Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
ziek 
, - 13.08.2011 00:51

niets opgelost

precies dezelfde zieke situatie

net doen alsof er nix aan de hand is

absoluut waardeloos

DOE GODVERDOMME IETS! MAFKETELS! JULLIE BLIJVEN DOEN ALSOF ER NIETS AAN DE HAND IS! ALSOF ER NIETS GEBEURD IS! ALSOF JULLIE NIETS GEZIEN HEBBEN! DIT IS ZO WALGELIJK LEUGENACHTIG!

leuk popie jopie doen, tja... is het nu echt zo moeilijk om even wat verantwoordelijkheid te nemen?
sick 
, - 13.08.2011 01:41

nothing solved

just the same sick situation

just pretend there's nothing wrong

absolutely worthless

GODDAMN DO SOMETHING! SHITHEADS! YOU KEEP GOING ON AS IF THERE'S NOTHING WRONG! AS IF NOTHING HAPPENED! AS IF YOU DIDN'T SEE ANYTHING! THIS IS SO DISGUSTINGLY UNTRUTHFUL!

pretending to be nice and popular, yeah right... is it really that difficult to take some responsibility?
looks like a bad joke 
looks like a bad joke - 16.08.2011 00:32




a litle bit curious, the vrankrijj will open again the same weekend that is 4rt paint and beer festival in villa frikenz, these festival starts as a benefit festival 4 years ago, the money colected was for the hospital costs from a person that was punch inside the vrankrijk for persons from these space, the person attacked is using a wheelchair since the moment of the agresion...

everything a bit curious...
the same day than paint & beer vrankrijk will open?

looks like a bad joke
Waarom 
x - 13.08.2011 09:08

Waarom klinkt dit allemaal als precies hetzelfde als de oude Vrankrijk, maar dan (snik, oh wat jammer toch!) zonder alcohol?
Vrankreich 
nn - 20.08.2011 19:31

Arbeit macht frei!
cultuur? 
x - 20.08.2011 19:22

Ik ben bang dat het in Amsterdam iets anders in elkaar zit dan in Leiden.

Het gaat er namelijk helemaal niet om dat Vrankrijk gediscrimineerd zou worden wegens haar anti-autoritaire karakter, zoals onze lieve Ingrid wil doen geloven. Is het anti-autoritair om bezoekers invalide te slaan? Om de kwestie vervolgens met alle macht in de doofpot te stoppen? Om mensen die kritiek hebben op deze gang van zaken de scene uit te werken? Is het solidair om het slachtoffer met krankzinnige schulden in zijn rolstoel te laten zitten? Om hem vervolgens op alle mogelijke manieren zwart te maken? Om de daders als slachtoffers te presenteren? Om na alle intimidatie en dreigementen te suggereren dat er nog een vrije open discussie mogelijk is? Laat dat anti-autoritaire en solidaire dan maar zitten.

Vrankrijk kan nu doen alsof er niets meer aan de hand is, met een paar nieuwe katvangers die voor bestuur spelen. Maar er blijft een onsmakelijke kwestie hangen, een onsmakelijk luchtje, een lijk in de kast, een spook...

BOE!

drankrijk 
nn - 12.08.2011 15:52

zwart uniform verplicht?
Nog wat: 
nn - 21.08.2011 16:58

Een van de slachtoffers van die Kultuurkamer is beeldhouwer
Frits van Hall. Toen hij wat ingezameld geld afleverde bij een van zijn
collega's die geweigerd had die niet-jood verklaring te tekennen --
geen werk geen geld --, werd hij gearresteerd en naar Duitsland afgevoerd.
Hij werd neergeschoten tijdens een transport van Dachau naar Auschwitz.
Frits werd bekend door o.m. dat monument, het grootste in Amsterdam, dat door veel axie's nu niet meer heet naar een van nederlands grootste koloniale oorlogsmisdadigers.
Frits aanvaarde ooit die opdracht en vond het eigenlijk een jeugdzonde, zijn eerst na zijn opleiding, en voerde het ook niet zo uit als de opdrachtgevers (lees generaals e.d.)gewenst hadden. Bij het onthullen,
toen de doeken verdwenen stond er niet de beoogde-held-te paard maar
een hollandse maagd.
? - 13.08.2011 02:21

Praten met de mensen die rechtstreeks betrokken zijn, via een bemiddelaar (zoals al eens tevergeefs is geprobeerd) en volledige verantwoordelijkheid nemen voor het wanbeleid.
Haiku? 
Mishima Yukio jr. - 13.08.2011 02:34

Domo, sayanora!
Domo, sayanora!

Zen-Stalinistische Haiku a la Vrance

Honden blaffen.
Karavaan trekt verder.

Hersenpap.
Yoghurt.

Met den
Steigerpijp
slaan wij
ons
R
weer doorheen...

Leven als Allah
in Drankrijk

GODsamme
Krakuh...

Zoemend
pieptoon

in

OOR

echoet

verschrikkelijk

gevoel

van

Deja-vu...

Website: http://nl.wikipedia.org/wiki/Yukio_Mishima
 
@? 
nn - 13.08.2011 03:07

praten? of anoniem zeiken zoals jullie hier doen. wees een vent (meid) en reageer op krakenpost.nl.....als je al zo'n sterke mening hebt zet er dan ook je naam onder of in het geval van krakenpost je email dat praat namelijk een stuk gemakkelijker.

jp

Website: http://krakenpost.nl
 
hondjes 
krakert - 12.08.2011 14:44

mag er gefotografeerd worden, en worden hondjes weer toegelaten?
WALGELIJK 
Goebels - 21.08.2011 15:05


De Nederlandsche Kultuurkamer was een door de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog ingesteld instituut, waar iedereen die het vak van kunstenaar, schrijver, muzikant of podiumartiest wilde uitoefenen, zich bij diende aan te melden. Wie, zonder dat zijn aanmelding bij de Kultuurkamer was geaccepteerd, toch artistieke arbeid verrichtte, riskeerde een boete van ten hoogste f 5.000 (omgerekend naar de waarde in 2005 is dit € 29.500).

In Duitsland zelf was op 22 september 1933 de Reichskulturkammer opgericht door Joseph Goebbels, destijds "Reichsminister für Volksaufklärung und Propaganda".

De Nederlandsche Kultuurkamer moest vanzelfsprekend ten dienste staan van de nationaalsocialistische ideologie, met als trefwoorden: nationalistische instelling, verbondenheid met land en volk, historisch besef, uitbannen van alle ontaarde, ongezonde, onnatuurlijke creativiteit, een positief-Germaanse houding. Aanmeldingen door Joden (zij die twee of meer Joodse grootouders hadden) of 'Joods-vermaagschapte' personen (zij die met personen van Joodse afkomst getrouwd waren), werden in beginsel niet geaccepteerd, hoewel de president van de Kultuurkamer ontheffing van die bepaling mocht geven. De noodzaak van de Nederlandsche Kultuurkamer werd verwoord door haar president Goedewaagen: De nieuwe ordening, waar wij nu aan toe zijn, houdt in, dat de kultuurwerker weer een deel van het volk wordt. In nationaalsocialistische kring werd breed gevoeld dat de West-Europese kunstenaar na de Franse Revolutie steeds meer van zijn eigen volk vervreemd was geraakt. De kunstenaar was sindsdien zijn eigen weg gegaan, een weg die hem steeds verder wegvoerde van de volksgemeenschap. De Nederlandsche Kultuurkamer beoogde de kunstenaar terug te voeren naar die volksgemeenschap. Het Nederlandse overheidsbeleid sinds het midden van de 19e eeuw ten aanzien van de kunst was gebaseerd op Thorbeckes uitlating: 'Kunst is geen regeringszaak'. De nationaalsocialisten dachten daar anders over. Zij maakten kunst tot regeringszaak.


troll alert! 
lezer - 12.08.2011 15:04

Trollen negeren, wissen mag ook.

Fijn weer een een plek voor radicale politiek en cultuur in de kaalgeslagen binnenstad. Zonder gezuip, dat wordt al genoeg in de rest van de stad gedaan.
incl 
mannie - 12.08.2011 14:54

alleen blaffende herdershonden welkom
iksnapnie 
nn - 13.08.2011 02:06

Ehm, ik ben niet echt op de hoogte, maar:
Wat zouden ze moeten doen volgens jou? Je kunt wel heel boos worden enzo, maar ik lees niets over wat er nu fout is of zou moeten gebeuren...
Krakersbolwerk gaat weer open 
nn - 12.08.2011 20:23

 http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/08/krakersbolwerk_gaat_weer_open.html
Om nooit te vergeten: 
nn - 21.08.2011 15:19



Het definitieve sein tot verzet van kunstenaars in bezet Nederland was de instelling van de Nederlandsche Kultuurkamer (NKK) op 25 november 1941. Deze NKK had de pretentie een beroepsorganisatie te zijn van alle kunstenaars. In de praktijk was de Kultuurkamer, die bestond uit een aantal 'gilden', een organisatie die in de kunstsector de nationaal-socialistische gedachte propageerde en de kunstenaars controleerde. Zo moest iedereen die actief was in de kunstsector verplicht lid zijn. Een ondertekende ariërverklaring was daarvoor een vereiste.

Hiertegen kwam onvermijdelijk verzet, onder meer door het verspreiden van illegale pamfletten waarin werd opgeroepen niet tot één der gilden van de Kultuurkamer toe te treden. Daarnaast verscheen vanuit dezelfde kringen het illegale blad "De Vrije Kunstenaar".


Geen drank verkoop. 
wet? - 13.08.2011 02:43

Ik begrijp dat er geen drank verkocht mag worden, hoe zit het met zelf mee nemen?
Dank U! 
x - 22.08.2011 00:19

Dank U, oh kameraad Moderator van het Alwijze centrale bewegingsorgaan Indymedia, voor Uw laatste terechtwijzing, waarbij U mijn bijdrage naar de ruispagina heeft verplaatst. Uw correctie heeft mij doen inzien dat ik slechts heb gehandeld als een agent, als een laffe vazal van de fascistische kultuurkamerpolitiek van burgemeester Van der Laan! Een kogel is nog te goed om een einde te maken aan mijn verraderlijke bestaan. Gelukkig bent U er nog om een einde te maken aan de imperialistische leugens die de proletarische eensgezindheid ondermijnen.

Onze kameraden, onze broeders en zusters van het geheel en al meer dan honderd procent Nieuwe Vrankrijk verdienen onze volledige en onvoorwaardelijke solidariteit in hun heldhaftige strijd voor een nieuwe vergunning om drank te mogen schenken. Wij dienen positief te zijn over dit nieuwe initiatief, niets dan lof te spuien!

Geschiedenis bestaat niet, behalve als zij ons goed uitkomt.
Afwijkende opvattingen zijn overbodige burgerlijke luxe, die een glorierijke en strijdvaardige toekomst in de weg staan.
Waarheid is een stevige knuppel.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.