwt een immigratie-beperking op grond van afstamming als legitiem. En zowel Kerk als LPF erkennen het erfelijke staatsburgerschap - verkregen door kinderen van Nederlanders, louter op grond van hun biologische band met de ouders. Alle nationale staten passen deze principes toe, maar dat maakt ze niet minder racistisch. Door ze goed te keuren, schaart de Kerk zich achter het etno-nationalisme. Als de Kerk anti-racistisch was, dan zou de Kerk de nationale staat als staatsvorm, en de racistische voorwaarden voor deze staatsvorm, verwerpen.

De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland draagt ook een specifiek morele verantwoordelijkheid, voor het beleid van het aanstaande kabinet. De grootste regeringspartij, het CDA, omvat de vroegere Katholieke Volkspartij - eens officieel door de Kerk aangeprezen als de enige partij voor katholieken. Het nieuwe kabinet, zoals elk kabinet met het CDA, is deels een katholiek kabinet. Het tijdens de informatie overeengekomen immigratie-beleid is zonder meer racistisch.

1. Er komt een leeftijdsgrens voor kinderen, bij de gezinshereniging van migranten. Die grens geldt echter niet voor Nederlanders - er is überhaupt geen procedure voor de toelating van Nederlandse kinderen. De minderjarige kinderen van Nederlanders in het buitenland kunnen altijd naar Nederland verhuizen, met of zonder hun ouders, ook al spreken ze geen Nederlands.

2. De eisen omtrent partnerkeuze verschillen naar gelang de nationaliteit. Niet-EU buitenlanders moeten een partner in Nederland vinden met een inkomen 30% boven het minimumloon, willen ze legaal in Nederland bij deze partner verblijven. Deze eis geldt niet voor Nederlanders, ook al wonen ze in het buitenland: zij mogen terug naar Nederland, om te trouwen met iemand die geen cent heeft. Ook de leeftijdsgrens voor de in Nederland wonende partner vervalt in dat geval. Een in het buitenland wonende Nederlander mag terugkeren, en trouwen met een 18-jarige Nederlandse, of met een 18-jarige Marokkaanse die hier legaal verblijft. Een niet-EU buitenlander mag geen van beide trouwen. Wederom zijn etnisch Nederlanders, louter op grond van afstamming, vrijgesteld van de eisen. Voor Nederlands-Nederlands huwelijken en partnerschappen gelden geen enkele beperkingen - zelfs als beide partners nooit daarvoor in Nederland zijn geweest.

3. De verplichte inburgering is per definitie racistisch. Hier te lande wonende Nederlanders hoeven geen inburgeringscursus te volgen - maar dat geldt ook voor Nederlanders die als baby het land verlieten, geen Nederlands spreken, en niets van Nederland weten. Het geldt bijvoorbeeld voor de kinderen van Nederlandse diplomaten of zakenlieden, die op Engelstalige internationale scholen zijn opgevoed, in New York of Genève. Als ze maar biologisch afstammen van een Nederlandse ouder, zijn ze vrijgesteld van de inburgering. Ze hoeven dus ook geen kosten daarvan te dragen. Deze kosten vormen feitelijk een belasting, die op grond van afstamming geheven wordt: ze zijn vergelijkbaar met de bijzondere belastingen voor Joden, die vroeger in Europa werden geheven.

4. Het strafbaar stellen van illegaal verblijf in Nederland is ook per definitie racistisch: een Nederlander is, ook op grond van de afstamming, vrijgesteld van straf. Nederlanders kunnen deze misdaad niet eens plegen, ook al zouden ze het willen. Het nieuwe aanpak houdt ook in, dat mensen louter op grond van hun afstamming gevangengezet worden, en vervolgens het land uitgezet. Nederlanders daarentegen, kunnen principieel nooit in een verwijderingscentrum terecht komen - of ze zouden daarvoor een valse identiteit moeten aannemen.

Ondanks deze golf van racistische maatregelen van CDA-zijde, heeft de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland niet gebroken met het CDA. Ook heeft de Kerk verzuimd maatregelen te nemen, tegen de katholieke kamerleden van de regeringspartijen. Dat zijn, bij het CDA: Ine Aasted Madsen, Agnes van Ardenne, Hubert Bruls, Wim van de Camp, Camiel Eurlings, Pieter van Geel, Jos Hessels, Maria van der Hoeven, Ger Koopmans, Erik van Lith, Jan Mastwijk, Theo Meijer, Frans de Nerée tot Babberich, Niny van Oerle, Clémence Ross, Annie Schreijer, Maxime Verhagen, Nicolien van Vroonhoven, Joop Wijn, en Bart van Winsen. Bij de VVD: Willibrord van Beek, Anke van Blerck, Clemens Cornielje, Frank de Grave, en Henk van Hoof. Bij de LPF zijn in elk geval Jan van Ruiten en Mat Herben katholiek. (De informatie is afkomstig van de website van de Tweede Kamer). De Rooms-Katholieke Kerk zou deze kamerleden uit de Kerk kunnen zetten (excommunicatie). De Kerk heeft echter geen sancties genomen, en kritiek op hun racisme is ook uitgebleven. Een kerk die racisten als lid verwelkomt, moet daarop aangesproken worden.

Bovendien heeft de Rooms-Katholieke Kerk zelf bijgedragen tot de samenstelling van de huidige Kamer: zij heeft geholpen een anti-migranten kabinet tot stand te brengen. Na de moord op Pim Fortuyn (ook katholiek) heeft Bisschop van Luyn hem als martelaar geëerd, met een plechtige requiem-mis in de Laurentius en Elisabeth Kerk in Rotterdam. Dat was een Rooms-Katholieke klap in het gezicht, voor de allochtonen die lijden onder zijn gedachtengoed - en het was verkiezings-propaganda voor de Lijst Pim Fortuyn. Vergeet niet dat duizenden ´illegalen´ sterven elk jaar, in een poging een rijk land zoals Nederland te bereiken. Zij krijgen geen requiem-mis in Rotterdam. Van Luyn (en met hem de Rooms-Katholieke Kerk) vindt hun levens minder waard, dan het leven van de man die ze buiten wilden houden.

Ik wil de Rooms-Katholieke Kerk op gepaste wijze treffen, voor hun steun aan de nationale staat, voor het bevorderen van een racistische migratiebeleid in Nederland, en voor hun minachting voor het leven van illegale migranten. Daarom verzoek ik om de uitzetting van de volgende Poolse priesters, hier in Nederland werkzaam:

Pater Aleksander Melbruda
*****************, Arnhem;

Pater Stefan Ochalski
****************, Rotterdam;

Pater Slawomir Trypuç
***************, Hoofddorp.

Ik volg hiermee exact de redenering die gebruikt werd, toen LPF en VVD vroegen om de uitzetting van radicale imams: ongewenste ideeën maken ongewenste personen. De genoemde priesters hebben een status vergelijkbaar met de imams: buitenlandse geestelijken met (vermoedelijk) een tijdelijke verblijfsvergunning. Ze dragen een geloof uit, dat aantoonbaar racistische elementen bevat. Hun uitzetting zal ook de Katholieke Kerk als organisatie treffen, zij het in beperkte mate. Ik hoop dat de boodschap goed aankomt bij Kardinaal Simonis. Bedenk, voordat je racistische partijen steunt. Het racistisch beleid dat je mogelijk maakt, kan zich ook tegen je eigen kerk keren.


Paul Treanor


Website: http://web.inter.nl.net/users/Paul.Treanor/fortuyn.html
 
 
some supplements were deleted from this article, see policy
Weinig kans 
Phreakmeister - 24.06.2002 12:32

"een aantal racistische doctrines", "het moderne etno-nationalisme", "Ook de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland onderschrijft minstens vier racistische beweringen inzake de Nederlandse natie", "en andere etno-nationalistische partijen", "Alle nationale staten passen deze principes toe, maar dat maakt ze niet minder racistisch", "het etno-nationalisme". "de nationale staat als staatsvorm, en de racistische voorwaarden voor deze staatsvorm", "zonder meer racistisch", "De verplichte inburgering is per definitie racistisch" (het minste wat je moet kunnen als je ergens woont, is de taal spreken, maar dat ziet de blinde kip hier niet in), "Het strafbaar stellen van illegaal verblijf in Nederland is ook per definitie racistisch", "deze golf van racistische maatregelen" "kritiek op hun racisme", "Een kerk die racisten als lid verwelkomt", "hun steun aan de nationale staat", "het bevorderen van een racistische migratiebeleid in Nederland", "hun minachting voor het leven van illegale migranten", "aantoonbaar racistische elementen" "voordat je racistische partijen steunt. Het racistisch beleid dat je mogelijk maakt, kan zich ook tegen je eigen kerk keren".

Geloof je nu werkelijk dat je met dergelijke Sovjettoïde dogma´s ook maar de geringste kans maakt?? Denk je dat je ook maar een gebaar maakt?? Denk je dat je serieus genomen wordt??
Ander verzoek aan Minister v. Boxtel. 
Antifa hater - 24.06.2002 12:34

Hierbij het verzoek aan Minster v. Boxtel om, naast de afvoer van extremistische imams, ook de meest notoire celebranten van de LINKSE KERK, die met hun nietszeggende en hooguit irriterende ´bijdragen´ aan de Nederlandse samenleving hun recht hebben verspeeld nog langer serieus te worden genomen, te verwijderen, en hun middels een enkele reis naar een of ander antiek communistisch- dan wel streng islamitisch land te sturen.
jaja 
Geert - 24.06.2002 13:39

gewoon iedereen het land uit... dan wordt het weer gezellig
eigen belang 
Lucas - 24.06.2002 13:56

Het is inderdaad heel verkeerd om voor je belang op te komen. Waarom laten we dat niet over aan kerk aan staat?
Vergeet protestanten niet ... 
Staphorst watch - 24.06.2002 14:04

Een Nederlands Hervormd dominee noemde in een kerkblad onlangs homo´s "diabolisch" (duivels) en "pervers". Moet hij nu naar Genève, waar Calvijn zat?
Voor de zieke rechts-stemmers 
geen LPF, VVD of CDA - 24.06.2002 16:02

Hopelijk, voor hun, worden ze niet zo ziek dat ze ´normaal´ in de WAO zouden komen...

 http://www.ncpn.nl/archief/2002/12/waojan.htm

Website: http://www.indymedia.nl/2002/06/4891.shtml
 
Paul Treanor 
Bob - 24.06.2002 16:13

Even voor de duidelijkheid, de schrijver van dit stuk is diezelfde figuur die oproepen deed om Pim Fortuyn de doodstraf te geven voordat iemand dat op eigen houtje probeerde. Gewoon niet inhoudelijk op reageren.
Voor de zieke rechts-stemmers 
Jojo - 24.06.2002 17:01

Hoezo NIET ?? hopelijk wel,kunnen ze het aan den lijve ondervinden.
Zou pimmuuuhhtje toch gewildt hebben ??? :-)



Voor de zieke rechts-stemmers 
geen LPF, VVD of CDA - 24.06.2002 17:07

>Hoezo NIET?

Ik ben links en socialistisch, vandaar!
Bob 
jurrie - 24.06.2002 17:17

>Gewoon niet inhoudelijk op reageren.

Valt ook weinig of niets tegen in te brengen!
Bob 
roos - 24.06.2002 17:37

Al eerder heb ik je gevraagd het stuk van Paul nog eens te lezen.
Heb je niet gedaan he?
Ik vond het een verhelderend stuk wat tot nadenken dwingt.
Maar goed, al die voorgangers van welke kerk dan ook hebben tot voorkort en misschien nog steeds, de meest vreselijke dingen gezegd over o.a. homo,s, of zijn we dat vergeten?
Ga eens op een zondag de kerken in onze vredelievende dorpjes af en kijk vooral naar de misbruikcijfers van onze voorgangers.
´t Is maar waarin je gelooft 
Pontius Pilatus - 24.06.2002 17:48

LPF heeft z´n homofielen...
CDA heeft z´n pedofielen...

en de VVD?
 
24.06.2002 18:33

z´n infantielen?
 
24.06.2002 18:46

VVD heeft z´n xenofielen
zo zo 
24.06.2002 18:49

LPF, CDA en VVD:
wat een multiculturaliteit!!!
 
TZ - 24.06.2002 19:30

Als Paul traag is met het versturen van zijn brief, beland ie misschien nog wel bij de nieuwe LPF-minister van ´normen en waarden´.
Roos 
Bob - 24.06.2002 22:46

Het kan zijn dat de diepgaande gedachte achter de post(s) van Paul iets is waarover je wel moet nadenken.

Maar de absurde manier waarop hij zijn boodschap over tracht te brengen vind ik getuigen van een respectloze houding. Het grondig beledigen van bijna iedereen waar het over gaat op lulligheidjes alvorens de discussie aan te gaan geeft weinig indruk van een amiabele persoon. Hoeveel pastoors neuken er nu eigenlijk met kleine jongetjes en hoeveel doen dat NIET?
ja goed begrepen 
Roos - 24.06.2002 23:24

Ja Bob,die boodschap heb je goed begrepen.
Niet iedere priester of pastoor neukt kleine jongetjes,zo ook is niet iedere imam een iemand die oproept tot geweld.
Waarom gaan we nu ineens de pastoor nuanceren en proberen we de moslims te discrimineren?
Na 11-9 worden zij stelselmatig gedemoniseerd en in de verdediging gedreven waarbij radicalisering een oplossing kan zijn of worden.
Zoveel gebeurtenissen spelen zich al jaren af maar gepleegd door ons Nederlanders.Zwembaden dicht ivm met de overlast terwijl dat vroeger net zo erg was alleen waren dat de jongens uit de arbeiderswijken.
Vroeger had je de straatgevechten met fietskettingen etc etc, dingen herhalen zich of zullen altijd blijven bestaan.
Ze noemen dat toch de pikorde????
Ik moest twee keer kijken bij de aanhef van het artikel van Paul en het was niet echt charmant maar ik begreep de boodschap wel
Roos is niet eenkennig. 
Antifa hater - 25.06.2002 02:12

Ook al zou een Marokkaan of een Surinamer Roos op enigerlei wijze geweld aan doen, ze zou er geen kwaad van willen horen. Ik denk dat Roos in het verleden niet zulke prettige ervaringen met blanke Nederlandse mannen heeft gehad. Het is opvallend hoe vaak zij de behoefte voelt in de bres te springen als er gesproken wordt over de overlast die allochtonen de Nederlandse samenleving bezorgen. Allochtonen zijn gasten en hebben zich tegenover hun gastheren te gedragen.
Hoezo racistisch? 
Ben - 25.06.2002 08:16

Sinds wanneer zijn Nederlanders een ras? Ik dacht dat het gewoon een nationaliteit was. Volgens Paultje is zo ongeveer elk verschil in behandeling ´racisme´. De wetten van een land zijn er per definitie in de eerste plaats in het voordeel van de burgers van dat land. De eerste taak van een regering is het beschermen (en dat is natuurlijk ook bevoordelen) van de burgers van dat land. Als jij de deur van je huis open zet en er komen dertig voorbijgangers binnen die in je woonkamer gaan zitten, tv kijken en eten uit je koelkast heb je toch ook het recht om ze eruit te zetten?
antifa hater 
Roos - 25.06.2002 23:08

Eigenlijk moet ik er niet op in gaan.
Nee hoor ik heb geen slechte persoonlijke ervaringen met Nederlandse mannen.Iemand is een klootzak om zijn karaktereigenschappen,ongeacht zijn afkomst.
Ik heb duidelijk een andere visie dan jij en voel me niet superior boven andere mensen.
Misschien ben ik wat toleranter dan jij.
uitzetting 
Dawid - 20.08.2002 21:33

Mijn excuses voor wat ik nu ga zeggen, maar ik vind dit betoog/artikel gewoon belachelijk.
Ik heb niet precies het doel van de auteur begrepen, gezien hij door een verhaal te schrijven waarin hij de R-K kerk zwartmaakt, zelf voor rechter speelt en een vonnis uit dat weinig met het probleem van discriminatie te maken heeft.

Mijn eerste vraag dan ook, waarom Poolse priesters die het land uitgezet moeten worden, als de auteur toch zo een anti-rascist is, zou hij zelf ook niet discriminerend moeten straffen voor een -volgens hem- discriminerende daad. We leven niet voor niets in een geciviliseerde wereld, waarin niet het idee van oog om oog, tand om tand leeft bij justitie.

Ik ben het eens met Bob over de bescherming en het bevoorrechten, door de regering van een land, van diens burgers. Aangezien de aarde is opgedeelt in stukken, zijn de mensen die op de betreffende, verschillende stukken leven, ook opgedeelt, en het lijkt mij op zijn minst logisch dat je bevoorrecht wordt op je eigen stuk, het moet een plek zijn waar je je 'thuis' hebt en waar je je veilig voelt.

Verder zou ik willen vragen aan de auteur om in de toekomst beter te informeren alvorens een dusdanig betoog te schrijven, aangezien pastoor A. Melbruda, een vaste verblijfsvergunning heeft in Nederland.

Ik ken deze man persoonlijk, en kan iedereen garanderen dat hij echt geen oorlog predikt maar vrede, en dat is voor zover ik me herriner niet strafbaar, dus waarom zou zo iemand de dupe moeten worden van zulk soort gedrag van onverantwoordelijke mensen.

Schaam je.

Dawid Lyszczarz
Leerling 5 VWO
Vraagje aan Paul 
John Veldhuis - 21.08.2002 14:44

"De Kerk en de LPF vinden dat het Nederlandse volk een superieure eigenschap bezit: namelijk het onvervreemdbare recht op Nederland."

Wat is daar superieur aan?

In principe kun je zeggen dat Nederlanders het eigendomsrecht op Nederland met zijn allen delen (helaas is dat maar alleen maar theorie, en ligt de beschikkingsmacht bij de kliek die Pim probeerde te bevechten, en waar de LPF zich probeert bij aan te sluiten/in te likken)

Maar: wij mogen best eisen stellen aan mensen die wij hier willen toelaten.

Als ik iemand in mijn huis wil toelaten, moet-ie ook eerst zijn voeten vegen. Van mensen die al binnen zijn mag ik verwachten dat die schone voeten hebben.

Oh ja, VVD 
John Veldhuis - 21.08.2002 14:44

VVD heeft zijn Likoed (of Likud)

 
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.