english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Het gedachtengoed van de Lijst Fortuyn
Paul Treanor - 13.05.2002 15:25

Forum postings geven een inzicht in de aanhang van de Lijst Fortuyn, barbaars en kokend van woede. Er is een enorm geweldspotentieel aanwezig.

Het gedachtengoed van de Lijst Fortuyn

De citaten hieronder zijn allemaal van het ´Forum Tegen Volkert´, van ene ´Bram van Oirschot´. Ik weet niet of dat een echte naam is, er staan meer forums op de site, o.a. van een SETI team.

 http://volkert.bramos.mine.nu/

Het zal veel bezoek krijgen, omdat het gelinked is bij via  http://pim-fortuyn.pagina.nl

Het Forum laat zien, wat zich in het hoofd afspeelt van de Fortuyn-aanhangers, die meelopen in een stille tocht of bloemen leggen. In het openbaar (en staande naast een agent) houden ze meestal hun mond - maar het Internet brengt aan het licht, wat in de kroeg wordt gezegd.

De waarheid: er is in Nederland een kiezersblok van 10% of 20%, miljoenen mensen dus, die met niets minder tevreden zijn dan een blanke Hollandse samenleving. Hun onvrede is niet af te kopen met betere ziekenhuizen, of beter openbaar vervoer, of de files oplossen, of meer blauw op straat - de thema´s van de onvrede. Daar gaat het ze niet om, in laatste instantie. Ze willen maar één ding, het onbespreekbare - de buitenlanders weg. Dit zijn de kiezers van Pim Fortuyn. Het zijn dus geen protest-kiezers, ze stemmen niet uit onvrede met Den Haag, het zijn ideologische kiezers met een heldere ideologie: Holland Blank. Alleen, dat mag niet gezegd worden, maar Fortuyn wist ze te overtuigen, dat ze op hem konden rekenen.

Binnen dit kiezersblok is er een minderheid, maar toch misschien 5% van de bevolking, die wrede, gewelddadige en barbaarse oplossingen aanhangen. Dit zijn de mensen die daadwerkelijk gaskamers willen, dit zijn de mensen die bijvoorbeeld asielzoekers centra in brand steken. Af en toe - maar vergis je niet, als er geen politiebewaking was, dan vlogen snel alle AZC´s in brand. Zo is het ook gegaan in Rostock begin jaren negentig, toen de plaatselijke politie alle gezag had verloren.

Er is een enorm verborgen geweldspotentieel in Nederland. Misschien 5% van de bevolking is bereid, om daadwerkelijk leden van gehate groepen te vermoorden. Er is voldoende historisch bewijs, voor dit verborgen massaal geweldspotentieel - de lynchpartijen in het Zuiden van de VS, de Russische pogroms. Niet-militaire slachtpartijen komen ook voor tijdens oorlogen, wanneer de burgerbevolking de kans ziet, tot een afrekening met een minderheid. Uiteindelijk wordt dit ´populistisch´ geweld tot stand gebracht met staatsgeweld, de inzet van troepen bijvoorbeeld, en zwijgt men liever erover.

De Lijst Fortuyn vertegenwoordigt het gedachtengoed van beide groepen. De partij legitimeert ook de oproepen, die in de postings hieronder staan, door te eisen dat alle kritiek op zichzelf en de eigen aanhang ophoudt. Ze willen, met andere woorden, vrijgesteld worden van alle kritiek. Het kader van de partij bestaat overigens uit ontevreden ondernemers, VVD-figuren eigenlijk. Maar zij zijn geen afspiegeling van hun eigen kiezers. De ware denkbeelden van het Fortuyn-publiek zijn hieronder te lezen, en ook in andere forums te vinden, en ze hebben het nooit over de marktwerking.

Het is ook goed om te bedenken, dat de politieke elite in Nederland door het stof is gekropen voor dit kiezersblok, en blijft dat doen. Mensen zoals Wim Kok en Paul Rosenmöller hebben alle moreel besef verloren, wanneer ze proberen in het gevlei te komen, bij het publiek van hieronder. Ze zijn gewoon laf: ze laten zich omringen door politie, en toch durven ze niet de lijst Fortuyn te veroordelen. Laat staan verbieden, of troepen inzetten.

Er rust ook een grote schuld op de schouders van Henk Westbroek, Broos Schnetz, Jan Nagel en Willem van Kooten, de oprichters van Leefbaar Nederland. Met LN en hun lokale Leefbaar-partijen in Utrecht en Hilversum, hebben ze de deur opengezet voor het gewelddadige rechts-populisme in Nederland. Zij gaven Pim Fortuyn de kans om zich als toekomstige premier te profileren, terwijl ze zijn kiezerspubliek goed kunnen inschatten.

Hieronder de postings. Alles onder de lijn is niet van mij, ik distantieer mij uitdrukkelijk 1000 x van de inhoud, maar het verdient bekendheid.

____________________________________________


"Laten we de wet van Mozes op volkert toepassen.Publiekelijk stenigen."

"Milieu terroristen, fundamentalisten in de Amsterdam Arena, onder het mom van het houden van een culturele manifestatie, Actiegroep Rara, krakers, extreem links en ander geteisem, die het beletten om naar zwembaden te gaan, en bioscoop bezoek belemmeren, allemaal het land uit flikkeren, en de grens hermetisch afsluiten. Zo wordt Nederland wat minder vol c.q. druk. Vol is niet vol, het is overvol met maarschapelijk onbeduidende figuren zoals een Volkert (Fuckert)en aanhangers."

"Ik heb jaren in Harderwijk gewoond.Ik heb dus de kans gehad volkert dood te rijden.Jammer,ik heb mijn kans gemist."

"noem je zieke geest deze is helemaal gek ophangen"

"volkert viezerik ik hoop dat je zo wordt gestraft voor je daad dat komt jou toe lafffaard wateen vader ben jij meelijden met je kind noem je dat ziek je ben al jaren bezig ik las dat je met boeren bezig was de burgemeester in zn koon schoot wordt tyd dan ze jou eens effe martelen of je bloot gooien aan het volk lijkt me heerlijk lafbek"

"bescherming heb hij geen recht op geef hem anders aan het volk kunnen we hem effe aftuigen langzaam pijnigen dat is de beste metode voor zo vuile moordernaar"

"Vreet alle dieren op,scheid geen afval,dump je batterijen op het kantoor van groen-links.Weg met die linkse terroristen,sterf allemaal"

"Ik hoop dat jou hetzelfde overkomt als Pim. De kans acht ik vrij groot want er zijn heel veel mensen die dat graag zouden doen. Ik hoop alleen dat die zoon van jou niet jouw debiele genen heeft geerft!! Een zo´n gek is al teveel.Het zal je vader maar zijn. Ik kreeg net een mailtje met een foto van het hondje van Pim.Hij is zijn baasje kwijt, wij ons grote voorbeeld!!!!"

"Zet deze man op de elektrische stoel!!!"

"De beste manier om wraak te nemen op volkert en andere linkse moordenaars is gewoon het hele milieu voorgoed naar de klote te helpen Dit land gaat zonder een Pim Fortuyn toch wel naar de klote."

"ik snap niet dat deze klootzak gore hond stuk stront kadaver nou te zeuren had. hij heeft ook verschilende veehouders lastig gevallen je zal hem met de rendac mee laten nemen. het is zo ongelooflijke viezerik dood hem en vooral zeer langzaam en pijnlijk."

"Vuile gore rotschoft!!!Ophangen aan de Euromast en weg laten rotten!!Nog lager als stront,dat is Volkert."

"Dood dit beest,daarna die hoeren van biologische bakkers,daarna de milieubeweging,daarna groen-links en daarna de rest.Verbeter het milieu begin in bovenstaande volgorde."

"vind die smerige wijven met die taartactie,zij zullen hier zwaar voor boeten,die gore teven,doodt hen."

"een aulochtoon zou dit niet gedaan hebben om de een voudige reden dat hun iq gem. velen malen hoger ligt dan dat linkse tuig.Dit is geen stemmingmakerijmaar het zijn keiharde feiten"

"Deze man dient los gelaten te worden in het centrum van Rotterdam"

" Hij moet boeten voor zijn daad! en zwaar!!!! maar de vinger wijzen naar denhaag en de media is ook makkelijk. Ik ben pissig om het feit dat iemand zo makkelijk doodgeschoten kan worden en niet zozeer dat dit nu pim is! Volkert is fout en hij moet gemarteld worden!!!!!!!!!!!!!!"

"zet em nou gewoon tegen de muur maar laat hem zelf wel de kogel betalen scheelt veel belastinggeld en we komen er goedkoop vanaf."

"je moet die volkert ophangen en stuk voor stuk zijn neus erafsnijden en zijn oren zijn vingers laat em het maar voelen,hij moet het voelen wat ie gedaan heeft.llove pim forever"

"heel die vent in de wasmachine stoppen en dan op de kook was zetten,lekker laten centrifugeren ,dan trekt hij zijn bek wel open."

"Stop de proeven op dieren! Gebruik Volkert."

"volkert vieze schoft laf faard een marteling is goed voor je of gas kamer moordernaar"

"Zoals ze optreden in amerika,zo moeten ze hier ook optreden. Dit land is erg soft,hier kan alles en mag alles ik hoop dat het gaat veranderen anders is pin voor niets gestorven."

"IK ROEP IEDEREEN OP OM MORGEN TER ERE VAN VOLKERT EEN LEEKER STUK VLEES EET. Ik weet zeker dat je hem daarmee kwetst."

"volkert vieze moordernaar ik hoop dat je aan het volk wordt gegeven viespeuk jou party ga er aan op voor 0 stemmen groenlinks zeg het aabonnee op van natuur monumenten mensen u geld wordt dus niet voor het doel gebruikt er worden wapens voor gekocht stelletje viezerikken om pim van onze bevolking weg te rukken"

"Volkert, wat dacht je van een hele langzame dood. Eerst een ben eraf en dan gelijk dicht branden, tja we willen niet dat je doodbloed. Dan een arm eraf en dan weer dichtbranden...heerlijk en daarna 1000000000 kogels voor jou alleen lief he"

"Hij had het eens in Friesland moeten proberen of in oost-Brabant of Limburg ? Hij had allang met betonnen klompjes aan, als milieu-baken in de Maas gestaan. Want dat was de taal die "ze" verstaan gezien de verdenking die nu op hun rust voor de moord op een milieu ambtenaar. En dan de Raad van State waar "zij" met de letter van wet in hand bij voortduring hun gelijk haalden EN kregen ? Was daar nu werkelijk niemand , noch de burgervader van H., noch boeren organisaties, noch de boeren zelf of hun zonen, noch streekgenoten die een kamerlidmaatschap genoten (vooral genieten) die inzagen dat hier een hele bedrijfstak door een groepje fanatiekelingen het brood van de plank werd gehaald?"








 
supplements
Vraagje 
Fairlane - 13.05.2002 15:30

Wil jij zeggen dat de extreme en ongewenste meningen van (volgens jouw 5%, volgens mij 0,005 % ( nog altijd 8000 mensen ) ) extreem rechts minder erg zijn dan de aanvankelijke euphorie klanken van extreem-links Nederland ?


euforie 
oscar - 13.05.2002 15:54

Welke ´aanvankelijke euforie-klanken´?
Failrlane: lijkt me wel ja 
Ikke - 13.05.2002 15:55

Zij roepen op tot moord en andere frisse dingen.
Zij willen de buitenlanders er uit hebben.
Zij zijn gevaarlijk gewelddadig, dat is inherent aan hun ideologie.

wat is extreem links voor jouw eigenlijk? Ik denk dat je daar eens antwoord op moet geven voordat je verder kunt baggateliseren.
gooi nog maar meer olie op het vuur 
Frank - 13.05.2002 15:56

Waar ben jij nou eigenlijk echt op uit?

Jij drukt mensen met een linkse gedachte net zo goed in een extreme hoek als de mensen die op het door jou genoemd forum posten dat doen met Pim Fortuyn.
Gelukkig ligt de waarheid in het midden


 http://www.indymedia.nl/2002/03/2764.shtml
bizarre boel 
Ca$h - 13.05.2002 17:10

op zoek naar reprensativiteit voor complete bevolkingsgroepen (20% NL´se bevolking moeten diverse groepen zijn) in forums. en ze dan allemaal over een kam scheren.
De eerste stapjes zijn altijd moeilijk..ook die in de politieke discusses. ik vergeef je je domheid. amen
prima initiatief? 
Jerommeke (de belg) - 13.05.2002 18:04

Mij lijkt het op zich wel een prima initiatief, dat afdrukken van die kreten.

Ik denk echter dat we niet de fout mogen maken alle Fortuyn kiezers in dat verdomhoekje te sturen. Tevelen van hen zijn de klassieke politiek (terecht) behoorlijk beu, tevelen krijgen te weinig terug voor hun centen, tevelen zien niet in waarvoor de lijst LPF echt staat.
Ik kan de situatie niet 100 % goed inschatten, maar toch... misschien niet zo´n slecht idee deze brave, kwaaie lui te confronteren met dit soort uitspraken?


Jerommeke (de belg)


P.S.: Fairlane, waar ben je mee bezig, jongen? Dat bepaalde soort extreem-linksen (nou,ja) waar jij naar refereert lijken me eerder pubers. De tronies op LPF niet. Dus...nu effe niet, mag het? Kan later nog.
bedankt voor de link, Frank 
Jerommeke (de belg) - 13.05.2002 18:11

Dat stukje van jou van 19-03 was inderdaad oerdom, m´n beste Paul Treanor.
Situatie niet goed kunnen inschatten, niet naar de mensen luisteren, teveel in de salon zitten...je weet wat ik bedoel.

Jerommeke (de belg, van de Internationale Brigade)
extreem rechts  
karin - 13.05.2002 20:08

voor je conclusies gaat trekken moet je er wel bijzetten waar het eigenlijk op gebaseerd is.

´gelukkig ligt de waarheid in het midden´ vind ik een beetje
makkelijk

wat ik van extreem rechts weet, weet ik van internet en enkele mensen om me heen... ik ben geen insider, dus ik kan niet het hele plaatje geven

het zijn veel mensen die geen reet geven om politiek, beetje meelopen met de identiteit,
Ik praat ook wel eens met mensen die extreem rechtse ideeen hebben
En als je iemand niet meteen beoordeeld, maar probeert te begrijpen scheelt dat echt een hoop! (zonder dat je het gedachtengoed hoeft goed te keuren)

Die scheldpartijen op internet ervaar ik als radicaal links zijnde niet als bedreigend, ik bedoel... kom op... HET IS INTERNET! Pas als mensen fysiek aan willen vallen, kom ik tot de ontdekking dat ik niet zo´n held ben... maar ach.. ik bedoel ik krijg bijna nooit met ze te maken en dat hoop ik zo te houden, je maakt wel vaker iets mee...

en dan heb je er een paar FUHRERS ertussen die ik als gevaarlijk beschouw, zij proberen zich soms zelfs intellectueler op te stellen.

Bij een ander deel van extreem rechts hoort ook fundamenteel christelijk gedoe, over dat vrouwen zoveel mogelijk arische kids op de wereld moeten zetten en ze maken zich druk om het blanke ras... tsjaa nou zolang anderen daar geen last van hebben mogen ze van mij die mening hebben... Ik ga er van uit dat die vrouwen er ook voor kiezen







Neen Karin 
Valse nicht - 13.05.2002 20:39

Die vrouwen groeien op in een bepaalt millieu en schikken zich, net zoals de meeste mensen, gewoon in hun "lot"

Het is mensonterend het rechtse vrouwenbeeld. Pim Fortuyn ook was gewoon een "male pig"




ja  
karin - 13.05.2002 21:30

je kritiek lijkt me terecht valse nicht

kletskoek 
michel van der blas - 14.05.2002 14:31


Ik ben zelf een groen-links stemmer maar vind de citaten die jij hebt toegevoegd aan je artikel erg bijdragen aan de stemmingmakerij na de dood van Pim Fortuyn. Olie op vuur gooien is het.

Natuurlijk zijn al de geciteerde reacties volkomen verwerpelijk. Ik denk zelf echter ook wel eens verwerpelijke dingen. Deze reacties komen voort uit emoties en zijn begrijpelijk. OP het internet kun je zo lekker een eind weg tikken, je vergeet jezelf te censureren. Als je aan linkse activisten vraagt ongecensureerd een eind weg te kalken komen er ook heel,heel heftige dingen uit.

Ik denk dat de meeste personen die op Pim stemmen, mensen zijn met een groot gevoel van onbehagen. Dit gevoel moet serieus genomen worden. Het zou dom zijn, en eigengereid, om het overgrote gedeelte van de LPF - érs af te doen als een soort van racistische idioten. Dat zijn er een paar wel, maar de meeste niet.

Ik schaam me overigens bijna om nu het woord links in de mond te nemen. Wat een klootzak die Volkert G !

supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.