Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Multi's zijn oplossing voedselprobleem? 
Tincho - 24.08.2007 17:36

Check het lijstje van wat Fairfood als ‘Fair’ bestempelt: een fijn samenraapsel van multinationals als SaraLee/Douwe Egberts, Chiquita Brands, AH/Ahold, etc ( http://www.fairfood.org/producten/). Reclame maken voor voedelsgiganten moet het wereldvoedselprobleem oplossen? Lijkt me dat de mensen van Fair Food wel eens wat mensenrechtenrapporten mogen doorspitten en een basis cursus ‘negatieve gevolgen vrijhandel’ mogen volgen, in plaats van te vertrouwen op hun enquêtes die door de directeuren van de multinationals zelf worden ingevuld. Suggestie lectuur basiscursus: ‘multinationals maken het voedselprobleem alleen maar erger’:  http://www.guardian.co.uk/globalisation/story/0,7369,1399480,00.html. Verder: voor het schenden van mensenrechten van bedrijven die ons door Fair Food worden aangeraden:  http://www.chiquitakills.org en  http://web.amnesty.org/library/Index/ENGAMR230012007
Als ze echt wat aan honger willen doen ga dan actievoeren tegen structuren van machtsongelijkheid en vrijhandel (of nog radikaler steun kleine boeren collectieven of loop eens een keer een natuurwinkel binnen), ipv het promoten van deze zogenaamde faire multinationals. Maar ja, dan krijg je waarschijnlijk weer geen duizenden klinkende eurootjes van de ICCO. Misschien een interessant thema waar jullie genodigden dames en heren ontwikkelingsbobo’s over kunnen discussiëren?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.