Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
. - 12.01.2009 01:45

"Maar de raketten op Israël niet? Moeten dat nog 'n tijdje doorgaan omdat Israël buitenproportioneel reageert en meer van dat soort redenen?"

De projectielen van Hamas zijn afgevuurd als reactie op Israelische acties tegen de Palestijnse bevolking. Deze projectielen zijn geimproviseerde stukken schroot en zijn geen raketten te noemen. Deze projectielen hebben een handjevol slachtoffers gemaakt, typisch in plaatsjes als Ashkelon, dat was zo'n in '48 ethnisch gezuiverd Palestijns dorpje waar vervolgens een Israelisch dorp overheen is gebouwd.

Misschien is het een betere suggestie om te zeggen dat Israel de mensenrechten van de Palestijnen eens moet gaan respecteren. Stoppen met de bezetting, de vele vluchtelingen laten terugkeren en compenseren voor de geleden schade. Misschien is het ook een idee de Israelische apartheidsstaat af te schaffen. Overigens neemt Hamas met veel minder al genoegen.

"Uitingen van anti-semitisme onder het vloerkleed vegen - om geen barstjes te krijgen binnen en buiten de brede coalitie van platform Stop de aanval op Gaza - is een bewuste strategie."

Anti-semitisme anno 2008 in Nederland (en in het grootste gedeelte van de wereld) is een non-issue. Helaas doen Israel en haar fans hun best het toch overal weer tevoorschijn te toveren. Veel moeite steken in het verbinden van Israel met jodendom en dan raar opkijken als Israel's slachtoffers het verschil ook niet altijd meer zien.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.