Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Geweldloos 
Autonoom - 05.03.2008 12:56

Citaat uit het bovenstaande stukje: ,,Toen enkele demonstranten te ver gingen en met stokken en stenen gooiden werden zij direct door mededemonstranten gecorrigeerd."

Dit laat de krampachtigheid van geweldloosheid zien. Hoezo gingen de omstanders te ver? En waarom corrigeren mede-demonstranten hen? Laat politiewerk aan de smeris over zou ik zeggen.

Voor de geinteresseerden en voornamleijk voor pacifisten: Lees het boek How nonviolence protects the State van Peter Gelderloos.

Volgende keer gewoon doen wat je doen moet en laat anderen doen wat zij willen doen.
berichtenin de media: 
aNNtifa - 01.03.2008 19:30

 http://www.bndestem.nl/bergenopzoom/2743968/Grimmige-sfeer-bij-NVUdemonstratie.ece (met goede foto's)

 http://news.google.nl/news?hl=nl&tab=wn&ned=nl_nl&q=nvu&ie=UTF-8&scoring=n
De Bergse Methode 
Krab - 03.03.2008 14:02

Zo, ze mogen, na Bergen op Zoom, hun site stormfront wel gaan omdopen in stontforum. Je snapt natuurlijk wel dat die hondenstront een vast ritueel gaat worden; één voordeel, in de meeste plaatsen is er genoeg voorradig!
Ze vinden nu wel zelf dat het allemaal zo perfect verlopen is maar als je ze dat op het Piusplein had gevraagd had je, tussen de traantjes door, hele andere geluiden opgevangen.
De "heren" hebben in iedere geval één ding geleerd: toen ze dachten dat ze dat ingeslapen Brabantse stadje wel even op stelten zouden kunnen zetten is er geen moment tot die botte koppen doorgedrongen dat die "boeren" wel eens anders zouden kunnen gaan reageren; ondanks of juist dankzij een huichelachtig burgemeestersbeleid.
Zo werkt dat met die Brabanders; je kan heel ver gaan maar als je eenmaal over die streep gaat krijg je Bergen Stront!
Houdoe!
leuk hoor 
Jesse - 02.03.2008 20:24

Achterlijk zeg, met stenen gooien

E-Mail: jessegusman@gmail.com
Piusplein Bergen op Zoom 
Kees - 02.03.2008 11:00

Het was niet alleen stront happen maar die liep ook nog eens dun door die broekspijpjes toen ze ter hoogte waren van het Piusplein.
Een grote bek maar die paniek-oogjes schreeuwden angst uit(hoe kom ik hier heel die wijk uit). Wat was het legertje van "neerlands trots" blij dat ze zoveel politiebescherming hadden.
Begrijpelijk, want ze realiseerden zich terdege dat, als de oplettendheid van de ME even zou verflauwen, ze inclusief hun "ordedienst" massaal afgeslacht zouden worden.
Omgerekend 2 agenten op 1 kaalkopje (voor het gemak paarden en honden meegerekend. Opvallend was trouwens dat dat hondengeblaf meer intelligente taal voortbracht dan Kusters met z'n gamma megafoontje maar dat zal ie wel gewend zijn.
Was toch wel pech voor Kusters die dacht dat hij, gesteund door de repressie-politiek van "burgervader" Polman, hij wel geen tegengeluid van de Bergse bevolking kon verwachten; foutje! Zelf geven ze op stormfront ook wel toe dat de keuze voor deze wijk, niet helemaal gelukkig was; over understatement gesproken (even in het woordenboek opzoeken, Constant, je weet wel zo'n ding met letters, net zo iets als je WW-briefje maar dan een hele hoop achter elkaar).
Ik snap sowieso hun probleem niet, roepen ze de hele tijd dat ze de straat terug willen, krijgt er een een stuk straat voor z'n kop, is het weer niet goed! Moeilijk te volgen, die gasten...
Afijn, ik denk dat ze de volgende keer een stuk minder happig zullen zijn om in Bergen op Zoom de zaak op stelten te willen zetten, is toch iets anders gelopen dan ze verwacht hadden terwijl ze op hun vingers na hadden kunnen tellen (oeps, tellen, misschien te hoog gegrepen) dat ze ondanks alles "hartelijk" ontvangen zouden worden.
filmpje/artikel 
NN - 02.03.2008 14:49

 http://www.home.nl/nieuws/binnenland/artikel/00358500 nieuwsbericht + filmpje :)
Link naar meer BoZ 
NN - 01.03.2008 20:17

Meer hierover (incl. ooggetuigen)

Website: http://www.indymedia.nl/nl/2008/02/50525.shtml
 
Een stoet met een zwarte rand er omheen 
wwsd - 03.03.2008 11:43

 http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/2749202/Een-stoet-met-een-zwarte-rand-er-omheen.ece
foto's? 
NN - 01.03.2008 19:39

zijn er ergens foto's of een filmpje?
ook verslagjes BoZ 
NN - 01.03.2008 19:57

 http://www.indymedia.nl/nl/2008/02/50525.shtml
aanwas 
Danny - 03.03.2008 15:31

Niet om het een of ander maar het lijkt er op of de demonstraties van Rechts de laatste tijd groter worden en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit mede door AFA komt.

een tegengeluid laten horen ok maar daar hoort met stront gooien niet bij
Dat is eerder een teken van zwakte, je hebt geen argumenten meer dus gooi maar met stront
Dit lijkt op het handelen van de orginele(itliaanse) Fascisten en dat kan toch niet de bedoeling zijn

Iedere keer moet ik lezen dat het de ANTIFA zijn die een vorm van agressie gebruiken en de abjecte figuren van Extreem rechts zich lijken te bedwingen

Ook de dreiging rotzooi te schoppen in de hoop een demo verboden te krijgen op basis van de openbare orde is niet de methode want als dat werkt, werkt het 2 kanten op, de volgende Linkse demo zou dan verboden kunnen worden omdat erxtreem rechts dreigt rotzooi te schoppen

Dus bij deze het verzoek, hou je handen thuis en gooi alleen met woorden want anders zal de maatschappij zich meer en meer van ons afkeren
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.