Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Indytube 
M02 - 15.10.2006 02:26

Great work Karen Eliot!

But why do you put your photo and video work on very commercial sites like Youtube and Flickr, while you can also upload them on indymedia?

Website: http://video.indymedia.org
 
geen discussie, feiten 
max - 15.10.2006 14:34

-De eigenares van Decoration en fashion heeft de Bratra binnen gelaten. De eigenares ontvangt geen loon maar winst. De loonarbeider in de winkel was wel enthousiast over LeidsBezet.
-Geen kapitalisme in het Westen? En je ziet ook paarse kabouters door de lucht zweven? Kapitalisme is een economisch systeem. De manier van produceren in het Westen is kapitalistisch. De gevolgen hier zijn weliswaar door staatsinmenging afgevlakt, maar in het Zuiden verergert.
-In het leidsbezet is o.a. weggeefwinkel, dagcafe, cinema, flexcafe, voedselcoop geweest.
Inderdaad niet sociaal van de smeris om de straat af te zetten, wanneer er een leuk buurtfeest gehouden wordt. Wel goed natuurlijk om in een individualistische koopgoot een plek te maken waar alles gratis is, dus iedereen welkom, en waar je met elkaar in conctact kan komen.

En op school leer je inderdaad dat de VOC geweldig was en kapitalisme de reding voor iedereen. Ga toch beter naar Afrika!
commercie 
max - 15.10.2006 13:26

Je hebt wat basiskennis nodig van kapitalisme om te begrijpen dat commerciele winkels niet blij zijn met sociale initiatieven. Het LeidsBezet was een constante demonstratie van de leegheid en schade van consumptie en dus een voortdurende kritiek op de winkels. Met steun van de buurt wordt dus niet bedoeld dat de op winst beluste winkels ons steunden, maar dat de bewoners van de Leidsebuurt en loonarbeiders in de buurt ons initiatief toejuichden.
nu.nl 
x - 14.10.2006 20:14

Volgens nu.nl heeft de politie niemand binnen aangetroffen. Hier is ook een niet werkend filpje te zien.

 http://www.nu.nl/news/849878/12/Krakers_stremmen_Leidsestraat_Amsterdam_%28video%29.html
buurt? 
job c - 15.10.2006 12:07

Als jullie zo'n steun van de buurt hebben, waarom hebben jullie buren dan toestemming gegeven aan de politie om via hun pand te ontruimen?
Elsevier 
LinkMichel - 14.10.2006 22:07

"De krakers kondigden op de website Indymedia aan een ‘afscheidsfeestje' te houden, vanwege de geplande ontruiming van hun kraakpand Leids Bezet dinsdag."

Website: http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/nieuwsbericht/asp/artnr/120453/
 
Feesie 
Bart - 14.10.2006 19:13

Goed om te zien dat er nog lekker bandeloos gefeest kan worden (in amsterdam)!
Novum 
LinkMichel - 14.10.2006 18:04

"De krakers laten in een verklaring op de website Indymedia.nl weten dat de eigenaar, de staat Bulgarije, het pand wil slopen."

Website: http://www.nieuws.nl/306427
 
kom op zeg 
job c - 15.10.2006 13:56

Toch zijn het "loonarbeiders" (wat een 20e eeuws woord) geweest die de politie hebben binnengelaten....

En kapitalisme? We leven in een geleide markteconomie en een minimale welfare state, maar toch echt niet in een kapitalistisch systeem.

En sociale initiatieven? Wat is er sociaal aan om een drukke straat te blokkeren en vuurwerk af te steken?

Ga maar weer terug naar school knul, even wat basiskennis bijspijkeren...
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.