english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
vertaling claimbrief Italiaanse FAI vuilnisbommen bij huis Prodi
fegnest - 12.01.2004 01:44

Vertaling van de brief waarmee de aanslag van 23.12.03 op EU-voorzitter Prodi met explosieven in afvalbakken in de buurt van zijn woning werd opgeëist.

FAI

08.01.2004, 00:32, IT>DU von passenger, DU>NL door fegnest (deze vertaling is ter informatie alleen; fegnest neemt hierbij afstand van de inhoud). Zie vertaalsite:  http://translations.indymedia.org/Translations/1073420344/index_html

Vertaling van de brief waarmee explosieven in afvalbakken in de buurt van de woning van EU-voorzitter Prodi zijn opgeëist, d.d. 23.12.03. De brief is de volgende ochtend afgeleverd aan de krant La Republica en eind december gepost op  http://italy.indymedia.org De FAI wordt door de Italiaanse justitie in verband gebracht met de recente "anti-EU briefbommen". Bron van de brief:  http://italy.indymedia.org/news/2003/12/453623.php


OPERATION SANTA CLAUS
Terwijl de consolidering van de Europese Unie, die de schandaligheden van de politieke, economische, militair/repressieve besluiten van de afzonderlijke staten in zich verenigt, vlot verdergaat, terwijl de goedkeuring van een Europese grondwet dichterbij komt, die de nieuwe samenstelling van de politieke heerschappij van het oude continent legitimeert, beginnen wij de eerst strijdcampagne van de Informele Anarchistische Confederatie (FAI). Wij konden ons niet het plezier onthouden, actief kritiek op de aflopende Italiaanse voorzitterschapperiode te uiten, bewust van het feit, dat de beslissingen die in de laatste maanden geratificeerd zijn ver van de officiële retoriek, voorbodes zullen zijn van verdere uitbuitings- en machtspraktijken. In de toekomstige vesting Europa, waar de enige overgebleven en met wapens verdedigde grenzen die zullen zijn tussen hen die uitbuiten en hen die uitgebuit worden, zullen wij verder tegenover de marktafspraken en de militarisering van het territorium de vrije vereniging van hen, die actief worden om een heerschappij te bestrijden, plaatsen, en zo bewijzen dat strijden niet alleen mogelijk maar ook noodzakelijk is. Vandaag hebben wij middelen van toezicht/onderdrukking getroffen, die protagonisten van een democratische enscenering zijn:

- De verschillende politieapparaten, die in de toekomst het Europese leger aan hun zijde zullen hebben staan, hebben buiten de traditionele taken van interne onderdrukking de fundamentele opdracht, de enorme massa van de armen te filteren, die druk zullen uitoefenen op de grenzen van de Europese Unie en alleen de voor de heersers nodige handlangers door te laten, terwijl de anderen een uitbuitingsregime in de landen van herkomst ten deel wordt.

- Een detentiesysteem, dat een steeds grotere en wijdverspreide capaciteit laat zien, consolideert zijn primaire functie in de onderdrukking en vormt het laatste bolwerk ter verdediging van de status quo, als hongerlonen en de laatste resten van de sociale staat niet meer voldoen om de razernij van hen die uitgebuit worden in te dammen.

- Bureaucraten en politici, die ijverig bezig zijn aan de verwerving en bevordering van de koerscorrecties van het systeem, die effectief voor het overleven van ditzelfde systeem zijn.

De vandaag uitgevoerde acties, zoals ook de komende, gebruiken technieken, tijden en modaliteiten, die erop gericht zijn, de mogelijkheid, dat onschuldigen geschaad worden, uit te sluiten. Wij zullen verder onze niet klein te krijgen haat tegen de staat en het kapitaal en onze onvoorwaardelijke liefde voor een door de heerschappij van de mensen over de mensen en van de mensen over de natuur bevrijde wereld manifesteren. Noch als de laatsten, noch als de enigen zien wij overal, hoe in de straten dag en nacht dezelfde destructieve/constructieve spanning voor een betere wereld groeit. Wij waren in Genua en Saloniki, vannacht in de straten van Italië, morgen op nieuwe wegen in de strijd tegen de ellende van het bestaande.
De verantwoordelijken voor onderdrukking en uitbuiting aanvallen! Gevangenissen, banken, gerechtshoven en kazernes aanvallen! De opstand is herhaalbaar en aanstekelijk! Sociale oorlog tegen staat en kapitaal!
FEDERAZIONE ANARCHICA INFORMALE

CAMPAGNA A NATALE CON I TUOI
A PASQUA DOVE VOGLIAMO NOI
[Afgaand op het woord van passenger (IT>DU) is bovenstaande spreuk een moeilijk te vertalen aangepaste versie van een spreekwoord, die luidt: Kerst met de jouwe, Pasen met wie je wil (Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi). De aangepaste versie voegt ‘campagna’ (campagne) en ‘dove vogliamo noi’ (waar we willen) toe, dus:
kerstcampagne met de jouwe, Pasen waar we willen]

2 passend van elkaar verwijderde en ten doel de vermijding van narigheid voor onschuldige, en met waarschuwing voorziene potten vlakbij de hollen van Prodi en gezin, opdat de verwanten van het zwijnensoort weet, dat het manoeuvre van de toenadering en tot hem en tot zijns gelijken pas begint.

DE BLASI, JRISTOFORO S, BALENO, SOLE, DEIANA, GIULIANI, FANTAZZINI, ORTIZ LEVEN IN ONZE GEVECHTEN.
LEVE DE FAI
LEVE DE ANARCHIE!

FAI. (INCIDENTEEL SPECTACULAIRE) AMBACHTELIJKE COÖPERATIE VAN VUUR EN DERGELIJKE.

WIE WE ZIJN. OPEN BRIEF AAN DE ANARCHISTISCHE EN ANTIAUTORITAIRE BEWEGING

Om de grenzen van de individuele initiatieven te ontstijgen die in ons geval een federatie van actiegroepen of individuelen is, hebben wij de Informele Anarchistische Federatie in het leven geroepen. Overtuigd dat alleen een chaotische en tegelijk horizontale organisatie zonder enige beslissingscentrale hier en nu in staat is, onze behoefte naar vrijheid te bevredigen. Wij streven naar een organisatie-instrument, dat in zich de visie van de anarchistische samenleving waarvoor wij vechten, weerspiegelt. Een organisatie-instrument dus, dat niet in de voetstappen van een bewapende partij uit een grijs verleden getreden is en niet een organisatie is met als doel volgelingen te zoeken: een instrument, de informele organisatie, dat gebruikt moet worden om de effectiviteit, het daadwerkelijke groeivermogen van de kwaliteit en continuïteit van revolutionair handelen te testen, een organisatorisch instrument, dat in andere gevallen onnodig en ter zelfopheffing veroordeeld zou zijn. Organisatie en theoretisch/praktisch debat met de anonimiteit van groepen/individuen overeenkomen is door middel van een breed gestrooide dialoog door acties mogelijk: naast het feit dat deze acties hun specifieke destructieve discussie beginnen, transporteren ze ook andere berichten (door middel van gebruikte modaliteiten en middelen, doel communicatie) onafhankelijk van de materiële schade.
Al dit met in het achterhoofd, dat het zeker geen minderheid zal zijn, moge ze ook ze goed bewapend zijn, die de revolutie zal uitvoeren, maar vastberaden onze opstand niet naar later te verschuiven, afwachtend tot iedereen bereid is: vandaag net zo overtuigd als altijd, dat de eenvoudigste directe actie tegen de instellingen beter communiceert als duizend woorden.

FEDERATIE, omdat wij houden van hun breed verspreide en horizontale vertakkingopstelling: Federatie van groepen of individuen, vrouwen of mannen, die vrij en gelijk zijn en in de praktijken van aanval op de gevestigde heerschappij eensgezindheid vinden, in het bewustzijn van de waarden van de wederzijdse ondersteuning en van de revolutionaire solidariteit als instrument van de bevrijding. Wij zien de federatie als een tijdelijk stabiele maar tegelijk losse, dankzij de bijsturing van ideeën en praktijken van nieuwe groepen of individuen, die deel hiervan wensen uit te maken in voortdurend ontwikkelende verhoudingen. Wij denken aan een niet-democratische organisatie: zonder voltallige vergaderingen, vertegenwoordigers, afgevaardigden of comités, die puur de organisatie is, die de geboorte van woordvoerders, het naar voren treden van charismatische figuren of het opdwingen van specialisten van het woord. De communicatie zal zich alleen op het horizontale en anonieme debat steunen, die uit de praktijk zelf ontstaat (verklaring bij de acties) en door de verbreiding van theorieën door informatie-instrumenten van de beweging, kortom, door de uitschakeling van de voltallige vergadering, die door het anonieme debat tussen groepen/individuen, die door de praktijk zelf communiceren. De federatie is onze kracht, de kracht van groepen/individuen, die zich door een duidelijk gedefinieerd pact van wederzijdse ondersteuning in de actie ondersteunen.

ANARCHISTISCH, omdat wij de vernietiging van de staat en het kapitaal willen om in een wereld te leven, waarin de vrijheid en de zelfbestemming ‘heerst’, waarin de sociale experimentatie van iedere aard mogelijk is, die niet de uitbuiting van de mensen over de mensen en de mensen over de natuur impliceert. Radicaal tegen ieder marxistisch kankergezwel, dergelijke betoverende sirene die ter bevrijding van de onderdrukten aanspoort maar in werkelijkheid een de kans op een bevrijde samenleving dooddrukkende verwenste machinerie is, om de ene heerschappij door een andere te vervangen.

INFORMEEL, omdat wij geen enkel avant-gardistisch programma hebben en ons ook niet al deel van een verlichte agerende minderheid voelen; gezien het feit dat wij alleen nu en direct ons anarchisme beleven willen, houden wij de informele organisatie en daarmee de informaliteit als enige instrument, dat ons met inachtneming van onze onafhankelijkheid als groepen/individuen tegen autoritaire en bureaucratiserende mechanismen beschermt en ons van een zeker bewegingsruimte voor verzet en continuïteit tegenover de macht verzekert. Ofschoon zij de bewapende strijd praktiseert, keurt de Informele Anarchistische Federatie elke voorstelling af, die zich op ‘klassiek’ gestructureerde, monolithische organisatie steunt: steunpunten, regulaire en irreguliere undergroundleven, colonne, besturende kader, enorme behoefte aan geld. Structuren die volgens ons door de macht makkelijk aan te vallen zijn: alleen de klassieke spion of verklikker is nodig om de hele organisatie of een groot deel ervan als een kaartenhuis in elkaar te doen vallen. Bij een uit 1000 individuen of groepen, die elkaar niet kennen (maar zich eerder aan de hand van uitgevoerde acties en door het pact voor wederzijdse ondersteuning herkennen) bestaande organisatie blijven ontelbare gevallen van infiltratie of verklikking op de individuele groep beperkt, zonder zich uit te breiden. Bovendien is diegene, die deel van de FAI is, slechts op het specifieke ogenblik van de actie en hun voorbereiding in volle omvang militant lid, het gehele leven en de projecten van de kameraden worden niet in totaliteit opgeëist, wat toestaat dat ieder specialisme van de bewapende strijders op de zolder afgelegd kan worden (mettere definitivamente in soffitta?). Als wij eenmaal vast geworteld zijn, zal de macht op enorme problemen stoten om ons te overwinnen.
Het pact ter wederzijdse ondersteuning is de motor van de FAI. Het baseert zich op drie sleutelmomenten, die, indien het boven geciteerde revolutionaire anarchistische uitgangspunt gedeeld wordt, bindend worden, dus als groepen/individuen ervoor kiezen deel te worden van de FAI:

- 1. REVOLUTIONAIRE SOLIDARITEIT. Elke actiegroep van de FAI verplicht zich de eigen revolutionaire solidariteit tegenover die kameraden te laten gelden, die gearresteerd of ondergedoken zijn. De solidariteit wordt in het bijzonder door de bewapende actie geconcretiseerd, door de aanval op infrastructuren en mannen, die voor de gevangenhouding van de kameraden verantwoordelijk zijn. Uitblijvende solidariteit is niet van lange duur, omdat de principes verloren zouden gaan, waarop het anarchistische gevoel gebaseerd is. Als ondersteuning in de onderdrukking verstaat man natuurlijk niet iets in de aard van een technisch/juridische bijstand: de burgerlijke maatschappij biedt genoeg advocaten, maatschappelijk werkers en priesters, zo dat revolutionairen zich met andere dingen kunnen bezighouden.

- 2. REVOLUTIONAIRE CAMPAGNES. De andere groepen/individuen zullen, als een strijdcampagne door actie en volgend communiqué eenmaal begonnen is, naar eigen ritme en modaliteiten ieder groep of individu begeleiden. Elke groep kan een strijdcampagne met bijzondere doelen lanceren, eenvoudig doordat ze het project ‘promoot’ door één of meerdere met ondertekening van één of meerdere groepen begeleide acties waar een verwijzing naar de Federatie in het label aan toegevoegd wordt. Als een campagne niet gedeeld wordt, zal de kritiek, indien dit voor noodzakelijk gehouden wordt, door acties/communiqués geconcretiseerd, die daartoe zullen bijdragen, de koers te corrigeren of deze in twijfel te trekken.

- 3. COMMUNICATIE TUSSEN GROEPEN/INDIVIDUEN. De actiegroepen van de FAI hoeven elkaar niet te erkennen; daar waar men anders alleen zou riskeren, van de onderdrukking de volle laag te krijgen, bestaat geen noodzaak voor leiding van individuen noch voor bureaucratisering. De communicatie tussen groepen/individuen vindt principieel plaats via de acties zelf en over de informatiekanalen van de beweging zonder noodzaak voor onderlinge bekendheid.

F.A.I./Cooperativa Artigiana Fuoco e Affini (occasionalmente spettacolare)*
F.A.I./Brigata 20 luglio**
F.A.I./Cellule contro il Capitale, il Carcere, i suoi Carcerieri e le sue Celle***
F.A.I./Solidarietà internazionale****

P.S.: Iedere gelijkenis met de FAI (Federatie van de Italiaanse Anarchisten), en met de FAI (Italiaans Fonds voor het milieu) is puur toevallig, wij verontschuldigen ons bij de betroffenen.



 

Lees meer over: europa vrijheid, repressie & mensenrechten zonder rubriek

aanvullingen
Bizarre Bommen uit Bologna 
link - 12.01.2004 01:49

Vlammende brieven
Marco, Eurodusnie - 10.01.2004 13:48
 http://www.indymedia.nl/nl/2004/01/16318.shtml

Internationale taakgroep tegen anarchisten
nn - 08.01.2004 18:48 - 7 aanvullingen
 http://indymedia.nl/nl/2004/01/16285.shtml

Bizarre Bommen uit Bologna
06.01.2004 10:56 - 12 aanvullingen
 http://www.indymedia.nl/nl/2004/01/16245.shtml

Anti-EU bommen
29.12.2003 21:48 - 5 aanvullingen
 http://www.indymedia.nl/nl/2003/12/16179.shtml
Europe behind Bars 
keest - 12.01.2004 01:54

op indy Italie te vinden (engelstalig)

 http://italy.indymedia.org/archives/archive_by_id.php?id=1221&category_id=10
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.