Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
meer foto's 
Alex Wolf - 06.01.2009 07:50

www.verspers.nl
www.verspers.nl

www.verspers.nl
www.verspers.nl

www.verspers.nl
www.verspers.nl

meer foto's van de demonstratie.

E-Mail: info@verspers.nl
Website: http://www.verspers.nl
 
wel aanval 
Shalom - 05.01.2009 11:57

Wat dit precies wel een aanval maakt is door de leuze van een zeer klein groepje uit te vergroten om de demo als geheel zwart te maken en niet te vermelden dat deze vier pubers door de organisaties de demo zijn uitgezet.
Een beter (want diverser) beeld van de demo is te zien op:
 http://www.youtube.com/watch?v=ogWagm6Z6II&eurl=http://is-nieuws.blogspot.com/


En oh ja, waarom maakt niemand herrie over de oproep van de PVV'er Hero Brinkman voor etnische zuivering: 'drijf ze allemaal de Sinai-woestijn in'

Intifada betekent in het Arabisch 'opstand' en zelfs volgens het VN-handvest heeft een bezet volk het recht op verzet tegen de bezettende macht. Dat is Intifada, wat niet gelijk staat aan zelfmoordaanslagen op burgers enz.

Niet Van Bommel, maar de politici die 'ga door Isral, ga door' roepen, zouden ter verantwoording moeten worden geroepen.
Weer Hamas aanvallen 
Johan - 05.01.2009 20:01

Vandaag zijn er weer raketten afgevuurd op Israël. Ondanks eerdere dreigementen schijnt, door Iran opgehitste, Hamas niet helemaal in de gaten te hebben wat voor een terreur ze hun eigen bevolking aandoen. Israël gaat daarom door om deze dwaze provocaties te beantwoorden.
Ondertussen willen er enkele naïve organisaties doen geloven dat juist Israël is begonnen met raketten gooien. De directe aanleiding van deze tragedie is het gooien van raketten door Hamas. We zien hier een metafoor van een vervelende buurman die steeds stenen over de schutting gooit. Je waarschuwd eerst wat en vervolgens zeg je wat je gaat doen en doet dit vervolgens ook: je loopt de tuin in om de gooier aan te pakken om aan de pesterijen een einde te maken. Vervolgens schreeuwd je buurman moord en brand en heeft het over huis/tuin vredebreuk.
Geen provocatie, 'nn' provoceert. 
fre - 04.01.2009 19:37

quote vorige aanvulling: "de fotograaf van www.schlijper.nl is degene die nu Harry van Bommel in de media zwart probeert te maken omdat hij 'intifada, intifada, palestina vrij' heeft geroepen."

Hé SP'er, Schlijper maakt Van Bommel helemaal niet zwart, hij heeft slechts een filmpje van de man gemaakt. Het is een nieuwsfeit dat een politicus oproept tot intifada. En dat er zaterdag veel lieden rondliepen die Hamas en Hezbollah verheerlijken, alsmede de jihad verheerlijken, is een feit. Dat tonen de beelden van Schlijper aan. Dit zijn nieuwsfeiten die de 'linkse media' en de staatsmedia verhullen. Prima aanvulling, wat mij betreft. Oja, vind je het terecht dat iemand met een protestbord met de tekst 'Vrede = Stop raketten Hamas' door de ordedienst uit de demonstratie is gezet? Ik vind dat absurd!
anarchisten 
Bram - 05.01.2009 20:28

In het hoofdartikel hierboven staat "Even opvallend was het ontbreken van linkse, anarchistische groepen." Het waren er inderdaad inderdaad weinig maar ik ben wel een anarchistisch groepje tegengekomen. En in de drumband die op een van de YouTube-filmpjes te zien is, zullen misschien ook wel anarchisten zitten, evenals tussen de vele losse demonstranten. Misschien zijn mensen van sommige andere stromingen meer geneigd om van de demonstratie gebruik te maken om zich als groep/organisatie te presenteren, in plaats van zich op het onderwerp van de demonstratie te concentreren.
provocateur 
nn - 04.01.2009 18:24

de fotograaf van www.schlijper.nl is degene die nu Harry van Bommel in de media zwart probeert te maken omdat hij 'intifada, intifada, palestina vrij' heeft geroepen.
Zijn hele agenda is om met een paar beelden die absoluut niet representatief zijn voor een demonstratie die zelfs volgens de politie uitzonderlijk goed verliep in het discrediet te brengen.
CIDI, de extreem-rechtse webloggers en journalisten en sympathisanten van Wilders ('drijf ze allemaal de Sinai-woestijn in', niets minder dan een oproep voor etnische zuivering) staan altijd paraat om elke solidariteitsactie met Palestijnen zwart te maken.
Laten we ondertussen niet vergeten wat zich in Gaza afspeelt,het is een slachting!
Zie bijvoorbeeld:  http://www.liveleak.com/view?i=3b3_1230864719

Foto's en Audio 
Alex Wolf - 06.01.2009 07:30

audio opname demonstratie -

www.verspers.nl
www.verspers.nl

www.verspers.nl
www.verspers.nl

In verschillende plaatsen in Europa zijn er afgelopen zaterdag demonstraties gehouden tegen de Israëlische aanval op de Gazastrook. In Amsterdam waren duizenden demonstranten aanwezig die vanaf het Museumplein een tocht hielden door de binnenstad van Amsterdam. De demonstratie was georganiseerd door ruim 25 organisaties, waaronder het Nederlands Palestina Komitee, Internationale Socialisten, Milli Görüs Nederland, Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland en Een Ander Joods Geluid. De demonstranten willen dat Israël onmiddellijk stopt met het offensief in de Gazastrook en daarnaast moet Nederland het militair ingrijpen veroordelen.
De tocht door Amsterdam werd vergezeld door een flink kabaal van leuzen, waarbij vooral veel 'Allah akbar' werd geroepen. Bij de start van de demonstratie vroeg de organisatie om geen pro-Hamas of pro-Hezbollah leuzen te roepen. Tevergeefs. ‘Hamas Jihad Hezbollah’ werd er gescandeerd en een aantal groepen jongeren schreeuwden ‘Hamas Hamas! Joden aan het gas’. Desondanks is de demonstratie rustig verlopen.

www.verspers.nl

E-Mail: info@verspers.nl
Website: http://www.verspers.nl
 
metafoor 
Bram - 05.01.2009 20:52

Aan Johans metafoor mag worden toegevoegd dat de buurman 'je' die de stenen te verduren kreeg, eerst de voordeur en tuindeur van diens buurman had dichtgemetseld en de stroom-, gas- en waterleiding had afgesloten. (Nou ja afgesloten, af en toe wordt er natuurlijk nog wel wat doorgelaten.)
Para 
Stekelestein - 05.01.2009 17:17

ik begin langzaam de indruk te krijgen dat iedereen hier zwaar para begint te worden...
triest en volkomen geflipt.

GR

E-Mail: to39ny@hotmail.com
mengelmoes 
Bram - 05.01.2009 20:34

Zo'n demonstratie is natuurlijk een mengelmoes van allerlei stromingen en dat kan wel eens botsen. Zo repte iemand die ik onderweg tegenkwam van een botsing tussen de nationalistische en socialistische Turken (ik denk dat hij resp. Milli Gorüs en DIDF bedoelde), maar dat was gelukkig goed afgelopen.

Die paar foto's van Nasrallah op het filmpje van Schleiper waren waarschijnlijk de enige op de hele demonstratie - wel slim van die jongens dat ze zich aan de kop van de stoet hadden gemanoeuvreerd. Ik heb ze niet gezien. Af en toe hoorde ik wel 'Allah Akhbar' roepen maar relevante leuzen zoals 'Palestina vrij' waren in de meerderheid.

reactie op Ruben 
Bram - 05.01.2009 20:49

- Intifadah betekent 'opstand', niet 'gewelddadige opstand'. Bij opstand kunnen ook middelen als stakingen en burgerlijke ongehoorzaamheid behoren. De eerste wapens die bij beide Intifadahs in Israël/Palestina werden gebruikt waren stenen. Nadat de stenengooiers werden neergeschoten, werden ook van Palestijnse zijde steeds vaker vuurwapens gebruikt.

- verschillende sprekers op de demonstratie, waaronder Harry van Bommel en Mohammed Rabbae, hebben opgeroepen tegen antisemitisme, met name door erop te wijzen dat ook Joden tegen de Israëlische beschietingen en invasie protesteren, zowel in Israël als in de rest van de wereld. Sommige sprekers hebben zich ook uitgesproken tegen de Hamas-raketten op burgerdoelen, hoewel anderen deze afdeden als vuurpijlen en rotjes.

- het is inderdaad vervelend dat Hamas Palestijnen met andere meningen vervolgt. Maar gezien het anti-Hamas- en pro-Israëlstandpunt van de Nederlandse regering, was de demonstratie er vooral op gericht op te roepen tot een evenwichtiger standpunt. Je hoeft natuurlijk niet bang te zijn dat de regering opeens pro-Hamas wordt.
Ogen en oren open (of dicht) 
NN - 04.01.2009 17:26

Selectief kijken of luisteren, is 'n keuze.

Goed kijken (borden, vlaggen, portretten, enz.) en luisteren kan natuurlijk ook:
 http://www.youtube.com/watch?v=PLlHPPO25nM

Of is het soms 'n samenzwering van de CIA en is "Hamas, Hamas! Joden aan het gas!" heimelijk aan de opname toegevoegd om tweespalt te veroorzaken binnen die prachtige solidaire beweging samen met.... (ja, met wie eigenlijk?)


meer foto's 
Alex Wolf - 06.01.2009 08:22

www.verspers.nl
www.verspers.nl

www.verspers.nl
www.verspers.nl

www.verspers.nl
www.verspers.nl

meer foto's van de demo.

E-Mail: info@verspers.nl
Website: http://www.verspers.nl
 
Filmpje met spreekkoren 
NN - 04.01.2009 15:28

Het moet 'n fraaie wandeltocht zijn geweest samen met Harry van Bommel (SP) en Gretta Duisenberg roepend: "Intifada, Intifada! Palestina vrij!".

Prachtig ook; die vele, vele (uitgereikte) borden van de I.S. (Internationale Socialisten) en hun sprekers die het podium weer eens domineerden. Ook leuk die restanten uit 'n ver verleden: stalinistische clubs zoals de NCPN (Nieuwe Communistische Partij van Nederland) en CJB (Communistische Jeugd Bond) en ook de fundamentalisten waren ruim vertegenwoordigd met vlaggen van Hamas, Hezbollah en portretten van Khomeini en vele andere absolutistische geestelijke leiders.

Maar het mooist waren natuurlijk de spreekkoren. Filmpje is te zien op  http://wwww.schlijper.nl ("Hamas, Hamas! Joden aan het gas!")
CIDI 
Shalom - 04.01.2009 23:25

Leuk, CIDI stuur niet alleen zijn mensen naar de demonstratie met Israelische vlag te zwaaien, maar ook naar Indymedia om met leugens en selectieve beelden/leuzen verwarring te zaaien.
Het doel is duidelijk: de aandacht afleiden van de bloedige oorlog tegen Gaza.
Stop de moorden op Palestijnen! 
Ruben - 04.01.2009 15:29

gevangen Fatah-leden
gevangen Fatah-leden

Bevrijd de burgerbevolking van Gaza van de ijzeren hand van Hamas. Hamas executeert op DIT moment andersdenkenden. Mensen worden in hun benen geschoten zodat ze de IDF / Israelische leger niet kunnen helpen.

Khaled Abu Toameh beschrijft de situatie in Gaza:

 http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1230733155685&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
Don't blame the media; be responsible 
N.N. - 04.01.2009 20:19

Zou 'n extra intifada de Palestijnen een betere levenssituatie en 'n eigen staat opleveren? Hoe serieus en doelgericht ben je wanneer je "Intifada, intifada, Palestina vrij!" roept?

Wie maakt wie zwart? Ja, natuurlijk maken Wilders c.s. hiervan gebruik. Maar Harry blijft toch in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor wat hij roept en dat wordt dan vanzelfsprekend gefilmd door de media.

Het onfrisse "Hamas, hamas! Joden aan het gas!" is ook geroepen:
 http://www.youtube.com/watch?v=PLlHPPO25nM
Het lijkt me dat ook die mensen daar zelf voor verantwoordelijk zijn. En hiermee de Palestijnse zaak geen stap dichterbij brengen. In tegendeel.

Zouden die duizenden raketten die vanuit Gaza op de bevolking in Israel zijn afgevuurd, hebben bijgedragen aan 'n verbeterd perspectief voor de Palestijnen of hebben ze juist het tegenovergestelde bewerkstelligt?

Wie gijzelt nu eigenlijk wie? Hamas met de ook nù nog steeds voortgaande raketbeschietingen op Israel, waardoor ook de Israelische bombardementen onophoudelijk door blijven gaan?
Had Israel de meer dan 4000 raketten die de afgelopen 2 jaar vanuit Gaza zijn afgeschoten gewoon voor lief moeten nemen? Is er iemand die verwacht dat Israel door die aanvallen juist gestimuleerd zou worden verdere stappen te zetten in 'n vredesproces dat uit zou moeten monden in 'n zelfstandige Palestijnse staat èn terugtrekking van Israelische nederzettingen?

Of rest de Palestijnen niets anders dan de gewapende strijd? Is Hamas dan nu goed bezig? Moeten er dan geen wapens ingezameld worden om terug te kunnen vechten? Gaat de Palestijnse staat er dan ooit komen door 'n overwinning op Israel?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.