Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
incidenten? 
antifascist - 20.08.2006 15:13

Bij elke 'nazi' reikt de problematiek wel wat verder.
Hoezo 'incident'? Moet je de familie vertellen.
Herdenkingen zijn er juist om de strijd tegen racisme-hier-en-nu levend te houden. Of de Schipholbrand over 23 jaar nog herdacht zal worden hangt van ons allemaal af, maar daar helpen dit soort negatieve en cynische stukjes niets bij. als je niets beters kunt verzinnen reageer dan niet onder oproepen voor herdenkingen maar organiseer zelf iets.
echt? @spaghoni  
Marconi - 20.08.2006 17:20

"Is het echt gebeurd, dat je hem hebt ontmoet? Of heb je het verzonnen?
 http://www.ravagedigitaal.org/AA-archief2003/2003archief/1603a9.htm"

De titel van de link die je noemt is "op zoek naar de waarheid".
Ik heb dus een hekel aan spelletjes en manipulaties.

Ik zat met Kerwin Duinmeijer op het PPI Amsterdam. Dat is Psychologisch Pedagogisch Instituut Amsterdam, toen nog aan het Vondelpark.
Een soort huiswerkinstituut, maar ook met andere steun voor jongeren met wat problemen thuis (ik woonde bij mijn oma).
Een deur daarnaast was er de dagopvang voor zeer moeilijke gevallen die niet meer naar school gingen. Laat daar toevallig Nico Bodemeijer -zijn latere moordenaar- zitten. En dat waren (generaliserend) echt types waar geen land mee te bezeilen was; zeer asociaal en losgeslagen.

Met het PPI (dus *niet* met de dagopvang) hadden we een vakantieuitje ergens in Noord Holland op een kampeer boerderij. Dat ´boks partijtje´ was dan ook daar. Ook waren we daar in een discotheek. Ik was met Kerwin en nog een jongen die zijn haren wat punk had; rood geverfd o.a.
Hij werd door twee ´boeren´ lastiggevallen vanwege zijn uiterlijk. Wij stonden beiden aan de kant op 2 meter afstand. Een blik volstond; we hadden beiden onze vuisten gebald, voor het geval onze kennis het niet alleen kon oplossen. Maar plotseling hadden die ´boeren´ in de gaten dat wij er ook stonden en bonden wat in.

Het was een beginnende vriendschap, maar daar bleef het helaas bij.
woorden weggevallen 
nani - 20.08.2006 20:21

Er waren wat woordjes weggevallen, maar als je echt niet begreep wat er stond ben je wel redelijk dense.
Nou Marconi vind je het echt nodig om Nico's achternaam er weer es bij te zetten? Over leuk voor familie gesproken.
Ja, die was tamelijk gestoord. En niet zonder reden.
IS nogal ver heen, schrijf jij, o ja, heb je dat recent nog kunnen constateren dan? Ik dacht het niet.
Sommige mensen leven wel in het verleden zeg.
"Moeilijk leesbaar" & @nani 
Marconi - 20.08.2006 18:39

"...Dat bij elke 'nazi' de problematiek wat verder reikt is zeker waar. Misschien dat je daar mee bezighouden en dat ook benadrukken in de actualiteit plaats van twee vijftienjarigen drie-en-twintig jaar geleden stereotype iconen van goed en slecht te maken meer zoden aan de dijk zet t.o.v. onverdraagzaamheid dan het te negeren. ..."

Maar als ik het goed begrijp: Meer bezighouden met de bredere problematiek
die ten grondslag ligt aan dat iemand bijv. extreem-rechtse abberaties heeft?
In het geval van Nico is duidelijk dat hij redelijk gestoord te noemen is.
Of een persoon als Nico met een andere aanpak veranderd, betwijvel ik.
Hij is namelijk nogal ver heen.
"linkse leugen?" 
Marconi - 20.08.2006 17:38

Ik lees ook op (extreem-)rechtse websites de vraagstelling of het verhaal rond Kerwin Duijnmeijer een linkse leugen zou zijn?

Kerwin zou een dealer zijn die op de stek van Nico stond.
Complete onzin; het is zo simpel, net als bijv. waarom ligt ´een neger´ bloedend op de Dam? dat moet dan wel een junk zijn?
Hij vierde meen ik zijn verjaardag die avond. Dus niet zo vreemd dat je dan om 02.00 ´s nachts nog even naar de snackbar gaat, na bar of disco bezoek (vrij gangbaar in Amsterdam).
En: Kerwin zou een mes hebben, maar Nico was sneller.
Niet dus: Kerwin zat op Boksschool Albert Cuyp en had geen angsten om dan maar een mes bij zich te moeten hebben. Ergo: hij was ook door de sport de rust zelfe en pacifistisch. Juist het ontbreken van diezelfde angst, werd hem fataal.
Daar gaan we weer 
nani - 20.08.2006 12:26

Daar gaan we weer... dat is mijn gevoel hierbij. Een 23 jaar oud geval van zinloos geweld... een dader waarbij de problematiek toch wel iets verder reikte dan simpelweg 'nazi', dat eeuwige geherdenk van incidenten in dit land... Ongezond gedoe....
terwijl er op het moment zo ontzettend veel racisme is, institutioneel racisme, officieel racisme, direct racisme, even dodelijk racisme... daar wordt wel naar verwezen, maar, zo vraag ik me af, zal de Schipholbrand na 23 jaar nog zo herdacht worden?

E-Mail: nani@xs4all.nl
Website: http://www.myspace//sanspareille.com
 
echt? 
spaghoni - 20.08.2006 10:21

Is het echt gebeurd, dat je hem hebt ontmoet? Of heb je het verzonnen?
 http://www.ravagedigitaal.org/AA-archief2003/2003archief/1603a9.htm
zat geen kwaad in... 
Marconi - 19.08.2006 21:23

Kerwin,

zat geen kwaad in... Tijdens een jeugd vakantie, heb ik met hem een ´partij boksen´ gehouden. Puur defensief elkaar ontwijken; ik hem hem nul keer geraakt en hij mij evenmin.

Hollandse pleegouders en cultuur. En in die snackbar maakte meneer Nico-Nazi een hatelijke opmerking omdat Kerwin de huidskleur van ´een neger´ had. Kerwin, open als hij was, stapte op Nico-Nazi af en vroeg hem wat er aan de hand was. Voor meneer Nico-Nazi was die openheid -die hem met zijn raciale gedachtes in zijn hemd zetten- een bedreiging. En Nico-Nazi stak zonder waarschuwing en zonder geweldsdreiging van de kant van Kerwin.

Kerwin rende naar de taxistandplaats op de dam voor transport naar ziekenhuis, maar de taxi weigerde hem te vervoeren; wilde geen bloed in zijn auto.
Sportief als Kerwin was, droeg dit wellicht ook bij aan zijn dood; door dat geren had hij meer bloed verloren. Tegen de tijd dat de ambulance kwam, was het te laat.
huh? 
ook een antifascist - 20.08.2006 16:39

Sorry maar ik kan echt niet lezen wat je probeert te zeggen. Het is onleesbaar...
Ojee 
nani - 20.08.2006 16:21

Misschien doe ik al wel, weet jij veel! Mag er weer eens geen discussie over de inhoud van dingen gaan en zeker geen veranderingen van de 'antifacisten'? Meedoe of bek houden?
Dat bij elke 'nazi' de problematiek wat verder reikt is zeker waar. Misschien dat je daar mee bezighouden en dat ook benadrukken in de actualiteit plaats van twee vijftienjarigen drie-en-twintig jaar geleden stereotype iconen van goed en slecht te maken meer zoden aan de dijk zet t.o.v. onverdraagzaamheid dan het te negeren.
A propos, hoe is de opkomst? Of zijn er met slecht weer ineens een stuk minder antifacisten?

E-Mail: nani@xs4all.nl
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.