Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
antifaas 
Simon - 03.09.2006 20:23

Goed initiatief!!!! Eindelijk weer eens jonge mensen die iets goeds organiseren. En Paul, je zegt impliciet wel dat er niets iets georganiseerd kan worden zonder AFA aangezien je het vreemd vindt dat mensen iets posten zonder dat er een tegendemo is aangekondigd. Maar wat je mist is dat diegene die de post hebben geplaatst dus de tegendemo organiseren door dit te posten! De eerste stap begint bij het wereldkundig maken!!!

Erg veel meer dan dat valt er niet te organiseren nog aangezien de plek nog niet bekend is. Dan kunnen mensen bussen enzo regelen, vergunning aanvragen, blablabla. Maar eerst iedereen de agenda vrij maken! Dan zien we wel verder. Zelf-organisatie kan heel bevrijdend werken.

Er was behoefte aan info over de (tegen)demo en het bleef stil ondanks dat de nazi's het al lang hebben over de demo.
hollandse nazi 
NaziHunter - 04.09.2006 18:46




De nazi die is opgepakt in Dortmund na het mishandelen van een antifasist is nu op foto hier volgt hij.

hij staat rechts in beeld te filmen binnekort een betere foto van hem.
VVV 
ook een antifa - 03.09.2006 19:42

Het is goed wanneer er vanuit verschillende hoeken actie word gevoerd tegen extreem-rechts. AFA heeft niet dat alleenrecht. Dat heeft AFA ook nooit beweerd. Dat wil AFA ook niet. Daarom is het niet goed om per se te wachten op wat AFA gaat doen. En is het ook niet goed om het AFA te verwijten dat er zogenaamd bepaalde info word achtergehouden over NVU demonstraties. Dat is namelijk simpelweg niet waar. De NVU kondigt dergelijke activiteiten openbaar aan. En het is aan elke antifascistisiche actiegroep om zelf te bepalen hoe daarop te reageren. Daarbij kan over en weer kritiek zijn, en zolang hier inhoudelijk en opbouwend mee wordt omgegaan is daar niets mis mee! Peace, love and antifa!
bal 
lon - 04.09.2006 19:46

Zo te zien aan die laatste foto worden er toch ballonetjes gedragen...
fotos 
anti circus custers - 05.09.2006 17:27

We moeten zeker tegengas geven. het kan niet zo zijn dat de nazis in de straten mogen marcheren. we weten wat dat heeft geleidt in de jaren 40 45. zijn er nog meer fotos van dat tuig uit duitsland?. volgens mij heb ik deze sukkel wel eens eerder bij een nvu demo gezien
plaatje 
c161 - 04.09.2006 17:30




nu doet hij het hopelijk
foto 2 
NaziHunter - 05.09.2006 10:38




hier hebben we onze Nederlandse nazi op de foto.



propaganda? 
ik - 04.09.2006 11:30

Volgens mij vermeld de oproep duidelijk de motieven om in actie te komen. Overbodige reactie dus.
juist goed 
een antifascist - 03.09.2006 18:26

Nou Paul, ik begreep juist uit het bovenstaande verhaal dat deze groep iets gaat organiseren op de 30. Dat is toch juist heel erg goed? Ik snap werkelijk niet waarom alle nieuwe initiatieven op indymedia standaard worden afgekraakt.... En dan die kop "Echte antifa's waren al op de hoogte".... pffff
Fotos 
AFA Hooli - 05.09.2006 18:05

Aanwezig hier volgen de links van de nazi demo in Dortmund.

 http://de.indymedia.org/2006/09/156478.shtml

 http://de.indymedia.org/2006/09/156304.shtml

Goed id om zelf een keer iets te doen buiten Afa om ik heb

mij zelf geergerd aan het feit dat er zo weining bekend werd gemaakt.

en dat de nvu de laatste demos zo veel ongestord hebben kunnen doen.
@ AFA Hooli 
NN - 06.09.2006 10:26

AFA Hooli, je hebt je ge-ergerd dat er zo weinig bekend gemaakt word. Ik neem aan dat deze kritiek op AFA is gericht. Een beetje onterecht. De eerste keer dat AFA niet meer ging demonstreren tegen de NVU heeft AFA dit uitgelegd. OOk op indymedia. Kwamen toen totaal geen reacties op. Geen discussie, helemaal nix.

Dat AFA daarna andere mensen zou moeten gaan informeren waar en wanneer de NVU de straat opgaat is niet logisch. Dit is overigens informatie die iedereen gewoon op internet kan vinden.
goedzo! 
propaganda - 03.09.2006 23:38


Uitstekend dat jullie het zo uitgebreid hebben over anderhalve paardekop die de straat op gaat om met een vlaggetje te zwaaien. Anders hadden ze n.l. helemaal geen aandacht gehad, nu gelukkig wel.


elke maand 
NN - 05.09.2006 12:22

Ik snap zelf heel goed waarom je nazis niet de ruimte wil geven en dat vind ik ook maar het is een feit dat de nvu de afgelopen maanden elke maand heeft gedemonstreerd en dat ze dat ook wel zullen blijven doen (eind september dus en in oktober weer) willen mensen dan elke maand hun energie in dat kansloze clubje steken?
Patriarchaat = pedofilie 
Hang Kusters - 05.09.2006 16:05

Die NVU is volkomen ongeloofwaardig als pedofielenbestrijders. Zij geloven namelijk in grote gezinnen. En meisjes van 15 worden nu eenmaal sneller zwanger dan vrouwen van 50.
geen discussie forum 
bla2 - 03.09.2006 20:11

mensen zeg, kom op. Ga ergens anders discusieren...
nieuw topic 
afa hooli - 05.09.2006 16:01

ik denk dat het bovenstaande bericht in een nieuw topic moet.
Echte antifa's waren al op de hoogte 
Paul - 03.09.2006 17:28

Waarom moet nu anoniem worden geplaatst dat de NVU binnenkort weer eens de straat op wil? Wie extreem-rechts volgt weet al weken dat de NVU dit de 30e van plan is. Gewoon even wachten tot een organisatie als de AFA iets gaat organiseren en dat wordt dan vanzelf wel aangekondigd. Aan het bericht onder de naam Tegengeluid hebben we dus werkelijk helemaal niets! Trouwens misschien zou het eens goed zijn om eens niets te doen tegen de NVU....immers juist door tegenacties komt de NVU iedere keer in het nieuws. Iets om eens over na te denken??
Tot slot 
Paul - 03.09.2006 21:40

Ik krijg de indruk dat lezers het leuk vinden om zelf invulling te geven aan wat anderen hier menen. Posten heeft dan weinig nut want het lokt kennelijk verkeerde reacties uit die eigenlijk niets meer van doen hebben met het eerste bericht. Dit is dan ook mijn laatste posting op IndyMedia, want als mensen niet goed kunnen lezen dan heeft het posten van berichten ook geen enkele zin of meerwaarde meer.
een echte antifa 
ikke - 03.09.2006 18:31

Jammer Paul, dat je niet durft voor jezelf na te denken en het nemen van initaiatief alleen maar durft over te laten aan AFA. Daarbij heeft AFA niet het alleen-recht om te bepalen of en wanneer er ergens tegen of voor wordt gedemonstreerd, ook andere antifascisten kunnen dat initiatief nemen. In plaats van ze dan op kinderachtige wijze de grond in te boren met niets-zeggende argumenten, zou je bijvoorbeeld ook opbouwende kritiek kunnen geven wat mensen zoal kunnen doen en hoe dat het beste kan.
Argumenten als anomien posten en "Echte antifa's waren al op de hoogte" slaan kant nog wal. Als AFA een persbericht op een mededeling rondstuurd en op indymedia zet, staat daar ook geen naam onder. Mensen verkiezen er soms voor niet hun naam, adres en dergelijke kado te geven aan fascisten en dat is hun goed recht.
Daarnaast zegt deze posting helemaal niets over of mensen het nu pas wisten en wie een echte antifa zou zijn, dat recht heeft niemand om anderen op de meetlat te leggen of ze wel een echte antifa zijn. Het kan best zijn dat mensen die deze posting hebben gemaakt al lang weten dat de NVU gaat demonstreren, na de laatste demo van de NA in Amsterdam was dat al bekend. Maar ook als anarchisten kun je jezelf organiseren, weten is een ding maar iets met de Kennis doen is een tweede. De eerste stap is als je deze kennis hebt, de mensen informeren hierover en niet alleen de mensen die besloten mailinglijsten van antifa's staan. Niet iedereen heeft 100 % procent van hun tij dover om alle nazi-forums en sites at te zoeken naar informatie, mensen kunnen op bezig met strijden rond thema's, die net zo belangrijk zijn. Stap twee kan dan zijn de mensen oproepen iets met deze info te doen, en iedereen staat vrij zelf te bepalen wat men met deze info gaat doen. Dus neem deze oproep serieus (ook als je kritiek hebt) en die wat demen deze nazi-mars.

(ps Een paar jaar geleden zeiden mensen ook dat de NA niet belangrijk was om tegen te demonstreren, en bepaalden ook voor anderen dat zij niet tegen de NA hoefden te demonstreren, want ze waren niet belangrijk. Maar ondertussen is de NA ongestoord doorgegaan met ronselen en blijkbaar doen ze het nu wel zo goed (mei 2006 zit nog vers in ons geheugen!), dat nu in een keer wel tegen hen gedemostreerd moet worden, Beetje de feiten achterna lopen.
ps 2 De NVU heeft nu al ongestoord aan aantal malen in Den Haag kunnen demonstreren, hen werd niets in de weg gelegd. De mensen die dit van te voren wisten vonden het niet nodig om deze kennis aan anderen door te geven, want men had besloten dat hier niet tegen gedemonstreerd hoefde te worden, men had ook zo voor anderen al de beslissing genomen dat anderen ook niet hier tegen hoefden te demonstreren. Het frustreerd anderen en ook mensen in DEN Haag groot dat er door deze houding niets tegen de nazi's ondernomen werd en dat wil men veranderen.)

Groet en tot ziens bij de demo!
demo 
c161 - 04.09.2006 16:49

ik ga zeker aanwezig zijn goed id om zelf een keer iets te doen.

op SF lopen ze wel allemaal te zeiken enzo maarja wij maken gewoon een mooi spandoek met de tekst

tegen kindermisbruik en tegen fasisme

of tegen pedofilie en tegen fasisme

alles komt goed we luisteren niet naar die

EIN VOR EIN ANTIFA HAST ANGRIFF

[img] http://www.bloggers.it/antifaunipd/itcommenti/antifa-aktivist.gif[/img]


PAS MAAR OP WIJ ZIJN DAAR WIJ ZIJN DAAR AUTONOME ANTIFA!!!!!!
knowhow 
Paul Benschop - 05.09.2006 13:00

Zet ff een mailadres en laat je ff bijpraten door mensen met meer know how van dit soort dingen.
Vind de oproep niet bijster sterk. Clown Kusters wil vanaf nu minimaal vier per jaar een kansloze demo gaan lopen. Het percentage NVU'ers op een NVU demo is bijna gedaalt tot 10%. Waarom deze demo wel en de andere 10 nazi demo's per jaar niet?
Eerst goed lezen  
Paul - 03.09.2006 19:20

"Ikke" eerst even goed lezen alvorens aan te vallen. Ik schrijf niet dat het initiatief voor een demo alleen aan AFA moet worden overgelaten. Ik schreef "even wachten tot een organisatie als de AFA"..... En als AFA iets organiseert dan staat wel altijd de naam van AFA er onder, voldoende duidelijk toch? Dus "Ikke" in godsnaam, leer eerst eens lezen. Ik bedoelde alleen te zeggen het vreemd te vinden dat nu iets gepost wordt over een demo van de NVU de 30e, zonder dat er ook nog maar iets bekend is over een tegendemo. Graag niet zo snel op de teentjes getrapt voelen in het vervolg....want jij bent wel erg heet gebakerd en dan al je argumenten....pfffff.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.