english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Verzwegen en geblokkeerd: dr Ron Paul en de Vrijheid om te
Johan.13 - 01.07.2007 17:56


De verzwegen kant van dr. Ron Paul, een stijgend Amerikaans Republikeins president kandidaat; hij is niet alleen de "street fighter" van Wallstreet en de Financiële Wereld Globalisten, maar ook de "fighter" voor ongebreideld vrij wapen bezit. Daarbij tevens de beoogde doodgraver van de Amerikaanse social welfare. Maar doordat hij, schijnbaar,individuele vrijheid verdedigd en tegen de oorlog in Irak is; krijgt hij , ook in West-Europa, soms steun van linkse/progressieve websites.
(Op 30 juni 2007; herziene, aangevulde en bewerkte versie.)


Verzwegen en geblokkeerd: dr Ron Paul en de Vrijheid om te creperen!




Ronald Ernest Paul (born August 20, 1935) is a 10th-term Congressman, physician (M.D.) and a 2008 presidential candidate from the U.S. state of Texas, seeking the nomination of the Republican Party. Paul's presidential campaign has received considerable attention after his participation in the televised Republican presidential debates. (uit Wikipedia eng.)

Wie of wat is dr. Ron Paul eigenlijk? Om te beginnen een Republikeins Congresafgevaardigde uit Texas ( vertegenwoordiger van het 14th district Victoria) Een begin antwoord op de vraag waar hij, in zijn geheel , voor staat is onder meer terug te vinden in de Engelstalige editie van Wikipedia zie:  http://en.wikipedia.org/wiki/Ron_Paul Bij het kritisch en aandachtig lezen daarvan, wordt al duidelijk dat het niet uit de lucht is komt vallen dat Ron Paul door bepaalde interesse groepen in de U.S.A. naar voren wordt geschoven als de nieuwe Republikeinse president kandidaat.

Hoe verzwegen en geblokkeerd?

Klik voor een antwoord op deze vraag de volgende kritische Amerikaanse weblog aan:  http://thesandb.wordpress.com/
Op deze weblog van " Soapbox and the Bucket", wordt onder de titel van " The Internet Facism and the SS of Ron Paul" nader uitgelegd hoe het komt dat er op Internet zo weinig kritische informatie over Ron Paul beschikbaar is en hoe die Internet "Cover-Up processen" ten bate van Ron Paul werken.

Natuurlijk is het waar dat Ron Paul, als enige Rep. Kandidaat, zich direct tegen de oorlog in Irak heeft verklaard en het is ook juist dat hij op een deel gebied van de klassieke individuele mensenrechten zich positief heeft geëngageerd.

Met dank aan “The Soapbox and the Bucket" nog het volgende over de verzwegen kant van Ron Paul's beperkte vrijheid opvattingen en zijn sterke geest- verwantschap met de rechts radiale “John Birch Society; zie ook;  http://nl.wikipedia.org/wiki/John_Birch_Society

dr. Paul stemde tegen het toestaan van adoptie door partners, die niet in een huwelijks vergelijkbare relatievorm leven ( in het bijzonder homoseksuele partners); dr Paul stemde ook consequent tegen elke wetgeving die anti-conceptie en abortus ondersteunde. Daarnaast stemde dr. Paul weliswaar niet voor de oorlog in Irak, maar wel voor een ongecontroleerde militaire opbouw na 9/11 ( de aanval op het World Trade Center). "Natuurlijk" stemde hij tegen elke vorm van beperking en persoons controle op en bij de grote publieke wapen verkoop shows. Via het Amerikaanse stem vergelijking project (“Project vote Smart”) zijn bovenstaande feiten over Ron Paul on line na te gaan en te controleren, zie  http://www.vote-smart.org/voting_category.php?can_id=BC031929

Daarnaast stemde dr.Paul (bijna) volledig in de lijn van de belangen van de John Bich Society;
dit valt na te gaan en te controleren via de volgende vergelijking link: voted in line with the interests ( http://votesmart.org/issue_rating_category.php?can_id=BC031929&type=category&category=Conservative)
of the John Birch Society.  http://en.wikipedia.org/wiki/John_Birch_Society
Afsluitend hierover de prachtige en nog steeds actuele song van Bob Dylan ( uit 1964) over de John Birch Society  http://bobdylan.com/songs/birch.html

Maar dat is nog niet het hele verhaal, daar naast staat nog dat dr Ron Paul ook expliciet van mening is dat de overheid en de overheid- instanties op het gebied van de sociale mensen rechten niets te zoeken hebben. Als het aan Ron Paul en de zijnen ligt wordt het , al heel beperkte, sociale vangnet van de overheid gewoon weggehaald. De belastingen moeten worden teruggeschroefd, de inkomsten belasting liefst helemaal afschaffen. Het doel is een smalle terug tredende staat, die een monetair strak gehouden financieel beleid voert ( historisch kunnen wij Europeanen dan denken aan het Crisis bezuiniging beleid van de gouden standaard uit de dertiger jaren). Daaruit volgt dan ook een militaire- en sociale non- interventie politiek (het kost nu allemaal teveel.) Een ziekenfonds voor de armen?, jammer dan, geen support hiervoor alleen tegenwerking van Ron Paul. In sociaal opzicht is Ron Paul snoei hard rechts en je kunt zelfs zeggen extreem rechts, zelfs Bush jr. in zijn conservatisme met compassie passeert hij nog ver in zijn on -bewogenheid voor de armen.

Daarom kan men de stelling aangaan dat de armen en de laag betaalden in de U.S.A
(de sociale categorie in de U.S.A. zonder onder meer een ziekte kosten verzekering, dus ongeveer 30 % van de bevolking); van Ron Paul De Vrijheid hebben om ,bij pech, in eigen verantwoordelijkheid te creperen.
Sociaal en materieel egoïsme is voor Ron Paul geen scheld woord maar een adequate beschrijving van zijn politieke oriëntatie.

Hoe de Rijken van Ron Paul nog rijker kunnen worden en de Armen daarbij Armer?

Wat zijn belangrijkste sociale gevolgen van het door dr Ron Paul en “De Vrijspreker” voorgestelde afschaffen van de in komsten belasting? Dat zou allereerst betekenen dat dus de directe op personen en op hun inkomen gerichte belasting wegvalt, en ook al maak je de staat nog zo klein in omvang een aantal basis taken blijven dan over die echter ook gefinancierd moeten worden. Voor Ron Paul betekent dat een sterk leger (zeer kostbaar) sterke politie etc. Dat alles moet dus gefinancierd worden door de dan loodzware indirecte belastingen op producten en diensten. Bijvoorbeeld de supermarkt producten, de scholen en de gezondheid dienst verlening (ook allemaal geprivatiseerd volgens Ron Paul) zij zullen dan sterk stijgen in prijs en kosten. Aangezien een arme Amerikaan net zo goed moet eten als een rijke, maar voor een arme de kosten daarvan pakweg 30% van zijn beschikbare budget betekenen en voor een rijke hooguit 2%; betekent dit soort ideeën een omgekeerde inkomsten overdracht. Kortom de Rijken moeten van Ron Paul nog rijker worden en de Armen dus Armer!
Er is nauwelijks een Amerikaanse president kandidaat te bedenken in de afgelopen 100 jaar die zo'n enorme afstand heeft van de Trade Unions (Vakbonden) en alles waar die voor staan, als deze mogelijke Republikeinse president kandidaat Ron Paul.

Zie hiervoor ook de stemanalyse van de Amerikaanse progressieve/liberal website "Progessive Punch":
over Ron Paul;  http://www.progressivepunch.org/members.jsp?member=TX14

dr. Ron Paul is een van de meest actieve pleitbezorgers in het Amerikaans Congres voor vrij en ongebreideld wapen bezit voor alle burgers. Met volle ondersteuning van de N.R.A. ( de grote U.S.A. wapen lobby organisatie ) verzet hij zich dan ook zeer actief tegen elke vorm van overheid regulatie van dat wapenbezit.
Daarom is Ron Paul overigens ook één van de lieveling politici van die National Rifle Association ( N.R.A). De N.R.A. is namelijk de grote en zeer invloedrijke U.S.A. organisatie/lobby van wapen bezitters. Deze N.R.A. heeft natuurlijk nauwe relaties met de Amerikaanse wapen industrie.

Kijk bijvoorbeeld ook eens wat de linkse/progressieve Amerikaanse site/ blog "Down with Tyranny" daarover (en specifiek over Ron Paul) schrijft.: http://downwithtyranny.blogspot.com/2007/04/ron-pauls-vision-of-safer-armerica.html

Bij verdere aandachtige raadpleging van het Engelstalige Wikipedia artikel over Ron Paul
vindt je daar eveneens diverse verwijzingen en links naar de actieve steun van Ron Paul voor het onbeperkte vrije wapen bezit. Volg ook eens, kritisch, zijn eigen "Presidential Campaign" website  http://www.ronpaul2008.com/
Daarin staat op de pagina "About Ron", in de rubriek "Brief Overview of Congresman Paul's Record" klip en klaar dat Ron Paul nog nooit heeft meegewerkt aan welke wet beperking op vrij wapen bezit dan ook .Letterlijk citaat :

"Ron Paul has never voted for a federal restriction on gun ownership."

Maar Ron Paul heeft overigens evengoed ook gestemd voor de Amerikaanse inval in Afghanistan.
Ook dit standpunt van Ron Paul is overal terug te vinden als je maar echt kritisch verder leest in het Wikipedia artikel en ook kijkt in zijn eigen, met de hierboven al geplaatste link, Ron Paul "Presidential Campaign" website
.
Om nog een paar "kleinigheden" aan te halen Ron Paul is er ook een voorstander van om de "War on Terror " voor een belangrijk deel te privatiseren. Zijn gedachte is: geef private body hunters, met "an license to kill" de wettelijke en financiële ruimte om achter de Al Qaeda top en sub top aan te gaan; dan kunnen die private ondernemingen daar ook nog aan verdienen en het werkt, volgens hem, efficiënter en voor de Amerikaanse belasting betaler een stuk goedkoper. In dien U ondertussen ook de in mijn artikel genoemde link, naar het zeer uitgebreide en uitstekend gedocumenteerde Amerikaanse Wikipedia artikel over Ron Paul :  http://en.wikipedia.org/wiki/Ron_Paul heb gevolgd;
Dan komt U daar, al op eerste pagina , een rubriek tegen "Beschuldigingen van Racisme"( Accusations of Racism) hier staan een serie expliciete anti-semitische en rascistische citaten vermeld die ook voor Wilders en het Vlaams Belang te ver zouden gaan. één voorbeeld:

We don't think a child of 13 should be held responsible as a man of 23. That's true for most people, but black males age 13 who have been raised on the streets and who have joined criminal gangs are as big, strong, tough, scary and culpable as any adult and should be treated as such" Ook is Ron Paul natuurlijk een actief en fundamenteel tegenstander van het verlenen van een "Generaal Pardon" aan de categorie ingeburgerde , voornamelijk Mexicaanse, illegale immigranten. Het gaat daarbij overigens om naar schatting twaalf miljoen mensen. Dat is nog wel wat anders dan de 30 à 40.000 in Nederland. Ook hierin passeert hij Bush jr. op rechts want die is, onder bepaalde voorwaarden wel voor zo'n "Generaal Pardon". Nog even een letterlijk citaat uit de Amerikaanse Wikipedia:

"He opposes political organizations that override U.S. sovereignty such as the International Criminal Court, United Nations, and the Security and Prosperity Partnership of North America. He thus supports withdrawal of funds and the end of participation in such organizations.[12]"

Hierin wordt wederom de ultra rechtse opstelling van Ron Paul duidelijk; niet zoals Bush jr die de werking en de financiële ondersteuning van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag wil beperken en de Verenigde naties klein houden; Nee, Ron Paul wil er compleet uitstappen en alle financiële middelen daarvoor intrekken. Het wordt wellicht saai voor sommige lezers. maar Bush jr. is in vergelijking met deze "libertair" extremist nog een gematigd man.

Ron Paul is tevens de kampioen van de grote private bankers de economisch globalisten ; die het vrije verkeer en daarmee de vrije controle van de Big Money over de hele wereld voorstaan.

Wiens wereld dit ook is, zijn de mensen van "Vrijspreker" zij vormen eigenlijk het Nederlands/Vlaamse fanclubje van Ron Paul; en vertegenwoordigen hetzelfde gedachten goed. Ron Paul heeft als Republikein in het verleden (in 1988) een eenmalig uitstapje gedaan naar de "onafhankelijke"American Libertarian party als hun president kandidaat. Volgens de informatie uit de Engelstalige Wikipedia bezoekt hij echter nog steeds de congressen van deze Libertarian Party. De "Vrijspreker"noemt zich eveneens Libertair en voegt zich dan ook naadloos in deze Amerikaanse stroming. Dus staat "Vrijspreker" net als hun grote goeroe Ron Paul pal voor de individuele vrijheidsrechten, zij waren ook tegen de oorlog in Irak; maar houden tegelijk ook feestjes ter ere van het kapitalisme en beschouwen expliciet het begrip egoïsme als een positief handzame morele, economische en politieke richtsnoer. Evenals Ron Paul streven zij zowel de afbraak van de inkomsten belasting als wel van de sociale verzorgingsstaat na. Op sociaal gebied passeren zij (de “Vrijspreker “) zelfs Wilders en het Vlaams Belang nog op rechts. Indien U de "Vrijspreker"leest die zich overigens ook Libertair noemt, en hun programma gaat vergelijken met die van de , niet formeel maar wel in spirit, Amerikaanse "moeder organisatie"; dan zult U zien dat de programma's en ideeën echt naadloos aansluiten.
Indien U de moeite neemt om de link naar "de Vrijspreker" te volgen;  http://www.vrijspreker.nl/vs/index.php? en daar wat kritisch gaat rond neuzen dan kunt U daar, op hun eigen site, de volle bevestiging vinden voor de inhoud van mijn vorige alinea's over hun opstelling

"Argusoog" en dr Ron Paul.
In het licht van de bovenstaande, uitvoerig onderbouwde, informatie doen de lovende woorden over Ron Paul van nota bene een vaste redacteur in de voormalige?progressieve? website "Argusoog" (naar aanleiding van een You Tube filmpje) zeer vreemd aan. Zijn prijzende woorden over de politieke opstelling van Ron Paul worden dan ook direct, in Argusoog zelf, positief begroet door diverse mensen die nu ineens het (voor West-Europa én de U.S.A.) extreem-rechtse gedachtengoed van Ron Paul en "Vrijspreker" bespreekbaar vinden of zelfs gaan verdedigen. .zie: http://argusoog.punt.nl/?id=376026&r=1&tbl_archief=&

De vraag is natuurlijk is dat van , een deel van, de redactie van "Argusoog" een kwestie van slecht geïnformeerd zijn; gestuurd door wereldvreemde naïviteit of hebben zich in de redactie "Argusoog" éen of meerdere radicaal-rechtse mollen genesteld van "de John Birch Society" respectievelijk de "Vrijspreker"??

Nog even een laatste link naar de brede politieke positie van Ron Paul.:

 http://en.wikipedia.org/wiki/Ron_Paul#Political_positions

Beste lezers; ik hoop dat ik U hiermede toch wat meer ingangen/links en achtergronden heb kunnen verschaffen over dr. Ron Paul.
Informatie die even de andere kant laat zien van deze ras Amerikaanse Republikeinse president kandidaat.

Peace and Social Justice for anybody, anywhere!

Johan.13
WebSite:  http://www.yayabla.nl
Bron: eigen artikel / diverse nieuws bronnen

Website: http://WebSite: http://www.yayabla.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme globalisering

aanvullingen
Constitutie & achtergrond van wapenbezit 
MM - 01.07.2007 19:11

"Peace and Social Justice" Och Jezus, yayabla van die Nel de Best van die 'patriot' NESARA hoax waarbij mensen hun geld verloren, die bij het Vredespaleis demonstreerde?
 http://en.wikipedia.org/wiki/NESARA
Waarom moet men nieuws met onzin mengen aldaar? En vervolgens net doen alsof er niets gebeurd is, geen verantwoording en uitleg geven.

Maar goed; het is natuurlijk onzin vanuit de NLse cultuur naar die van de USA te kijken, want die is niet zo. In de USA heb je de grondwet / Constitution die bepaald dat er gewapende militia mogen en horen te zijn om de democratie te kunnen verdedigen, voor wanneer er een dictator mocht opstaan in de USA. Goh, onmogelijk? Toch gebeurde dat niet zo erg lang geleden in Duitsland en werd veel korter geleden een poging tot staatsgreep voorbereid in, door het creeren van chaos met de Bende van Nijvel.

Ik heb een goede kennis van de Democratic Underground die mij ervan beschuldigd kapitalist te zijn en zelf eerder communistisch gezind is.
Hij zegt: ik heb expres een wapen gekocht dat dezelfde kogels heeft als de politie. Is wel handig; als er een dictatuur komt, hoef je alleen een agent dood te schieten om aan munitie te komen.

Zo werkt dat in de USA.
" Warning" voor fascistoïde Ron Paul terecht! 
Marita - 03.07.2007 16:52

Waarschuwing voor fascistoïde Ron Paul terecht!

“Cool man”, dat jij een vriendje hebt, helemaal in de States, die ook nog eens bij de “Democratic Underground zit; nou dan hebt je wat bereikt nietwaar? Dat die vriend zo maar even met zijn revolvertje durft te spelen, tja die heeft echt lef nietwaar! En hoe bewonder waardig hij als een echte Macho durft te handelen “een wapen kopen met dezelfde kogels als de politie”; jazeker meneer daar heb je ook in de U.S .lef voor nodig. “Annoniempje” je bent zeker wel trots op die vriend nietwaar?

Maar nu even serieus indien die vriend echt bestaat en ook nog eens communistisch gezind is; dan leek hij mij eerder een psychopatisch (emotioneel geblokkeerde) politiek warhoofd toe. Om van te voren gepland, want hij heeft zogezegd expres hetzelfde wapen gekocht, het leven van een mede arbeider (en dat is die politie agent ook) zomaar even bereid te zijn te verkwanselen en dit alleen maar om zelf aan de munitie te komen; tja dat krijgt alleen een van alle menselijke gevoelens gespeend warhoofd voor elkaar. Nogmaals “Annoniempje”, je bent zeker wel trots op die vriend?

Nog even het volgende aan “Annoniempje”die door jou aan gehaalde Nesera story gaat over een spook complot theorie die naderhand ook werd door geprikt. Aangezien ik ook na zorgvuldige lezing; nergens een complot theorie kan ontdekken in het, overigens uitstekend gedocumenteerde en humaan geëngageerd artikel van Johan.13, ben jij juist degene “Annoniempje” die hier een Nesara story probeert te slijten.

Overigens jouw verhaal “”Annoniempje” geeft juist aan waarom er zo voor U.S.A. politici zoals
die Ron Paul gewaarschuwd moet worden. Elke samenleving heeft binnen zijn “gewone
bevolking”ook burgers met abnormaal gevaarlijke labiele, psychopatische, crimineel- pathologische, en paranoïde persoonlijkheid structuren. Wat de U.S.A. nou vooral tot zo'n steeds gewelddadiger samenleving maakt; is het feit dat in de U.S.A.(in de meeste “States” tegenwoordig) deze abnormaal gevaarlijke personen ook vrije en onbelemmerde toegang hebben tot zelfs spontane wapen aankoop. Kortom elke gek kan spontaan een gun kopen en er ook direct mee schieten! Achter dit type onbegrensde vrij wapen beleid zitten belangengroepen ( zoals de N.R.A) en politici zoals Ron Paul die dat blijven verdedigen (zoals Johan .13 ook terecht schrijft en documenteert) .

Indien jij “Annoniempje” nou even de moeite had genomen om het artikel van Johan.13 ook in zijn samenhang te lezen, dan had je kunnen zien dat daar nergens een pleidooi instaat voor een volledig burger wapen verbod ( al hoewel ikzelf denk, dat dat als ideaal helemaal niet zo'n gek idee zou zijn).
In het artikel, zoals ik het hebt gelezen, gaat het (als het over wapen bezit handelt) uitdrukkelijk alleen om de radicale afwijzing van Ron Paul van elke vorm van restrictie op de wapen verkoop en bezit; en daarnaast over zijn ver vlechting met de belangen van de N.R.A./wapen lobby.

Overigens het hele artikel gaat echt niet alleen maar over wapens en vrij wapen bezit. Het draait juist veel meer om de ver vlechting van Ron Paul's rechts – radicale stemgedrag/beleid en zijn ideeën die gedragen worden door een anti-sociale en fascistoïde mentaliteit.
Maar daar moet maar iemand anders op in gaan, ik vindt het zo wel genoeg.

So long! Marita.





pavlovwafwaf 
spikey - 04.07.2007 19:55

Informeer jezelf beter over Ron Paul. Ja, hij is voor vrij wapen bezit, maar hem aan de NRA te linken is zelfs absurd. NRA heeft een directe concurrent van Ron Paul gesteund bij de laatste verkiezingen. Als er eerder al meer verband was dan steunbetuigingen, dan is dit nu in ieder geval niet meer ter zake. In de achterban van Ron Paul, die overigens divers is, zitten groepen die zich afkeren van de NRA, omdat deze organisatie, in hun ogen bereid is tot onacceptabele compromieën over onder andere registratie van wapenbezitters. Hier kan je allemaal een mening over hebben als Europeaan, maar het zijn de zaken van Amerikanen en zij zoeken maar uit, hoe zij dit voor zichzelf regelen.

Er zijn genoeg punten van Ron Paul die, zeker vanuit Europees perspectief, eenvoudig bekritiseerd kunnen worden. Denk aan abortus, wapenbezit of het radicaal terugdringen van de macht en grootte van de federale overheid inclusief uitkeringen en andere sociale voorzieningen. Maar doe dit dan gefunfeerde toon, en laat in ieder geval merken dat je je enigzins verdiept hebt in de standpunten van Ron Paul. Ron Paul uitmaken voor fascist slaat helemaal nergens op. Paul staat ook een politiek voor van: non-interventie, vrije handel, vriendschappelijke relaties en geen inmengingen met andere landen. Hij wil een leger dat puur gericht is op defensie, afschaffing van de Navo, en de macht om een oorlog te legitimiseren weghalen bij de Verenigde Naties. Ron Paul heeft consequent tegen de Irak oorlog gestemd. Ook tegen ale oorlogsvoorbereidende wetgeving van jaren geleden. Om maar een paar positieve punten te noemen. Zijn stemgedrag inzake Irak, komt nog het meest overeen met de SP of Groenlinks in de Nederlandse situatie.

Het gaat m.i. veel te ver om Ron Paul als een extreem gevaar af te schilderen. Dat is op irrationele wijze een zwart-wit beeld schetsen van iets wat in werkelijkheid grijstinten zijn.
Voor de rest van de wereld zou het een verademing zijn als een aantal van Paul's internationale plannen zouden worden doorgevoerd. Het zou een werkelijke verandering kunnen brengen, waar realistische alternatieve kandidaten voor het presidentschap van de Democraten of Republiken nooit voor zouden zorgen. Zowel Clinton als Obama dansen naar de pijpen van de machtige lobbie-circuits in Washington. Ron Paul wil, als anti-establishment kandidaat, de macht van ondere andere het militaire industriële complex en oorlogslobbie-groepen zoals AIPAC juist breken.


Bekijk een interview met Ron Paul op INN:
 http://www.innworldreport.net/video_launcher.php?2007-06-14i
Ron Paul, NESARA & 'verlichte' kringen 
MM - 05.07.2007 02:00

Ron Paul was zelf bij dat NESARA gedoe betrokken, maar de details over welk exact verband, heb ik niet. Ergo; toen ik hem op een forum tegenkwam, reageerde hij niet op mijn kritische vragen daarover. De lui rond Nel de Best van o.a. Niburu uit welke kringen ergens Yayabla vandaan lijkt te komen, noemen zichzelf "lichtwerkers" m.a.w. in de buurt van 'Illuminati'. Ook noemden ze zichzelf "White Knights"; een term die ook uit die Illuminati kringen komt, evenals uit Nazi-kringen (zoals o.a. Combat18). Verder zeiden ze zelf over een boel CIA contacten te beschikken. Minister Remkes is volgens ingewijden een kennis van de leider van Niburu. Ook Jan Peter Mante (lid Soka Gakkai "vredesorg") van o.a. de Mishima Cyber Command hoax; die samen met bovenvermelde verlichte kringen al het Fortuyn onderzoek naar zich toetrok, was eerder als agent-provocateur betrokken bij framing van patriot kringen, middels o.a. het plaatsen van een heel boekwerk aan de protocollen van Zion op zijn site. Conclusie: het stinkt aan alle kanten en lijkt sterk op framing van patriots en het originele NESARA idee. Ron Paul lijkt daarin integer, maar kennelijk is die framing op dergelijke staatsgevaarlijke personen gericht.
Ron Paul wiki nederland 
Ruben - 12.10.2007 16:52

Als je "Ron Paul" intikt in google staat bovenaan de nerderlandse wiki en daar staat tot mijn grote verbazing een link naar de Nederlandse Wiki met deze samenvatting:

Ron Paul - WikipediaRon Paul. Ronald Ernest Paul. Geboren, 20 augustus 1935. Overleden. Functie, Lid Huis van Afgevaardigden. Partij, Republikeinen. Politieke loopbaan

Waarom staat daar overleden????
Voor degene zonder hersens 
Liberal - 03.07.2009 02:50

Ron Paul zijn speerpunt is zijn verzet tegen het imperialisme van de centrale banken in deze wereld. Dat jullie daar niks van begrijpen zegt meer over jullie dan over hem. Zoek de rol van een centrale bank eens op en kijk er kritisch naar. Je zal er achter komen dat jouw inkomsten belasting rechtstreeks naar de centrale bank gaat en nergens anders heen.

Het is leuk dat jullie schapen niet zelf kritisch willen of kunnen nadenken, maar wat er op deze site staat is echt complete BULLSHIT.

Als je echt wat wilt doen aan de verhouding arm/rijk moet je juist voor hem zijn, maar dat begrijpen jullie toch niet en dat is waar de centrale banken op inspelen; jullie domheid.


aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.