Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Meningen? 
nn - 03.12.2010 18:14

Als iemand belachelijke tekeningen van islamieten maakt, wordt dat afgedaan als een mening. Als zo'n zelfde taktiek gebruikt wordt bij machthebbers, zijn diezelfde mensen er snel bij om dit te veroordelen.

Gelijke monniken, gelijke kappen? Nee, de macht is nog steeds aan degenen die ons zogenaamd vertegenwoordigen en daarbij heb je geen vrijheden.
nn 
nn - 03.12.2010 19:08

marieke - 03.12.2010 18:30

@elaine

De Duitsers deden de vernieting van de joden tenminste nog zelf....
Wij besteden het uit. Of is het eigenlijk: wij besteden het aan?



HET WAS DE A-DAM,SE POLITIE SAMEN MET DE DUITSERS
uitbesteed 
marieke - 03.12.2010 18:30

@elaine

De Duitsers deden de vernieting van de joden tenminste nog zelf....
Wij besteden het uit. Of is het eigenlijk: wij besteden het aan?
Baspaternotte 
. - 03.12.2010 17:11

Ik heb het nog geprobeerd, uitleggen aan baspaternotte hoe indymedia werkt, namelijk met open posting: iedereen kan publiceren. Het is dus zeer voorbarig om te stellen dat de posting in kwestie uit de kraakbeweging komt. Persoonlijk denk ik dat het een provocatie is. Vergelijkbaar met de bedreigende Wilders poster uit 2004.

De reactie van Bas Paternotte: "Kraken = moord". Daarna joeg hij me weg omdat ik hem beledigd zou hebben.

@ de knutselaars 
Elaine - 03.12.2010 17:58

Jullie linken naar een artikel van de Fabel van de Illegaal. Maar deze organisatie heeft juist altijd gezegd dat de huidige dingen niet vergeleken moeten worden met de holocaust. Beetje gek dus om die juist als argument voor te gebruiken.

Het is zo dat de razzia's tegen illegalen afschuwelijk en schandalig zijn en je kunt er heel veel over zeggen. Maar ze worden niet naar gaskamers gebracht waar ze dan vervolgens worden vermoord. Dat wil niet zeggen dat wat er met illegalen gebeurt niet verschrikkelijk is, want dat is het, en er worden mensen uitgezet die vervolgens worden gemarteld en vermoord en daar is Nederland dus medeverantwoordelijk voor. Maar het is niet hetzelfde als de holocaust.

Die geschokte reacties op andere websites zijn natuurlijk huichelachtig, en ontkennen de werkelijkheid. Maar ze hebben wel een punt dat het dus niet hetzelfde is.

Het lijkt mij constructiever om de discussie te voeren over wat er wel gebeurt met illegalen en waarom dat heel erg is (en dan niet alleen omdat het "mensonwaardig en onhumaan" is ofzo, maar ook dat de nederlandse samenleving nog steeds op meerdere vlakken de derde wereld uitbuit, en de illegalen hier worden ook uitgebuit voor meer winst. Tegelijkertijd wil Nederland alle economisch aantrekkelijke mensen laten komen en de "niet nuttige" uitzetten, maakt niet uit waar naar toe. Er kan dus een heleboel over gezegd worden.

Overigens goed artikel:
 http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2010/12/03/stenen_voor_de_illegaal/
echtwel 
historie - 03.12.2010 16:54

De cidi doet precies dat waardoor de jodenvervolging Uberhaupt plaats kon vinden namelijk de kop in het zandsteken en net doen of er niets aan de hand is die gasten hebben echt niets geleerd van de geschiedenis of wel?
En die foto kan best het is de realiteit dat het helemaal WEER mis gaat met de eurozone zoals dat tegenwoordig heel eng heet. Lezen we 1984 nog wel? Lijkt mij dat dfe machthebbers helaas good old george goed begrepen hebben.
Mooi 
nn. - 03.12.2010 18:20

Hij werkt dus prima die fotofuck. Had 't niet verwacht, vind 'm zeker ok, maar zo bijzonder leek ie me ook weer niet. Maarja, wel dus. Goed werk, makers, hij blijkt uitstekend te werken.

En die domme journalistenhonden laten zichzelf nog maar weer eens kennen met hun manipulatie. Wordt dat ook nog maar weer eens duidelijk gemaakt.


Bas Paternotte 
Max1138 - 03.12.2010 19:51

Bas Paternotte lijkt te denken dat er 1 kraker in de wereld bestaat, en dat deze verantwoordelijk is voor de volledige inhoud van indymedia.nl.
krakers 
activist - 03.12.2010 18:43

Ik ben geen kraker. Ik ben activist.

Uiterst vreemd dat dit juist weer zo aan het licht komt bij een onderwerp over incorrecte discriminatie.

Steeds meer en meer generaliseerd de media onterecht, De krakers, De activisten, De clowns, De marokanen, De Turken, De VVD'ers, De PVV'ers en ga maar zo door.

Als er blijkbaar iets nodig is volgens deze mensen is dat iedereen in irrelevante hokjes gestopt worden. En nu dit weer:

AT5 claimt dat indymedia zelf alle content creeerd, te erkennen dat indymedia niet meer is dan een anoniem open-content posting platform. In normaal nederlands: Een site die een plek geeft voor andere mensen om artikelen neer te zetten. Er is geen redactie. Er zijn geen indymedia journalisten, slechts mensen die dingen op indymedia zetten.

HP De Tijd gaat nog verder, iedereen die op indymedia post is kraker, danwel alles dat op indymedia gepost word moet met kraken te maken hebben. Alleen maar omdat de 'journalisten' te weinig moeite nemen om eens na te denken of eens iets op te zoeken.

Ik snap dat de journalisten markt krap is, al die bezuinigingen enzo. Maar is het echt nodig om tot zo'n laag nivo te gaan? Je hoeft toch niet betaald te krijgen per gebruikte hersencel?

Maar wellicht dat bij sommigen ze dan onder minimumloon terecht komen, ook zo vervelend.

Website: http://nl.wikipedia.org/
 
@marieke 
Elaine - 03.12.2010 18:37

Tja, zoals ik al zei het is afschuwelijk wat er gebeurd in Nederland en door Nederland.
Maar uitbesteden... er wordt toch geen opdracht gegeven mensen om te brengen. Het is juist meer dat de NL overheid het geen ene fuck uitmaakt wat er met uitgezette vluchtelingen gebeurt (behalve misschien een beetje als het om de eigen reputatie gaat), maar het is niet een van tevoren opgezet vernietigingsplan zoals bij de duitsers. Dus ik vind het nog steeds wat anders.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.