Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
heel goed 
mariette - 27.11.2005 18:28

blij met jullie verklaring. las gisteren ook het bericht van die zogenaamde
Nazi-Hunter,walgelijk en goed dat Indymedia het heeft verwijderd.
.. 
Revolt - 27.11.2005 18:29

punt.1 ik ben het er mee eens dat dit niet zo had moeten gebeuren maar dan kom ik op punt 2. Deze jongen Desse Is verantwoordelijk voor meerdere inelkaar geslagen Antifascisten omdat hij ook extreem links onderzoekt! en oproept op Strontfront om de ''stinkende ratten'' een lesje te leren ook Timo is er een keer achter gekome dat hij niet de anonieme grootprater is. hij is bekend en gaat nu hopelijk nadenken over wat hij wil!
-----------------------------------------------------------------
sorry als het niet duidelijk overkomt ik heb namelijk weinig tijd





-----------------------------------
Nooit meer fascisme!
-----------------------------------
Past in algemene lijn +bijzondere situatie 
Marconi - 27.11.2005 18:35

Er is toch een duidelijke algemene lijn in verklaringen en vervalsingen op Indymedia die niet van het standaard linkse activist af lijken te komen. Het begon met vervalsingen uit de hoek van extreem-rechts (Smit & Schmidt, Eric/k Wie(f)fering, Philip Awuy in samenwerking met een oorlogszuchtige met extreem-rechts samenwerkende afsplitsing van de zich Zionistisch noemende Saroef). Die vervalsingen hadden veelal slechts ten doel op te ruien. Er is o.a. een 'war on terror' gesteund door diverse groepen.

Dit ene gebeuren kan een incident zijn dat hier niets mee te maken heeft, maar het past wel in de algemene lijn. Tevens leent de huidige situatie zich uitstekend om nog meer op te ruien voor andere belangen.



Snelle reactie subject 
Marconi - 27.11.2005 19:02

 http://www.platformdekrijger.nl/?p=48#comments

Zie de snelle reactie van "Dewanand"...
Deze persoon is eens opgepakt wegens het bedreigen van mede-Hindus uit naam van Al Qaeda. "Dewanand" werkt samen met o.a. "Dewi Sudarsono" waarvan het bewijs vootrhanden is dat dit een alias is van Jan Peter Mante. Eurabia is een site van hem, welke aan Moslembashen doet.
Wel blijven bestaan, afa utrecht! 
JK - 27.11.2005 19:43

Aan Afa utrecht,

Jezelf opheffen lijkt mij eerlijk gezegd niet de juiste reactie.
Citaat van Stormfront: " Het is in ieder geval mooi dat AFA-Utrecht is opgeheven. "

Op die manier, los van wie hier nu werkelijk daders waren, geef je op waar je zelf voor staat. Geweld mag het niet winnen.

Afa Utrecht: blijf bestaan!

activisten en geweld 
ali vitum - 27.11.2005 21:25

Het lijkt mij zinnig als de 'mainstream' van de linkse activisten zich zoveel mogelijk van geweld distantieert. Als we er over praten alsof het een normaal iets is (wat het volgens mij en volgens de meeste activisten niet is), dan werpt dat een smet en versterkt het het idee in de buitenwereld dat activisten gevaarlijk zijn. De strijd tegen misstanden met met argumenten, overtuiging en indien mogelijk humor gevoerd worden, geweld zal niet helpen.

IMO
Lees het politie-bericht 
Steven - 27.11.2005 23:48

Twee dingen vallen op in de melding van de politie over deze zaak:
- De politie heeft het over een vechtpartij waarbij klappen vielen aan beide zijden
- Niemand wilde aangifte doen

Dit alles klinkt toch heel erg als een puberaal ruzietje, niet de aandacht die het nu krijgt waard.

Natuurlijk is er altijd iemand die er garen bij wil spinnen, maar als we de polite vertrouwen niet pro-kraker of pro-krijger te zijn dan is het niet meer dat een storm in een glas water.

onrecht met onrecht bestrijden doet zeer 
juutje - 28.11.2005 03:03

jonge jonge jonge..... "wij toleren geen tolerantie".....> echt, denk na!
Zulke aktie"s ( geweld) doen meteen in 1 klap al je idealen TENIET!
shame on you....
sterker nog, ze tasten een groot goed aan en dat is *vrijheid van meningsuiting*
Lieve mensen, laat elkaar wat meer in hun waarde ,hoe eens of oneens je het met elkaar ook kan zijn, dit:
onrecht vergelden met onrecht...> is LAF oneerlijk en schiet voor geen meter op!!!

Mensen zullen het altijd met elkaar oneens zijn.
Maar zou je niet willen snappen hoe dat kan... denk je echt dat een ander minder sociaal is bv, minder gevoel heeft, geen verdriet of liefde kent, niet onzeker is, geen ideaal heeft, of ook maar enig besef heeft van jou drijfveren???

ik wil gelijkheid, een eerlijke wereld,
ik heb moeite met (on)macht en onrecht en leed
ik verafschuw geweld en agressie
en ik vervloek corruptie
jouw verdriet verscheurt me, maar jouw lach maakt me blij!!

leer mij ,jou kennen, en ken dan ook mij !
:)



E-Mail: judithislief@zonnet.nl
opheffen? 
xxx - 28.11.2005 19:45

Hoezo heft AFA Utrecht zich nu gelijk op? Nee, daar bereik je veel mee.
De actie can een stel domkoppen is toch niet jullie schuld. AFA moet wel blijven doorgaan want ze doet goed werk.
Als dit allemaal een verzinsel is van de rechtse types dan werk je alleen maar mee met hun plan.
Bezint eer ge begint!
hoax 
iemand - 28.11.2005 20:16

Sleipnir, als het zo ernstig is dan kan ik me niet voorstellen dat je vriend geen aangifte heeft gedaan. Juist zulke berichten als die van jou doen vermoeden dat het hier toch om een hoax gaat. Waarom is er geen aangifte gedaan?
Hoax? 
Sleipnir - 28.11.2005 21:21

Omdat het gewoonweg geen zin heeft, als de politie uberhaupt onderzoek doet dan mag je blij wezen, ze bekeuren je liever als je buiten staat te pissen, of te hard rijdt.
Er is gewoon één harde reden, en die is: wij geloven niet meer in het politiesysteem, er is al tich malen vaker aangifte gedaan, en we zijn nog nooit een milimeter mee opgeschoten.
Dat jij het niet wil geloven is jou probleem, niet de mijne. Ik ben ooggetuige geweest, en ik kan je toch echt wel vertellen dat het geen fabeltje is.
Misschien is het hard om te geloven, maar dit maal is het toch een groep geweest, die er nagenoeg dezelfde ideologie op na houden als de meeste posters hier, dat wil echter niet zeggen dat ik jullie schaar onder de daders.
Maar het zou niet verkeerd zijn om eens te bedenken dat het niet altijd de boze fascisten zijn, die weer wat verkeerds doen.

Groeten

Sleipnir
Timo 
Randy - 28.11.2005 21:59

Hi Sleipnir,

Timo Desse was inderdaad een van de slachtoffers?

timo 
utrechtenaar - 28.11.2005 22:31

Een van de slachtoffers was inderdaad Timo. De daders komen uit de 'kraakscene'. Overigens was de genoemde persoon Dave er zeer zeker niet bij. Van de genoemde Kevin weet ik dat niet, want die ken ik zelf niet. Deze actie is uitgevoerd door een zeer klein groepje, zonder overleg met anderen, en vindt dan ook weinig steun of begrip van andere 'linkse' mensen.
vier punten van kritiek 
nc - 29.11.2005 15:00

Beste ex-antifa utrecht.

Allereerst even dit. Iemand die moderator is op Stormfront, is geen 'nazi', maar een nazi (zonder haakjes).

Ten tweede, als jullie mensen informeren over extreem-rechts, hopen jullie toch dat die mensen conclusies gaan trekken ( misschien de conclusie dat fascisme geen mening mening is, maar een misdaad).

Ten derde de woorden 'stompzinnig geweld'. Ik heb zelf ook wel eens problemen met de manier waarop mensen snel en ondoordacht naar geweld grijpen om nazi's aan te pakken. Niet dat ik vind dat geweld niet toegestaan zou zijn, maar het kan ook een blijk van onnadenkheid zijn en van machteloosheid. In dit geval ziet het er allemaal niet zo ondoordacht uit, en lijkt het erop dat men het zat geweest is hoe die types mensen systematisch en als onderdeel van een ideologie discrimineren, uitsluiten en uitkotsen. Het lijkt mij dat niet zo stompzinnig om dat soort types eens een lesje te leren op grond van hun rascistische overtuigingen. Want als ze gevoelig waren voor rede hadden ze dankzij jullie informatie wel het licht gezien, toch?
Bovendien is het als zelfverdediging of in een demo wel oke? Verschil tussen deze situatie en een demo lijkt me dat de aanvallers zowel als de nazi met minder waren. Verder is het nog steeds een aanval op de ideeen van extreem rechts, net zoals dit in een demo het geval is.

Ten vierde jullie opheffing. Dit is interessant nieuws. Ik nam altijd aan dat een AFA zichzelf kon opheffen zodra er geen fascisme meer bestond. Misschien denken jullie dat wel, aangezien de situatie in Nederland wat betreft de kracht van extreem rechts geen stompzinnig geweld rechtvaardigd. Natuurlijk kan een AFA zichzelf ook opheffen als ze volledig incapabel zijn en niet eens adequaat ( bosje bloemen) kunnen reageren op een geslaagde autonome actie. Misschien zijn jullie bang dat de nazi's wraak op jullie gaan nemen. Vreest niet, als dit gebeurt, dan kunnen jullie volledig gerechtvaardigd jullie woede uiten in het teken van zelfverdediging. Tot die tijd is het misschien maar beter dat jullie ophouden te bestaan, dan hoeven we jullie onzinnige berichtgeving op indymedia niet meer te verteren en onze kostbare tijd te verdoen met reacties hierop.

Succes in het bejaardentehuis,

Met vriendelijke groet,

Nc
Wat!? 
Raar - 29.11.2005 17:30

Sinds wanneer zijn de fascisten het 'slachtoffer van geweld'?
Laat me niet lachen!

Ik zie die fascisten zich trouwens al kapot lachen; twee anti-fascistische bewegingen die elkaar in de weg lopen.

Weer een mooi voorbeeld van hoe ongeorganiseerd links wel niet is.
reactie op kritiek 
// - 29.11.2005 17:53

Hallo NC,

Een korte reactie op je bericht.

Ik heb het idee dat je niet weet waar je over praat wanneer je zegt dat Timo Desse, de stormfront moderator waar je waarschijnlijk op doelt in je bericht, een nazi is. Je kan veel over Desse zeggen. Dat hij extreemrechts is. En Heiden. Rondhangt bij verschillende obscure partijtjes. Maar hij is geen nazi. Nazi's zijn mensen die het nationaal socialisme aanhangen. De enkele jonge idioot die dat nu nog doet zou je trouwens neo-nazi moeten noemen. Echte nazi's zijn oud. Heel oud. Die hebben de oorlog nog meegemaakt. Ik reageer hier op omdat het belangrijk is dat het begrip 'nazi' niet devalueert. Bovendien kan het bestempelen van iemand met nazi verstrekkende gevolgen hebben.
Ik ben persoonlijk van mening dat AFA de begrippen nazi, neonazi, fascist, heiden en rechtsextremist altijd juist en zorgvuldig hanteert.

Verder vind ik je bericht nogal grievend naar de mensen van AFA Utrecht, die op een constructieve manier een antifascistische beweging hebben opgebouwd. Een beweging die zich met politiek bezighoudt. Niet met stompzinnig geweld. Wanneer is geweld stompzinnig? Wanneer je het in de huidige politieke realiteit voor wat betreft de bestrijding van extreemrechts in nederland offensief hanteert. Dat is echt werkelijk nergens voor nodig. Kan jij me uitleggen waarom dit wel nodig is om het politieke doel, het bestrijden van extreemrechts, te bereiken?

De mensen die jij graag een bos bloemen zou geven hebben die echt niet verdiend. Geweld om jezelf te verdedigen is ok. Offensief niet. De macho 'politieke' verklaring van MAFA die ik op indymedia las heeft er bij mij alleen maar aan bijgedragen deze mensen als do en inhoudsloos te bestempelen.

Verder denk ik niet dat je de mensen van AFA Utrecht pas weer in het bejaardehuis zal treffen. De strijd voor een betere wereld gaat immers voort, en kan op vele manieren en plekken worden gevoerd!
Riool 
NN - 29.11.2005 20:09

Kan er geen slot op de ruispagina!? De bijdragen daarin zijn namelijk of overbodig of stompzinnig of behoren niet op een openbaar forum geplaatst te worden. Dit schaadt de beweging...
Dus geweld is nooit te rechtvaardigen! 
Mark v.d. Zedde - 29.11.2005 21:24

Indymedia geeft het goede voorbeeld wij gaan ons niet verlagen naar de methodes die misschien extreem-rechts er op na houd;elkaar in mekaar slaan is uit onmacht en wij(Anti-fascisten)geven dus het goede voorbeeld en dat is onze kracht en niet macht.Ik sta,e.a.,boven geweld;Geef het goede voorbeeld!
Mark.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.