Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
komop 
wes - 09.11.2006 13:05

het is net zo crimineel om mensen uit hun huis te zetten zonder echte reden, net als huizen zonder reden leeg te laten staan... maar daar word niet over gesproken... de krakenrs van het ford deden goed werk, voor het fort, de natuur en de omgeving... dus ga commentaar geven om milieuvervuilers, huiseigenaren en criminele hangjongeren ofzo... want dat zijn diegende die het comentaar zouden moeten krijgen
mainstreammedia 
sympathisant - 07.11.2006 12:35

mediaoverzicht metzelfs ravage erbij:

 http://news.google.be/news?ned=nl_nl&ncl=http://www.telegraaf.nl/binnenland/52932361/Hulp_leger_bij_ontruiming_Fort_Pannerden.html&hl=nl
Onzin 
mm - 08.11.2006 14:54

@nn: NU.NL meldt wel vaker onzin.
RIP Pannerden 
kroakengoatdoor - 08.11.2006 17:54

toch zonde van zo`n mooi fort, waar ik zulke meesterlijke feesten heb beleefd!
succes met de komende tijd!
ADRES 
finance - 07.11.2006 19:28

kan iemand het adres van het fort geven. Of de straat die het dichtst in de buurt is.

Wij komen er aan!!

De Rotterdammers
succes 
Dagobert Duck - 07.11.2006 12:01

Fok, ik kan onmogelijk komen, succes!!!
angsthazen 
jan modaal - 07.11.2006 18:49

NieuwNieuws ziet teveel sympathiserende commentaren en verwijdert nieuwsbericht?!?!
leger in de telegraaf! 
sympathisant - 07.11.2006 16:03

" DOORNENBURG - Voor het eerst in de geschiedenis sinds WOII hebben genietroepen van het Nederlandse leger, onder wie enkele Afghanistan-veteranen weer slag geleverd op eigen bodem.

Ze werden ingezet bij een politieactie om een groep krakers uit Fort Pannerden te krijgen in het plaatsje Doornenburg. De militaire operatie werd niet lichtzinnig opgevat. Kosten nog moeite werden gespaard om de naar schatting twintig krakers uit de vesting te verdrijven. Naast de honderd man ME kwam het leger met groot materieel aanzetten. "

" ,,We hebben de operatie twee weken in voorbereiding gehad”, legt commandant Martin Wijnen van de 11 pantsergeniebataljon uit, dat in Havelte en Wezep gelegerd is. ,,Met behulp van helikopters zijn verkenningsvluchten uitgevoerd, foto’s genomen en plannen gemaakt.”

Het leger kreeg de uitdrukkelijke instructie alleen op basis van zelfverdediging fysiek de strijd aan te gaan met de activisten. De genie was vooral nodig om een oversteek te bouwen over de slotgracht rond het fort, dat al in de 19e eeuw werd gebouwd. Wel werden de materialen met witte verf besmeurd.

,,De activisten hadden de ophaalbrug binnen gehaald, dus dan zijn onze brugleggende tanks erg handig. Het betreft een unicum. Nog niet eerder werd de genie ingezet voor een civiele actie van politie en ME”, aldus Wijnen. ,,Het past binnen de nieuwe ontwikkelingen om het leger de politie te laten ondersteunen.” "

 http://www.telegraaf.nl/binnenland/52957001/Afghanistan-veteranen_tegen_krakers_ingezet.html
nieuws filmpjes 
overig - 08.11.2006 18:24

Nieuws filmpjes:

 http://www.youtube.com/watch?v=O8ls-6ZAqyo&mode=related&search=

E-Mail: emperor.pim@gmail.com
tctubantia 
E - 09.11.2006 14:16

 http://www.tctubantia.nl/binnenland/article811933.ece
Schoon ? 
R - 11.11.2006 16:02

1 van de vele vertrekken die er niet meer uit ziet.
1 van de vele vertrekken die er niet meer uit ziet.







Dacht dat de binnen zijde van het fort er nog wel een beetje goed uit zou zien. Maar helaas is dit niet het geval, en als mensen dan gaan beweren dat dit door de ME komt moet je toch maar eens beter naar de foto's kijken die hier zijn bijgevoegd. Dit zijn er maar een paar van vele.
Beetje jammer dat de bewoners het fort niet zo netjes hebben gehouden zoals de foto's die er op hun website te zien zijn !!!
Kunnen jullie geen kritiek verdragen? 
Dave - 07.11.2006 23:21

Waarom worden berichten met kritiek verwijdert?
kunnen jullie daar niet tegen ofzo.

Nu dus wel 
Chaoss - 08.11.2006 17:25

Nu staat er wel dat het gehele fort leeg is. Na Afrika, Punkrockinn en nog een hele sloot aan culturele vrijplaatsen dus ook Fort Pannerden.
Respect aan iedereen die er was!
DOORGAAAAAAAAAAAAAAAAAAN 
strontvlieg - 07.11.2006 15:49

er is nog steeds geen een kraker uitgehaald.

HET GAAT DOOR HOE DAN OOK!!!!!!!! WE LATEN ONS NIET KISTEN HIERDOOR>>
CNN 
Dennis - 07.11.2006 20:31

Misschien willen jullie op CNN een Inewsding posten zodat de hele wereld krijgt te horen dat het leger ingezet word, dit moet niet kunnen!

Succes met het kraken!
ontruiming pannerden 
suus - 07.11.2006 13:22

 http://www.rtl.nl/(vm=/actueel/rtlnieuws/)/system/video/html/components/actueel/rtlnieuws/miMedia/2006/week45/di_1200_pannerden.avi_plain.xml
even relativeren 
fort pannerden - 11.11.2006 17:25

Het moge duidelijk zjn dat er in de aanloop op de ontruiming een heleboel van de eens zo leefbare ruimtes een stuk minder fotogeniek zijn geworden.

Dit heeft meer te maken met stress en druk dan met eventueel slordige krakers. Waar gehakt wordt vallen nou eenmaal spaanders. Jammer, maar onvermijdelijk.

(En R., misschien kun je voor de volledigheid ook een paar foto's van deze ruimte plaatsen van voor de krakers erin trokken plaatsen.)
verder kijken 
Jason - 09.11.2006 13:05

Er is nooit gezegt dat krakers niet werkenals mensen nou een verder kijken dan hun neus lang is en wat er in hun eigen straatje pas zouden ze misschien zien dat er vele manieren van leven zijn en niet alleen hun eigen. en dat we dus ook met iedereen respect dienen te hebben voor al die manieren van leven. Ik vind het buitengewoon jammer dat er kennelijk een groep mensen in nederland is die vind dat we allemaal het zelfde moeten doen en nog meer winst moeten maken zodat we nog meer winst kunnen maken. wordt toch wakker het leven gaat over hele andere dingen.

En als de gemeente nou had gewacht op het hoger beroep van de bewoners tegen de uitspraak van de lagere rechter dan zou de situatie wel eens heel anders hebben kunnen zijn. Nou bleek de gemeente nog al bang voor dit hoger beroep en hebben ze besloten om de rechterlijke macht naast zich neer te leggen en gewoon een beroep te doen op binnenlandsezaken.
godveurde gatvoer 
diepiet - 11.11.2006 11:27

hee, nou kan er opeens wel gediscussieerd worden?

best belangrijk he, broeden in het groen? pioniertokkiebevrijdersfrontse fratsen zie ik graag.

ik heb al wel zijdelings hulp geboden:


 http://www.sargasso.nl/archief/2006/11/07/beleg-van-pannerden-nadert-ontknoping/ 66ste:

jo, ik weet nog wel een gebouwtje of tig rond wageningen (van 1 daarvan vermoed ik dat ie toch plat gaat); als zich effe 50 tot 100 mensen willen melden die lekker comfortabel willu wonu. .. . . en . .. .

1 muisstil kunnen zijn (KOPtelefoonPEN DICHT na elf uur de buurman heeft een dag taak .. . afijn we zoeken wel soort bij soort .. .maar het kroonjuweel word zowiezo een eerbiedige stilte bewarende leeszaal .. .. .. .zodat ik me er ook enigszins thuis ga voelen en zodat dichters aanwezig, op elkaar aangewezen en gesteld wonen mogelijk word (en die betrokkenheid dan ook heus wel komt).

2 een eind willen maken aan die belachelijke anti-kraak toestanden (zit er namelijk 1 in) die gewone krakers uitsluit en geen legale kans laat een grote borg samen te leggen als garantie dat er niet geverfd en verspijkerd word.

3 mogen jullie invullu .. .







hey TheRule, wanneer ga je gaat ons (zoals in 53) hijgerig aantijgen. .. eh .. . belerend toespreken over hoe goed kapitaalvernietiging (net woord voor oorlog) wel niet is .. . Heerlijk tiep. Zalig mens. Dank dank dankoewal.

Mischien terwijl wij het zoveelste voorbeeld en versie zoniet verhinderen dan toch uitstellen? Van harte welkom . ...want je hebt de ballen verstand van fatsoen jongen. Mischien een ideetje om eens naar  http://www.michael-hudson.com/ te sufferen (de bekendste van 273.000 intussen, je loopt al bijna tragisch ver achter dus).

Het misverstand zit 'm in de stelling: op dure grond kunnen per definitie nooit tuinen en parken blijven bestaan (zoals in snel water geen eiland stand houd); daar betalen immers niet genoeg mensen vrijwillig voor (bij belastingdoeleinden(( inplaats van partij))keus weet ik dat zo net nog niet trouwens . .. maar zelfs voor die verbetering is middelmens, tussenpersoon en splijtpersoonlijkheid, in 1 woord: personificatie, te heilig .. ondertussen echter, ozo onveilig, het gaat tenslotte (na=door elke heiligverklaring en heldendaad) altijd fout en dus ben je geraden ten alle tijden zondebokkenfokhokken te bevolken, en de beestenbende bij/achter de hand te hebbe en houwe .. . . het eeuwig zonnekoning motief waar, vermoed ik, men omgekeerd aan succesvol verzet ertegen, des te meer een voorbeeld van word).

Succesvolle communicatie wekt vertrouwen, maar vertrouwen wiegt slaap der zaligen binnen, geneest het denken en leert doende, hormonen spiegel bewaking faalt en lebensraum gebengelboog begint opnieuw.

.......

Hopelijk blijft die verandering van de wacht({w}aanzeggerij) bestaan en word dit geen uitzonderingsregel hoezeer ik uitzonderingen het liefst en paradoxaal genoeg als darule en grootste algemeenheden (heden al en al heden, heelenal en algeheel gemeen) wens gefaciliteerd te zien. Open heid maakt dat mogelijk, maar ik dwaal af.

'k ga alles wel lezen en meer gericht 'aanvullen'. kep er zinan .. .na jaren een dermate zwaar hoofd ten opzichte van jullie dak nie eens meer kwam; bezocht alleen de indymainwire nog trouw (en wie kan zeggen in 7 jaar geen pagina gemist te hebben?)

u allen welgezind, verblijf ik vadercats

NU.nl meldt dat het fort leeg is 
nn - 08.11.2006 14:35

 http://www.nu.nl/news/878808/12/Krakers_uit_Fort_Pannerden_gehaald.html

bron:www.nu.nl
schoon 
* - 11.11.2006 17:29

hoe zou jij je huis achterlaten als je er uit gezet wordt!

ga je de boel nog even lekker stofzuigen en dweilen.. dacht het niet!
handtekeingen aktie 
l - 10.11.2006 19:24

alle mensen die maar willen tekenen er voor kunne er aan mee doen! en zker denk ik iedereen uit lignewaard want die voor hun geld het ook !
ik ga even denken hoe ik je kan laten tekenen antoinette
Schoon 
R - 12.11.2006 04:53

De foto's zijn te vinden op
 http://fortpannerden.nl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=18
Hier staan de foto's zoals het fort er in het begin uit zag.
Vind ik persoonlijk nog al een heel groot verschil.
En het voordeel is dat deze foto's op de eigen website van de bewoners staat.

En ja ik begrijp dat je niet staat te stofzuigen en te dweilen de avond voor dat je uitgezet gaat worden, maar dit is echt niet van 1 dag.

En denk dat de Gemeente of het rijk er een hoop geld tegen aan mag gooien om het weer in de oude staat terug te krijgen. Beetje jammer gewoon!

hee dave 
piet - 07.11.2006 23:37

indymedia is geen discussie site, wil je discussiëren moet je maar even naar www.kraak-forum.nl of een ander forum, groeten,

piet
goodluck 
ikke - 07.11.2006 19:21

veel succes daar en hopelijk lukt het om af te komen

groeten uit belgie

www.kleinverzet.wordpress.com

greetz
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.