english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
ZIONISTISCHE DEMOCRATIE
Navid Kiani deh Kiani - 29.05.2003 22:36

Er wordt door menigeen wel eens beweerd dat Israël het enige democratische land is in het Midden-Oosten. Het klopt dat er in het Midden-Oosten alleen maar dictators aanwezig zijn. Iran, Irak, Syrië, Egpyte, Saudi-Arabië en Jordanië zijn allemaal voorbeelden van dictaturen waar de mensenrechten met de voeten worden getreden. Israël wordt dan voorgesteld als het democratische voorbeeld in het Midden-Oosten, maar hoe democratisch is Israël?

Voor de zionisten is Israël hét voorbeeld dat de andere landen in het Midden-Oosten moeten volgen willen zij ooit democratisch worden. Deze mensen gaan door hun knieën vanwege hun bewondering voor de staat Israël. Weer anderen zien Israël als een soort van democratisch land waar nog veel verschillen zijn tussen de mensen. Maar er zijn ook degenen die hun ogen niet dichtdoen en werkelijk zien wat er aan de hand is in Israël, en wanneer men dat eenmaal ziet dan is het eenn grote grap om de staat Israël als democratisch te beschouwen. Er zijn welliswaar verkiezingen om de 4 jaar, maar een land moet aan meer dan alleen dat ene criterium voldoen wil het als democratisch gezien worden.

DISCRIMINATIE BIJ WET

Sinds de oprichting van de staat Israël wordt de Palestijnse minderheid in Israël gediscrimineerd. In 2000 moest zelfs de regering van Ehud Barak erkennen dat er in Israël discriminatie was tegen de Palestijnse minderheid.1 Overigens moet hierbij gezegd worden dat de Palestijnen een minderheid werden in Israël nadat ze massaal werden verdreven in 1948.2 Met de bescheidenheid waarmee de regering Barak erkende dat er discriminatie was, zou men denken dat er sprake was van een paar “incidenten” terwijl de discriminatie jegens de Arabische minderheid in Israël systematisch is en zich niet beperkt tot een paar incidenten.
In december 2000 was er in de Amerikaanse tijdschrift “Color Lines” een interview te lezen met de joodse Midden-Oosten analist Phyllis Bennis. Bennis gaf in dat interview een opsomming van discriminerende daden van de Israëlische staat tegenover de Arabische inwoners. Zo zei Bennis dat er volgens de Arabische mensenrechtenorganisatie Adalah er in Israël ongeveer 20 wetten zijn die gebruikt worden om de niet-joodse bevolking van Israël te discrimineren.3
De nationaliteit is in Israël gebasseerd op religie. Dat betekent dat elke inwoner van Israël een pasje bij zich moet hebben waarop staat of hij/zij een jood, moslim of christen is. Zo wordt discrimineren van de minderheden wel erg makkelijk en worden de Arabische inwoners van Israël bij de wet als tweederangsburgers behandeld. Zo heeft de Israëlische luchtvaartmaatschappij EL-AL nog nooit één enkele steward in dienst gehad, momenteel zijn er 1500 stewards in dienst, die tot de Arabische minderheid in Israël behoort. En dat terwijl de Arabische bevolking van Israël één miljoen mensen telt, wat neerkomt op 20% van de hele bevolking.4 Zo mogen de niet-joden in Israël geen grond bezitten en mogen zij bijvoorbeeld ook geen speciale opleidingsleningen aanvragen. Iets dat de joden in Israël wel mogen. Zo zijn er in Israël ook allerlei privileges voor mensen die in dienst hebben gezeten, maar je mag in Israël alleen maar in dienst als je een jood bent, dus dat betekent dat de niet-joodse inwoners van Israël nooit gebruik kunnen maken van deze privileges.
Ook op economisch gebied is de discriminatie en de onderdrukking duidelijk zichtbaar. Terwijl de Israëlische economie in 2000 een bloei kende, bleef het aantal Palestijnse werklozen in Israël maar stijgen. In 2000 was dat zelfs rond de 40%. In 1996 leefden er twee keer zoveel Arabieren in Israël onder de armoedegrens (28,3%) dan joden (14,8). Wat betreft de Arabieren die werkzaam zijn als regeringsfunctionarris, zij zijn op één hand te tellen. Nog geen 5% van de regeringsfunctionarissen zijn Arabisch. Daar komt ook nog eens bij dat 80% van de drop-outs uit de universiteiten Arabieren zijn.
Dit zijn maar een paar cijfers over de racistische karakter van de staat Israël. Zo schreef de van joodse Amerikaan David Green in de Daily Illini dat er aan het begin van de Al-Aqsa Intifada 13 ongewapende Palestijnse inwoners van Israël in koele bloede werden vermoord door joodse Israeliërs.5 David Green sluit af door te zeggen dat niemand het zou tolereren om maar vijf minuten onder zulke omstandigheden te leven. Beste David, de Palestijnen leven al 55 jaar onder deze omstandigheden.

HET LEVEN IN DE BEZETTE GEBIEDEN

Men zou zich geen tragischere omstandigheden kunnen bedenken waaronder men kan leven, maar die zijn er helaas wel. En die tragische omstandigheden zijn de realiteit voor miljoenen Palestijnen die sinds 1948 verdreven zijn uit hun geboorteland. Zij zijn de inwoners van de Bezette Gebieden, plekken waar de Palestijnen het nog zwaarder hebben dan de Palestijnen die in de zionistische staat zelf leven. Dat de Israeli Defence Force (IDF) en de Israëlische regering ook in de Bezette Gebieden een racistische politiek voeren ten opzichte van de Palestijnen zal geen verassing zijn.
Zo controleert de IDF de waterstroom in de Bezette Gebieden. 85% van het water gaat naar de zionistische kolonisten in de Bezette Gebieden terwijl maar 15% overblijft voor de Palestijnen.Dat komt dus op het volgende neer: in Hebron wonen 120.000 Palestijnen en 400 zionistische kolonisten. 85% van het water gaat dus naar 400 mensen terwijl de overgebleven 120.000 mensen moeten zien te overleven met 15% van de watervoorraad.6 Dit enkel om het feit omdat zij Palestijns zijn.
Maar voor de Palestijnen in de Bezette Gebieden is er meer dan alleen maar een waterprobleem. Zij hebben te maken met nog een groter probleem, en dat is dat zij hun leven niet zeker zijn in de Bezette Gebieden door de talloze invallen van het IDF. Deze uitspraak is niet overdreven wanneer men kijkt naar wat Artsen Zonder Grenzen (AZG) die zelf werkzaam zijn in de Bezette Gebieden vermelden: “De aanvallen van het Israëlische leger in de Palestijnse Bezette Gebieden worden iedere dag meedogenlozer. Tijdens de eerste week van deze maand werden ongeveer honderd Palestijnen, onder wie ook burgers en kinderen, gedood door Israëlische luchtaanvallen en invallen van Israëlische tanks in de vluchtelingenkampen rond Gaza (waar de medische teams van AZG werken), Jenin, Nablus, Ramallah, Tulkarem en Bethlehem. Tanks en zwaar artillerievuur bestookten ook Hebron, waar de AZG-teams gevestigd zijn en werken.”7
Ook komt het vaak voor dat het IDF Palestijnse burgers als menselijk schild gebruikt tijdens haar invallen in de Bezette Gebieden. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse Human Rights Watch. Zij worden onder doodsbedreiging door het IDF verplicht om mee te werken met de invallen.8 Doen zij dit niet dan zal dit de dood tot gevolg hebben, en in de kranten zal dan te komen staan dat er een “Palestijnse terrorist” is geliqiudeerd door het IDF.
Dat de Palestijnen in de Bezette Gebieden hun leven niet zeker zijn blijkt ook maar weer eens uit de cijfers van Amnesty International. Sinds het uitbreken van de Al-Aqsa Intifada zijn er meer dan 2000 Palestijnen in de Bezette Gebieden door het IDF vermoord. Daaronder bevonden zich 350 kinderen en 90 individuele aanslagen9, waaronder de Secretaris-Generaal van de Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), Abu Ali Mustafa. Dit blinde staatsterrorisme van de zionistische staat heeft de Palestijnse bevolking tot wanhoop gedreven. De meeste Palestijnen zijn zo wanhopig geworden dat zij bereid zijn hun eigen leven te geven om schade toe te brengen aan de tegenstander. Een vaak gebruikte manier om dit doel te bereiken is het plegen van zelfmoordaanslagen. Deze zelfmoordaanslagen hebben het leven gekost aan 480 Israëlische burgers, waaronder 90 kinderen. Dit laat ook zien dat de zionistische staat niet alleen een gevaar is voor de Palestijnen, maar dat zij ook de oorzaak is van al het dood en verderf in Israël.

DE PALESTIJNSE GEVANGENEN

Wanneer de zionistische staat zo omgaat met de Palestijnse bevolking in de Bezette Gebieden en in de zionistische staat zelf dan kan het erop rekenen dat de Palestijnen in verzet zullen komen. Dat is iets wat de geschiedenis ons heeft bewezen. Dat dit niet in dank wordt afgenomen door de onderdrukker is ook een treurige feit die de geschiedenis ons heeft laten zien. Zo zag de wereld in 1991 hoe Saddam Hussein de Iraakse opstand bloedig had neergeslagen, wat de dood van duizenden tot gevolg had. Ook zag de wereld in 1989 hoe op de Plein van de Hemelse Vrede in China een studentenopstand bloedig werd neergeslagen door het Chinese leger. Ook is de wereld vandaag getuige van het feit hoe de opstanden in de Gaza-Strook en de Westelijke-Jordaanoever bloedig worden neergeslagen door het IDF. Ook zien wij vandaag de dag hoe elke verzetstrijder wordt opgepakt en vanwege zijn politieke idealen in de gevangenis wordt gegooid.
Daarbij zijn er geen kritische geluiden te horen van de kant van de Verenigde Staten, de enige “superpower” op deze aarde. Sterker nog, de VS helpen de zionistische staat nog een handje door alle millitante Palestijnse verzetsorganisaties op de lijst van “terroristische organisaties” te zetten dat is samengesteld door het State Department. De Israëlische premier, Ariel Sharon, noemt de oorlog tegen het Palestijnse volk dan ook een “strijd tegen terrorisme” en verwijst ook telkens naar de lijst van terroristische organisaties opgesteld door het State Department van de Verenigde Staten. De onvoorwaardelijke en blinde Amerikaanse steun aan de zionistische staat leidde ertoe dat Senator William Fulbright ooit het volgende zei: “Israël controleert de Amerikaanse Senaat!”10 Ook de zionistische lobby speelt bij de Amerikaanse politiek ten opzichte van Israël een belangrijke rol. Ook Ariel Sharon weet dat: “Elke keer wanneer wij iets doen vertellen jullie mij dat Amerika dit zullen doen en dat ze zo zullen doen. Ik wil jullie iets heel duidelijk maken: Maak je geen zorgen over Amerikaanse druk op Israël. Wij, het Joodse volk, controleren Amerika, en de Amerikanen weten dat.”11 De zionistische staat kan daarom zijn gang gaan in de Bezette Gebieden tegenover de Palestijnse verzetstrijders. De schrikbarende cijfers wijzen uit dat de zionistische staat dat ook inderdaad doet.
Sinds het begin van de Al-Aqsa Intifada zijn er 25,000 Palestijnen gearresteerd door het Israëlische leger, waarvan er nog 8000 vastzitten in de Israëlische gevangenissen waarvan 220 jonger zijn dan 18 jaar.12 Maar als men de lijn doortrekt zijn de cijfers nog schrikwekender. Sinds 1967 zijn er al meer dan 650.000 Palestijnen gearresteerd door Israël. Dat is 20% van de Palestijnse bevolking dat in de Bezette Gebieden leeft.13
Ook is het regelmatig het geval dat Palestijnse gevangenen gemarteld worden zodat zij “bekennen.” Het onder deze omstandigheden verkrijgen van een bekentis is toelaatbaar in Israëlische rechtbanken. Al deze martelingen gebeuren tijdens het “verhoorperiode.” Deze periode bedraagt 180 dagen. Daarbovenop komt ook nog eens het feit dat de gevangene 90 dagen lang het recht van bezoek of een advocaat ontzegt kan worden.14 Menigeen Palestijnen zij om het leven gekomen tijdens deze, wat Israël noemt, “verhoorperiodes.” Nog een manier waarop de zionistische staat de Palestijnse wil probeert te breken is door mensen in “administratieve detentie” vast te houden.
Administratieve detentie in Israël houdt in dat een verdachte voor 6 maanden mag worden vastgehouden zonder ergens van beschuldigd te worden. Na deze 6 maanden kan zijn administratieve detentie verlengd worden. Zo zat de Palestijnse schrijver Ahmed Qatamesh 5 jaar en 8 maanden vast tijdens zijn “administratieve detentie.” Al deze tijd was hij nergens van beschuldigd.15 Een van de langst uitgezitte straffen op basis van “administratieve detentie” was 8 jaar.16
Volgens de Palestijnse mensenrechtenorganisatie Addameer zijn er momenteel 1600 Palestijnse politieke gevangenen in Israël en tientallen binnen de gebieden gecontroleerd door Arafat.17 Dat wil niet zeggen dat de rest van de 8000 Palestijnse gevangenen criminelen zijn. Een voorbeeld: een persoon dat met stenen naar een Israëlische tank gooit en wordt opgepakt wordt niet meegerekend als een politieke gevangene, maar diegene is ook geen crimineel. Eén van de bekendste Palestijnse politieke gevangenen is Tanzim leider en tevens Palestijns parlementslid Marwan Barghouti. Barghouti staat terecht wegens het organiseren van “terrorisme.” Als hij schuldig wordt bevonden kan hij de doodstraf krijgen. Zo gaat de zionistische staat om met één van de opzetters van de Oslo-akkoorden van ’93. De zionistische staat weet ook veel druk uit te oefenen op Arafat om millitante Palestijnen op te pakken. Zo zit de huidige Secretaris-Generaal van de PFLP, Ahmed Sa’adat, al maanden vast in een Palestijnse cel.

EEN PERSOONLIJK BOODSCHAP

Het bovenstaande is geen antisemitisch betoog en voor al wie het wel als antisemitisch willen beschouwen daag ik hen uit om met concrete voorbeelden te komen waaruit blijkt dat dit betoog antisemitisch is. Dit is een betoog voor rechtvaardigheid en vrijheid, niet alleen maar voor de Palestijnen maar voor alle inwoners van Palestina ongeacht ras, geloof, nationaliteit, huidskleur of geslacht.
Al 55 jaar lang is Palestina in handen van het zionisme, een racistische ideologie dat uitgaat van de superioriteit van het Joodse volk ten opzichte van alle andere volkeren. Al 55 jaar lang lijden de niet-joodse inwoners van de zionistische staat daaronder, dat geldt voornamelijk voor de Arabische inwoners van de zionistische staat. Maar het zou een leugen zijn om te stellen dat alleen maar de niet-joodse inwoners van de zionistische staat hieronder lijden.
De duizenden joodse reservisten die weigeren dienst te doen in de Bezette Gebieden moeten ook lijden onder het dogma van het zionisme. Joodse inwoners van de zionistische staat die pleiten voor democratie en gelijkheid voor iedereen worden vermoord of leven onder doodsbedreigingen die afkomstig zijn uit de zionistische hoek.
De zionistische terreurnetwerken krijgen goedkeuring van racistische rabbijnnen die hun misdaden tegen de Palestijnen goedkeuren. Dat leidt tot bloedbaden, zoals het binnendringen van een moskee en het vermoorden van 30 biddende onschuldige mensen. Deze racistische ideologie drijft de Palestijnen ook naar de rand van de afgrond waardoor zij op een gegeven moment tot de conclusie komen dat zij niks meer te verliezen hebben en besluiten hun eigen leven te geven om de vijand een klap toe te dienen. Want het is zoals Amre Musa, de Secretaris-Generaal van de Arabische Liga, ooit zei: “Mensen blazen zichzelf niet op omdat ze dat leuk vinden.” Een zelfmoordaanslag wordt nooit door een heldere persoon met gezond verstand gepleegd, maar eerder door iemand die niet meer helder kan denken door al het ellende wat hij of zij heeft meegemaakt. Het is niet vanwege de bewondering voor religieuze geschriften maar eerder vanwege de wanhoop die zij voelen. Want wat heeft meer invloed op het denkbeeld van een persoon, een religieuze preek van een geestelijke of een tank die een dorp binnenrijdt en er een massaslachting aanricht?
Ondanks de racistische maatregelen, de massa-arrestaties en de massa-executies heeft de zionistische staat het Palestijnse verzet niet kunnen breken. “Experts” zien de Al-Aqsa Intifada, wat zij de tweede Intifada noemen, als een tijdelijk iets. Zij zien het als een soort woede dat vanzelf weer overgaat, maar dat is niet zo. De Al-Aqsa Intifada is geen tijdelijke woede, de Intifada is een opstand van een volk die van al haar rechten is berooft. De Intifada is een permanente woede en verzet. Verzet totdat de Palestijnse bevolking al haar rechten terugkrijgt. Ik ben geen oorlogshitser maar ook geen pacifist. Een volk heeft het recht om zichzelf te verzetten tegen agressie, dat is erkend in het Handvest van de Verenigde Naties.
Hoewel er onderlinge ideologische verschillen zijn tussen de verschillende Palestijnse millitante verzetsorganisaties kunnen zij alsnog als broeders hand in hand strijden tegen de onderdrukking. De weg naar de vrede is geen zogenaamde “road-map” dat Bush opstelt. Het is ook niet het gevolg van een “topontmoeting” tussen Sharon en Mahmoud Abbas. De enige weg naar de vrede zal, net zoals Marwan Barghouti het zei, zijn via de Intifada en de solidariteit van de buitenwereld met de Palestijnen. Zodat er ooit een dag komt waarop dit geteisterde land weer één zal zijn waarin iedereen gelijke rechten heeft en niemand meer hoeft te vrezen voor zijn of haar leven.

NOTEN:
1 Bertus Hendriks: “Gewelddadigheden nu ook in Israël zelf” 11 oktober 2000
2 In 1948 waren er nog maar 120.000 Palestijnen in Israël nadat er 650.000 verdreven waren naar omringende Arabische landen
3 Color Lines: “For Jews only: Racism inside Israel. An interview with Phyllis Bennis” december 2000
4 Ingestuurde mening bij de Virtueel Israëlitisch Weekblad
5 Daily Illini: “Racism in Israel” by David Green. 10 oktober 2002
6 30 Little Known Facts About Israel
7 Artsen Zonder Grenzen: “AZG veroordeelt Israëlische aanvallen tegen medische diensten in de Palestijnse Bezette Gebieden.” 12 maart 2002
8 De Waarheid Nu: “Oorlogsmisdaden in Israël” door Jim Lobe. 18 april 2002
9 Amnesty International: Israel and the Occupied Territories: An ongoing human rights crisis”
10 Andrew Hurley: “One nation under Israel”
11 3 oktober 2001 op de Israëlische radiozender Col Yisrael
12 The Palestine Monitor: “8000 Palestinians behind Israeli bars” 15 april 2003
13 The Palestine Monitor: “Palestinian prisoners in Israeli Detention” februari 2003
14 Idem.
15 “Ahmed Qatamesh is Free!” ( http://www.birzeit.edu/prisoners/qatamesh/index2.html)
16 The Palestine Monitor: “Palestinian prisoners in Israeli Detention” februari 2003
17 Addameer: “Reports from behind the bars”

- E-Mail: navid_iran@hotmail.com
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Kol Yisrael denies broadcasting 
30.05.2003 00:08

“Elke keer wanneer wij iets doen vertellen jullie mij dat Amerika dit zullen doen en dat ze zo zullen doen. Ik wil jullie iets heel duidelijk maken: Maak je geen zorgen over Amerikaanse druk op Israël. Wij, het Joodse volk, controleren Amerika, en de Amerikanen weten dat.”

The hoax originated from an October 3, 2001 press release from the pro-Hamas group, the Islamic Association for Palestine. It said, “An acrimonious argument erupted during the Israeli cabinet weekly session last week between Ariel Sharon and his foreign Minister Shimon Peres during which Sharon reportedly yelled at Peres, saying “don’t worry about American pressure, we control America.’”

According to the IAP press release, the statement was reported on Kol Yisrael. However, CAMERA’s calls to Kol Yisrael confirmed that no such broadcast exists.

 http://world.std.com/~camera/docs/alert/geyer.html
 http://world.std.com/~camera/docs/alert/geyer2.html
Vrede in het Midden-Oosten? 
Unesco - 30.05.2003 00:23

prize for peace education awarded to Fr. Emil Shufani (Israel)

 http://portal.unesco.org/en/ev.php@URL_ID=12590&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html
Population Israel 
Millennium - 30.05.2003 11:11

Etnische groepen:
Joods: 78,1%
• Europees/Amerikaans: 32,1%
• Israelisch: 20,8%
• Afrikaans: 14,6%
• Aziatisch: 12,6%
Niet-Joods (mn. Arabisch): 19,9% (schatting 1996)
• 1948: 100.000
• 1980: 600.000
• 1995: 900.000
• 2002: 1.000.000

borrowed from :  http://www.cidi.nl/dossiers/ai/ai.html
population israel 
who is who? - 30.05.2003 13:12

zijn die 46% niet-euro-american de vluchtelingen uit de arabische landen? Ik kan het niet terugvinden.
het werk van het CIDI, maar nu goed 
x - 30.05.2003 16:37

Niet-joodse inwoners in het gebied binnen de pre-1976 grenzen:
• 1947: 850.000 (toen de meerderheid in het gebied)
• 1948: 100.000
• 1980: 600.000
• 1995: 900.000
• 2002: 1.000.000

Hier niet bij gerekend zijn:
- de in 1948 en later etnisch gezuiverde bewoners (en hun nazaten) van het hele gebied dat israel zich heeft toege-eigend
- de inheemse bewoners van deze bezette gebieden (die vallen onder israelisch militair bestuur, maar geen zinnige vorm van inspraak hebben)



CIDI 
30.05.2003 17:19

Het lijkt me niet dat je het CIDI kunt gebruiken als betrouwbare bron.
voor who is who 
vluchtelingen - 30.05.2003 23:33

Volgens een recent verschenen boek zijn er in totaal een 900.000 joden uit arabische landen verdreven rond 1948, waarvan er zo'n 750.000 naar Israel gevlucht zijn. Zij werden gehuisd in de woningen van de gevluchte of verdreven Arabieren. Hun eigen huizen en goederen werden door de arabische regeringen zelf in beslag genomen en in sommige hebben ze palestijnse vluchtelingen geplaatst (Syrie, Irak en Libanon).

Daarenboven komen nog de Joden verdreven of gevlucht uit Algerije, een gemeenschap, zoals in de meeste arabische landen, welke er reeds leefde voor de arabische verovering.


Aanvulling Navid Kiani 
Navid Kiani deh Kiani - 31.05.2003 02:49

"Volgens een recent verschenen boek zijn er in totaal een 900.000 joden uit arabische landen verdreven rond 1948"

Ook dit bewijst weer eens hoe repressief en inhumaan het beleid van de zionistische staat is. 22 Arabische landen veroorzaakten de vlucht van 900.000 joden terwijl één joods (zionistische) land de vlucht van 900.000 Arabieren veroorzaakten. Een zionistische staat veroorzaakt evenveel vluchtelingen als 22 dictatoriale reactionaire Arabische staten bij elkaar!

Bovendien is het een leugen om te stellen dat deze joden allemaal verdreven werden door de Arabieren. Zo werden de joden uit Irak verdreven naar de zionistische staat door zionistische terreurmillities die actief waren in Irak zelf. Lees "Joodse slachtoffers van het zionisme" van Peter Edel ( http://www.indymedia.nl/nl/2003/05/11853.shtml)

Wanneer het aankomt op kritiek op de zionistische staat wijzen veel zionisten erop dat de joden uit de Arabische landen zijn verdreven. Het gaat hier om de Palestijnse verdrijvingen door de joodse staat. Om de racistische karakter van de staat en om haar millitaristische houding jegens de autochtone bevolking van Palestina.

Het is waar dat joden uit Arabische landen zijn verdreven maar dat is geen argument om het huidige bloedige regime van de zionistische staat goed te keuren.
misselijk makend inderdaad 
31.05.2003 12:50

En racistisch bovendien. Ze maken zich bv. niet druk de miljoenen vluchtelingen in allerlij oorlogen, alleen de joden zijn voor hen interesant.

Bestrijd racisme en fascisme!
Bestrijd apartheid en zionisme!

vluchtelingen 
who is who - 31.05.2003 13:37

"Ze maken zich bv. niet druk de miljoenen vluchtelingen in allerlij oorlogen, alleen de joden zijn voor hen interesant." is op zichzelf een racistische zin vanwege de anonieme poster!

Blijkbaar zijn deze verdreven joden reeds geïntegreerd, zoals ook de meer dan 15 miljoen vluchtelingen tijdens de eerste indië-pakistan oorlog op het zelfde moment! Ook over de honderd duizenden duitse vluchtelingen uit het vorige oostblok wordt niet meer gesproken: allen werden door hun duitse broeders min of meer goed ontvangen en maken nu deel uit van de normale bevolking.

Alleen de boatpeople uit Vietnam zijn nergens geintegreerd, eerder gedesintegreerd door de vietcong of de haaien!


aanvulling 
who is who - 31.05.2003 13:45

Als Navid Kiani deh Kiani beweert dat: "Bovendien is het een leugen om te stellen dat deze joden allemaal verdreven werden door de Arabieren" zou hij dan ook niet de intellectuele eerlijkheid hebben om daarbij ook te melden dat "Bovendien is het een leugen om te stellen dat deze palestijnen allemaal verdreven werden door de israeliers"?


Aanvulling Navid Kiani 
Navid Kiani deh Kiani - 31.05.2003 13:51

""Ze maken zich bv. niet druk de miljoenen vluchtelingen in allerlij oorlogen, alleen de joden zijn voor hen interesant." is op zichzelf een racistische zin vanwege de anonieme poster!"

Het grappige hiervan is dat degene die dit gepost heeft zelf ook anoniem post.

Het is een feit dat zionisten zich niet druk maken om de rechten van de Palestijnse vluchtelingen. Als dat wel zo is dan zou ik van de anonieme poster "Who is who" graag willen weten waar de solidariteit van het CIDI is met de Palestijnse vluchtelingen? Heeft Raf Evers zich ooit uitgesproken over de omstandigheden waaronder de Palestijnse vluchtelingen leven? Zionisten maken zich niet druk om de rechten van anderen. Wie zoiets zegt is geen racist, maar zegt een realist.

Verder zegt "Who is who" dat de verdreven joden reeds geïntegreerd zijn. Zij zijn niet geïntegreerd in Palestina, zij hebben Palestina gekoloniseerd. Zij hebben de autochtone bevolking verdreven, massaal afgemaakt, collectieve straffen opgelegd en hun verzet bloedig neergeslagen. Dat heet geen integratie meer, maar kolonialisatie.
Aanvulling Navid Kiani 
Navid Kiani deh Kiani - 31.05.2003 14:01

"Als Navid Kiani deh Kiani beweert dat: "Bovendien is het een leugen om te stellen dat deze joden allemaal verdreven werden door de Arabieren" zou hij dan ook niet de intellectuele eerlijkheid hebben om daarbij ook te melden dat "Bovendien is het een leugen om te stellen dat deze palestijnen allemaal verdreven werden door de israeliers"?"

De zionisten willen er niet aan herinnerd worden dat bijvoorbeeld de joden in Irak door zionistische terreurmillities zijn verdreven vanuit Irak naar de zionistische staat. Omdat ik deze pijnlijke feit niet voor me hou maar opschrijf moet ik ook opeens zeggen dat de Palestijnen niet allemaal verdreven zijn door de zionisten. Mag ik dan weten wie het waren in 1948 die dorpen massaal afslachten en de inwoners van de dorpen dwongen om weg te gaan? Waren dat soms niet de zionisten? Mag ik dan ook weten wiens leger het was dat in 1967 Oost-Jeruzalem annexeerde, de Gaza-Strook en de Westelijke-Jordaanoever bezette? Was dat niet het zionistische leger? Was het niet de voormalige premier van de zionistische staat, Golda Meir, die ooit het volgende zei: "There is no such thing as a Palestinian people." Door wie zouden de Palestijnen anders zijn verdreven uit Palestina?? Het feit dat de joden uit Irak door zionistische terreurmillities zijn verdreven betekent voor "Who is who" automatisch dat de Palestijnen niet door de zionisten zijn verdreven.
aanvulling voor Navid Kiani deh Kiani  
Who is who - 31.05.2003 17:57

"Zionisten maken zich niet druk om de rechten van anderen. Wie zoiets zegt is geen racist, maar zegt een realist."

Zou het misschien niet intellectueel eerlijk zijn te zeggen dat gedurende 2000 jaar niemand, en zeker niet in de Arabische wereld, zich druk gemaakt heeft om de rechten van de joden of de Dhimmi's!

Ik dacht dat Navid Kiani deh Kiani een eerlijke dialoog wou aangaan maar hij vervalt zeer snel in het oude anti-israelische patroon.

De enige vraag de wereld zich moet stellen is: wat was er gebeurd indien de arabische landen maar 1 van de oorlogen tegen Israel gewonnen hadden? Na de jarenlange broederoorlog in Libanon heeft men er een klein idee van.

Zeker wil ik niet vervallen in de sinds 1929 geroepen uitspraken van Hadj Amin Al Husseini en zijn relaties van toen!

Indien men tot vrede wenst te komen dan is een verstandhouding nodig tussen beide volkeren. Verder haat gaan strooien helpt niet. Het mooiste voorbeeld en te weinig gevolgd is hier en dient tot navolgiong vanwege beide zijden:

Some 150 Israeli Arab intellectuals, athletes, and businessmen, and as many Jews from Israel, are in Poland to tour and learn about the Auschwitz-Birkenau Nazi death camp.
They are joined by some 200 Jewish and Arab public figures and youth from France.
“We are here to be with the Jewish people, in all its history and all its suffering," said Father Emil Shofani, of Nazareth, who initiated the pilgrimage.



Aanvulling Navid Kiani 
Navid Kiani deh Kiani - 31.05.2003 18:43

Het gaat mij in dit stuk over de zionistische staat en hoe deze kunststaat de rechten van de Palestijnen met de grond gelijk maakt. Volgens "Who is who" zou ik dan ook gelijk over de rechten van de joden in de Arabische wereld moeten praten terwijl dat een hele andere discussie is. Voor de duidelijkheid, ik kan niet de hele geschiedenis opsommen in één artikel. Het gaat hier om de rechten van de Palestijnen, dat dit een pijnlijk onderwerp is voor "Who is who" waar hij/zij duidelijk niet over wilt praten is duidelijk want hij/zij verwijst steeds naar de Arabische wereld en spreekt met geen woord over de rechten van de Palestijnen. Het feit dat ik schrijf dat het Midden-Oosten vol zit met dictators is ook al niet genoeg voor "Who is who." Volgens hem/haar mag ik alleen maar kritiek hebben op de Arabische wereld maar niet op de zionistische staat.

Verder wordt ook duidelijk dat "Who is who" een fanatieke voorstander was van de door de zionistische staat gevoerde koloniale oorlogen. Want ook "Who is who" gaat uit van het racistische vooroordeel dat Arabieren niks anders kunnen doen dan oorlog voeren. Ik citeer: "De enige vraag de wereld zich moet stellen is: wat was er gebeurd indien de arabische landen maar 1 van de oorlogen tegen Israel gewonnen hadden? Na de jarenlange broederoorlog in Libanon heeft men er een klein idee van." Voor hem zijn Arabieren niks anders dan oorlogsvoerders terwijl het de zionisten waren die achtereenvolgens in 48 en 67 gebied veroverden op Palestina. Vervolgens zegt hij/zij dat ik haat verspreid!

Ik daag "Who is who" uit om aan te tonen dat ik haat tegen de joodse volk verspreid en indien hij/zij dat niet kan aantonen dan zou hij/zij zijn woorden moeten terugnemen. Voor "Who is who" gaat het te ver om het bestaansrecht van de zionistische staat aan te tasten, hij/zij ziet liever dat de zionistische staat blijft bestaan met al haar racistische wetten en gebruiken naast een groot Palestijns ghetto.

Nog een vraag voor "Who is who." Zou jij de volgende maatregelen racistisch vinden: In de kranten mag bij baanadvertenties staan "niet voor joden." Verder hebben joden geen recht op het kopen van grond. Zij mogen niet trouwen met andere bevolkingsgroepen en zij mogen geen lening afsluiten bij de bank. Als dit het beleid was van een land zou je dit dan fascistisch noemen of niet? Het lijkt mij dat elk weldenkend mens zoiets fascistisch zou noemen. Dit is het dagelijks beleid in de zionistische staat ten opzichte van haar niet-joodse inwoners. Maar dat zal voor "Who is who" waarschijnlijk niet fascistisch zijn.
Boycott 
John Veldhuis - 02.06.2003 09:37

Boycott racisme
Boycott etnische zuiveringen
Boycott de Bezetting
Boycott Apartheid
Boycott Israel

Discussion with the author 
ANEWVOICE - 02.06.2003 17:14

Dear author, I will not go into the details of what I think of what you have written concerning Israel. However I wish to point some things out. First can you prove to me that there ever was an independant PALESTINIAN state? I think not. The Palestinians are to be considered as the people who have predominantly resided in the land which runs from the Mezditerranean to the Jordan river and beyond. It is mainly for this reason that the Jordan of today could be considered as the main Palestinian 'etatique' entity. As you surely know, the land of Palestine belonged to Egypt and Jordan. When Israel was created Jordan annexed all parts on the East until Jerusalem. Then the Palestinians lived under the Jordanians. Gaza was belonging to the Egyptians. Under these Governments the Palestinians were not given the slightest right to self determination and according to most published studies never sought neither to seek such self determination. However it is now widely recognised that under Israeli rule (occupation) the Israeli government has recognised this right to self-determination and has actively been promoting dialogue on the subject (several governments) so as to accord such self-determination to the Palestinians. So when Golda Meir said what she said, this is what most of the world thought at the time, it was not something that came out of some evil zionistic ideology. Furthermore, you say that Israel discriminates and you are probably right. But you fail to mention the exile of millions of Palestinian refugees that have been parked in refugee camps for over 40 years and have been restricted by their own arab brethren from benefitting from the most basic civic rights accorded to the mainstream population. From not being allowed to buy land, to not being able to practice certain jobs, to not being able to travel to certain places. Many would have told you (if you would care to cary your historical reading) that life under Israeli rule until the late eighties was a way lot better than life for Palestinians under Arab regimes. Many east jerusalem residents would tell you that they would prefer to be able to identify themselves with a Palestinian identity and a state but are scared of losing the freedoms and economic benefits from living under Israeli rule. Furthermore, if one would compare your analysis with N Ireland for example, people did not say that the UK was undemocratic because it occupied another country or poeple. Is the US undemocratic because it attacked Iraq? Was the entire EU undemocratic because it illegally attacked Serbia? Who is undemocratic in the Phillipines the state or the armed muslim militias...... Furthermore do not forget the pact which was signed between the Grand Mufti of Jerusalem and the Third Reich calling for the extermination-annialation of the Jewish people (6 million dead). This was the reality of the Middle East before WWII. Hatred for Jews even existed when Jews did not live in Palestine (to which I would disagree, but as you claim that Jews colonised, you must balso assume that there were no Jews residing in the region before). I am all for returning the west bank and gaza to the Palestinians. And I will put my bets on the fact that eventhough peace will be achieved between the Israel's and Plaestinians, this will not imply the ongoing hatred which exists between the Arabs themselves. And just a last note, for me having one tiny state the size of Belgium which assures full rights and fully protects the rights of Jews and yes I do say Jews because it is a Jewish state and it will be until it has definately secured its borders andf hence its existence, tells me that it is a democracy for Jews and by Jews by all standards (and I do wish it to be a 'full' democracy to refer to your own words for all people no matter what colour, religion, ethnic background, small, thin, fat ugly, blind, deaf+dumb, no religion ...)
As I am now getting writers block, I hope you will have found this small essay informative or at least it has given you some food for thought.


aanvullingen 
who is who - 02.06.2003 20:49

Ik wil even op deze tekst terugkomen:" Zou jij de volgende maatregelen racistisch vinden: In de kranten mag bij baanadvertenties staan "niet voor joden." Verder hebben joden geen recht op het kopen van grond. Zij mogen niet trouwen met andere bevolkingsgroepen en zij mogen geen lening afsluiten bij de bank. Als dit het beleid was van een land zou je dit dan fascistisch noemen of niet? Het lijkt mij dat elk weldenkend mens zoiets fascistisch zou noemen."

Als ik dat lees en zojuist na een interessant verhaal over de joden in de arabische wereld, dan is het juist dat wat er met de joden daar gebeurd (buiten Marokko, maar wij hebben onlnags gezien wat Al Qaida daarvan denkt!).

Ik denk ook dat je vergelijkingen niet uit hun context kunt trekken. Als je het over Nazi-Duitsland hebt, dan is mijn vraag: hoeveel Joden hebben zelfmoordaanslagen gepllegd tegen de duitsers, hoeveel joden hebben bussen, pizzerias, nightclubs opgeblazen. Hoeveel joodse schoolboeken leerden de haat tegen de duistsers? De reeks kan nog verder gaan, maar dat geeft al een idee waar het over gaat als men wil vergelijken!

Ook heb ik een enorm probleem als je beweert niets tegen de joden te hebben, alleen iets tegen zionisten in Israel. Dit is zoals te zeggen niets tegen nederlanders te hebben, alleen tegen degenen die blondharigen in hun familie hebben in Nederland.

Ook ontzeg je het recht van de Joden op zelfbestaansrecht, wat de Israeliers wensten, wensen en willen bewaren. Maar wel wil je het zelfsbestaansrecht van de Palestijnen verdedigen dat wel door Israel aanvaard wordt. Je waart goed begonnen, maar je verzeilt in de oeroude ideeen waarme de arabaische wereld te kampen heeft: de haat tegen de joden te stoppen. Om even Golda Meir ook te citeren: "wij zullen maar vrede kennen, als de palestijnen hun kinderen liever zien dan dat ze ons haten" Blijkbaar is dat na 50 jaar nog altijd en waarheid.

Toen ik een postieve noot meldde die ik eigenlijk later ook hierboven terug vond:
Vrede in het Midden-Oosten?
Unesco - 30.05.2003 00:23

prize for peace education awarded to Fr. Emil Shufani (Israel)
 http://portal.unesco.org/en/ev.php@URL_ID=12590&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html

en wat een goede stap is naar wederzijdse verstandhouding, dan reageert u daar liever niet op en omzeilt u dat punt. Moet ik daaruit afleiden dat de oplossing voor u alleen maar kan bestaan als er geen "zionisten" meer zijn? Echt ontgoocheld in uw eenzijdige aanpak!

Ook draait u alles om: ik heb niet gezegd dat er geen arabieren verdreven werden! Bewijs dat maar eens. wat ik zeg en dat is de zuivere waarheid (verscheidene historische arabische documenen bewijzen het) is dat niet alle verdreven werden, maar vele ( en meer dan 50%) zijn gevlucht op aanraden van de Aravische liga. Hun leider had toen wel degelijk publiek verteld dat de oorlog tegen de Joden erger zou zijn dan de Hunnen: ttz allen uitgemoord.

Dan vraag ik aan iedereen die dit aandachtig leest waar de eerlijkheid is van Navid Kiani deh Kiani

Verder wordt ook duidelijk dat "Who is who" een fanatieke voorstander was van de door de zionistische staat gevoerde koloniale oorlogen. Want ook "Who is who" gaat uit van het racistische vooroordeel dat Arabieren niks anders kunnen doen dan oorlog voeren.

Ik vraag waar ik zeg dat ik voorstander ben van oorlogen: ik schrijf gewoon: "De enige vraag de wereld zich moet stellen is: wat was er gebeurd indien de arabische landen maar 1 van de oorlogen tegen Israel gewonnen hadden?"
Waar staat er dat de Arabieren niks anders kunnen doen dan oorlog in:"Na de jarenlange broederoorlog in Libanon heeft men er een klein idee van"

Nog een staaltje van wat in mijn boek intellectueel oneerlijkheid heet:
Verder zegt "Who is who" dat de verdreven joden reeds geïntegreerd zijn. Zij zijn niet geïntegreerd in Palestina, zij hebben Palestina gekoloniseerd.

Waar moesten de verdreven joden uit de arabische landen naartoe gaan? Naar een ander arabisch land zeker? Zij zagen onmiddellijk hoe de arabieren uit de palestijnse gebieden ontvangen werden. Het is voldoende de site van HRW te lezen over de palestijnse vluchtelingen in de arabische landen: zij zijn er erger aan toe dan in Israel; er is geen vergelijk!

en dan: Zij hebben de autochtone bevolking verdreven, massaal afgemaakt, collectieve straffen opgelegd en hun verzet bloedig neergeslagen.

Massaal afgemaakt? Zoudt u eens de echte cijfers kunnen geven over het aantal burgerslachtoffers aan beide zijden? U ziu verwonderd zijn tegenover wat u denkt!
Verzet bloedig neergeslagen: kun je evengoed schrijven bloedig verzet neergeslagen.

Graag wat meer eerlijkheid en echte realistische oplossingen naar vrede dan alleen maar propaganda taal te verkopen. Dat siert je niet!
de waarheid en niets dan de waarheidd 
03.06.2003 00:58

Je liegt en verdraait de vragen:

"who is who - 02.06.2003 20:49

Ik wil even op deze tekst terugkomen:" Zou jij de volgende maatregelen racistisch vinden: In de kranten mag bij baanadvertenties staan "niet voor joden." Verder hebben joden geen recht op het kopen van grond. Zij mogen niet trouwen met andere bevolkingsgroepen en zij mogen geen lening afsluiten bij de bank. Als dit het beleid was van een land zou je dit dan fascistisch noemen of niet? Het lijkt mij dat elk weldenkend mens zoiets fascistisch zou noemen."

< gelul over dat de joden het zo slecht hebben gehad in de arabische wereld (19e eeuw)

Who=who=advokaat van de duivel.

Arme zionisten die moesten wel alle arabieren vermoorden, verdrijven etc.

gelul dus.

nazisme=eurpees.

Anti-semitisme etc. was een groot probleeem.
Echter nu zijn het moslims die behandeld worden als de "nieuwe joden". Massagraven in Israel...





Doelstelling van zionisten: nur fur juden 
03.06.2003 01:01

Zionisme is frascisme!


Israel is een fascistenland!
Zionisme=fascisme!

Wij willen een vrij pallestina, zonder rascime!



Waar moesten de verdreven joden uit de arabi 
03.06.2003 01:04


Waar moesten de verdreven joden uit de arabische landen naartoe gaan


Yeah sure.

Nu is niet meer het europesche nazisme het probleem, maar de arabieren.

zionisten zijn nazies!

Aanvulling Navid Kiani 
Navid Kiani deh Kiani - 03.06.2003 01:39

"Ik wil even op deze tekst terugkomen:" Zou jij de volgende maatregelen racistisch vinden: In de kranten mag bij baanadvertenties staan "niet voor joden." Verder hebben joden geen recht op het kopen van grond. Zij mogen niet trouwen met andere bevolkingsgroepen en zij mogen geen lening afsluiten bij de bank. Als dit het beleid was van een land zou je dit dan fascistisch noemen of niet? Het lijkt mij dat elk weldenkend mens zoiets fascistisch zou noemen.""

Ook "Who is who" is het er mee eens dat deze maatregelen fascistisch zijn maar hij/zij zwijgt over het feit dat dit soort wetten het beleid van Israël vormen: Niet-joden mogen niet trouwen met joden, niet-joden mogen geen grond kopen, in krantadvertenties mag er staan "alleen voor joden." Dit gedeelte verzwijgt hij/zij en wijst mij er vervolgens op dat ik op sommige punten niet reageer!

Nazi-Duitsland bezette Nederland, en niet alleen maar Nederland, en dat had tot gevolg dat Nederland in verzet kwam, hetzelfde verzet wat we vandaag zien in Palestina. Er waren geen mensen die bommen om zichzelf heen bonden maar wel waren er mensen die aan missies begonnen waarvan ze wisten dat ze er niet meer levend uit zouden komen. Ook een zelfmoordaanslag dus. En als je het Palestijns verzet alleen maar ziet als zelfmoordaanslagen dan heb je weinig historische kennis.

Aangezien "who is who" geen argumenten heeft besluit hij/zij mij ervan te beschuldigen iets tegen joden te hebben, een anti-semiet zou ik dus volgens "who is who" zijn. Is iedereen die de zionistische staat niet erkend in jou boekje gelijk een anti-semiet? Als dat zo is dan zou je de 20.000 orthodoxe joden die op 12 februari 2002 in New York demonstreerden van "zelfhaat" moeten beschuldigen. Dat slaat dus nergens op. Ik ben niet tegen Israël omdat het een joodse staat is, ik ben tegen Israël omdat het een kolonialistische staat is die een apartheidspolitiek voert wat catastrofaal is voor de Palestijnen en niet alleen voor de Palestijnen maar voor alle inwoners van het hele Palestijnse gebied.

"Who is who", die de dapperheid kent om zijn/haar naam niet te zeggen, waarschijnlijk vanwege het feit dat hij/zij later niet herinnerd wil worden aan sommige uitspraken die hij/zij hier doet.

"Ook draait u alles om: ik heb niet gezegd dat er geen arabieren verdreven werden! Bewijs dat maar eens."

Ik heb nooit gezegd dat jij dat geschreven hebt. Nergens heb ik geschreven dat jij zegt dat er geen arabieren zijn verwijderd. Ik kan dus niet iets bewijzen wat ik niet geschreven heb. Degene die alles omdraait ben jij en niet ik.

Volgens "who is who" zijn meer dan 50% van de Palestijnen weggegaan uit Palestina op "aanraden" van de Arabische Liga. De Arabische Liga deed een oproep tot vertrek en men zag het aantal vertrekenden stijgen dus concludeerde men dat de Palestijnen vertrokken op aanraden van de Arabische Liga. Zo een conclusie is NERGENS op gebasseerd. Het vertrek had te maken met de steeds repressiever wordende beleid van de zionistische staat ten opzichte van de Palestijnen.

"Verder wordt ook duidelijk dat "Who is who" een fanatieke voorstander was van de door de zionistische staat gevoerde koloniale oorlogen. Want ook "Who is who" gaat uit van het racistische vooroordeel dat Arabieren niks anders kunnen doen dan oorlog voeren. Ik vraag waar ik zeg dat ik voorstander ben van oorlogen: ik schrijf gewoon: "De enige vraag de wereld zich moet stellen is: wat was er gebeurd indien de arabische landen maar 1 van de oorlogen tegen Israel gewonnen hadden?" Waar staat er dat de Arabieren niks anders kunnen doen dan oorlog in:"Na de jarenlange broederoorlog in Libanon heeft men er een klein idee van""

Als de Arabieren maar 1 van de oorlogen hadden gewonnen die zionistische staat gelanceerd had dan zouden er, volgens "who is who", grootschallige burgeroorlogen ontstaan. Hij/zij schrijft: "Na de jarenlange broederoorlog in Libanon heeft men er een klein idee van" Kennelijk ga je er hier van uit dat de Arabieren niks anders kunnen dan oorlog voeren.

"Waar moesten de verdreven joden uit de arabische landen naartoe gaan? Naar een ander arabisch land zeker? Zij zagen onmiddellijk hoe de arabieren uit de palestijnse gebieden ontvangen werden. Het is voldoende de site van HRW te lezen over de palestijnse vluchtelingen in de arabische landen: zij zijn er erger aan toe dan in Israel; er is geen vergelijk!"

De joden die naar Palestina kwamen waren afkomsitg uit Europa voor het grootste gedeelte. Toen de zionistsiche plan steeds dichterbij kwam om in Palestina een zionistische staat op te richten werden er massaal joden naar Palestina aangetrokken. In Irak zelfs door zionistische terreurmillities. Want de zionisten wouden zoveel mogelijk joodse mensen hebben in de zionistische staat. Voor hen was de vorming van een zionistische staat topprioriteit. Izaak Greenbaum die aan het hoofd stond van de Jewish Rescue Efforts zei tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het Zionist Executive Council het volgende: "One cow in Palestine is worth more than all the Jews in Poland"

"Massaal afgemaakt? Zoudt u eens de echte cijfers kunnen geven over het aantal burgerslachtoffers aan beide zijden? U ziu verwonderd zijn tegenover wat u denkt!"

Speciaal voor "who is who" de cijfers van het aantal burgerslachtoffers sinds het uitbreken van de Al-Aqsa Intifada in september 2000. Ik heb dit uit het rapport van Amnesty International, iets dat internationaal erkend is:

Sinds het uitbreken van de Al-Aqsa Intifada zijn er meer dan 2000 Palestijnen in de Bezette Gebieden door het IDF vermoord. Daaronder bevonden zich 350 kinderen en 90 individuele......Deze zelfmoordaanslagen hebben het leven gekost aan 480 Israëlische burgers, waaronder 90 kinderen.

En inderdaad ik sta verwonderd doordat er zoveel Palestijnen zijn afgemaakt door het IDF!! Meer dan 2000 tegenover 480 Israëlische burgers. Dat betekent dat tegenover 1 Israëlische dode 4 Palestijnse doden staan.

"Verzet bloedig neergeslagen: kun je evengoed schrijven bloedig verzet neergeslagen."

Als "who is who" eerlijk is trekt hij/zij deze lijn door en veroordeelt hij/zij ook het Nederlands verzet tijdens de Nazi bezetting. Palestina is bezet en de Palestijnen komen in verzet daartegen. Dat is de realiteit. En dat jij dit verzet als "bloedig" omschrijft is een foute omschrijving. het is een volksverzet, van een volk dat van al haar rechten is ontnomen en bovendien ook van haar land is ontnomen.

En voor degene die een posting had gestuurd in het Engels, daar zal ik ook in het Engels nog een antwoord op geven.

En dan nog iets, "who is who" hoeft mij niet aan te spreken met u, aangezien ik nog 17 ben.
Aanvulling Navid Kiani 
Navid Kiani deh Kiani - 03.06.2003 01:45

Net lees ik dat een stukje van mijn tekst helemaal verkeerd opgevat wordt.

Zou jij de volgende maatregelen racistisch vinden: In de kranten mag bij baanadvertenties staan "niet voor joden." Verder hebben joden geen recht op het kopen van grond. Zij mogen niet trouwen met andere bevolkingsgroepen en zij mogen geen lening afsluiten bij de bank. Als dit het beleid was van een land zou je dit dan fascistisch noemen of niet? Het lijkt mij dat elk weldenkend mens zoiets fascistisch zou noemen."

Ik vraag mij af of mensen dit fascistisch zouden noemen mocht dit het beleid van een land zijn. En het antwoord is natuurlijk ja, elk mens zou zo een beleid facistisch noemen. Maar men noemt het niet facistisch wanneer dit het beleid is van de zionistische staat: niet joden mogen geen grond kopen, niet-joden mogen niet met joden trouwen, ik krantadvertenties mag staan "alleen voor joden"

Kennelijk is dit voor vele mensen niet facistisch. Ook dit laat weer eens zien dat er andere regels gelden wanneer het aankomt op de zionistische staat.
Aanvulling Navid Kiani (English) 
Navid Kiani deh Kiani - 03.06.2003 15:37

This is for the person who posted under the name "ANEWVOICE"

Dear "ANEWVOICE",

I found your small essay informative and good to read, however I do not agree with you. You ask me if I can proove that there ever existed an independent Palestinian state. No, an independent Palestinian state never existed but a British and French colonized Palestinian state did. Because and independent Palestinian state didn’t exist you cannot say that neither the Palestinian people did. An independent Kurdish state doesn’t exist also, so would that lead us to the conclusion that neither the Kurdish people exist? No, that is a wrong conclusion. Furthermore you state that after the creation of Israel, Jordan annexxed all parts on the East to Jeruzalem placing the Palestinian people under Jordanian rule in which they weren’t given the slightest form of self-determination. I do not agree with that, for I do not recognize the so-called borders implemented in the Arab world by Imperialist France and Brittain. The Palestinians didn’t seek self-determination, for they were not occupied by another power. They lived in peace with their Arab brothers and sisters, whom you would call Jordanians. And I must tell you that the evil zionist ideology did, and still does, exist. Golda Meir didn’t say “there is no such thing as a Palestinian people” because she thought that was the world opinion, she said it because the zionist ideology does not recognize Palestine as Arab land. “A land without people for a people without land” but the land (Palestine) did have people and those were the Palestinians. Even in the 21st century zionist still do not recognize Palestine nor it’s people. The former Minister of Tourism, Ze’evi, stated in his last interview that “all Arabs must be deported tot the neighbouring countries.” Furthermore you state that the refugees in refugee camps in other Arab countries are treated worse than those living under Israeli occupation. First of all it is the Israeli occupation that has created all these refugees. Those Palestinians in Arab countries who have sought the nationality of that country are treated as equal citizens, but those who kept their Palestinian pas are deprived of some rights. But those who have turned in their Palestinian pas will not be able to return to Palestine as returning refugees, but those who still have their pas wil. Furthermore it weren’t the Arab countries who committed massacares in refugee camps. Sabra and Shatilla was committed by the current Prime Minister Ariel Sharon. More than 3000 innocent Palestinians were massacared. You mention the fact that many East-Jeruzalem residents are scared of losing the freedoms and economic benefits from living under Israeli occupation. What freedom and what economic benefits? The economic benefit have having an unemployment rate that is twice the unemployment rate of the Jews? The economic benefit of not being able to practise a lot of jobs? The freedom of getting gunned down during a non-violent protest? The freedom of being detained because they are considered “terrorists”? Furthermore you state that Israel is a democracy which is a zionist fabrication. Israel is not a democracy but a dictatorship. There are currently thousands of political prisoners in Israel, as stated in a repport filed by Amnesty International. People are tortured in Israeli prisons. The state of Israel is occupying and colonizing another country. If we leave the Holocaust out of consideration the Israeli occupation of Palestine is the same thing as the Nazi occupation of Europe. Would you then also state that Nazi-Germany was democratic in Germany itself? You tell me not to forget the pact that was signed between the Grand Mufti of Jeruzalem and the Third Reich which called for the extermination of the Jewish people. But even without that pact the Third Reich would have murdered the 6 millions Jews it did during World War II. However you must not forget that the head of the Jewish Rescue Efforts, Izaak Greenbaum, stated in front of the Zionist Executive Council that “one cow in Palestine is worth more than all the Jews in Poland.” It was the World Zionist Organization (WZO) which made deals with the Third Reich calling on the Nazi’s to deport as many Jews as they can to Palestine. Even when the Third Reich started to murder all the Jews in the Holocaust, the zionists didn’t mention it or anything. The whole thing was kept quiet. Hatred for Jews in Europe existed since a long time, but hatred for Jews did not exist as much in the Arab world. When the Jews went to Palestine after World War II they were welcomed by the Arabs, but after the zionists deported the Arab population and implemented a zionist state on Arab land the hatred grew. The only solution for the problem is to form one state with Jeruzalem as it’s capital in which Arabs, Jews, Christians, Atheist and all sorts of people can live in peace. That also means that the millions of Palestinian refugees will have the right to return to their homes from which they were forced out in 1948.
Answer Bis to Khani. 
ANEWVOICE - 03.06.2003 17:39

Dear Mr Khani, I also thank you for your small reply.To answer your first assumption in comparing the Palestinians to the Kurds. I personally have no problem with giving those who inhabit the west bank and gaza Palestinian citizenship and hence a country. However to compare the Kurds to the Palestinians is wrong. On the following basis. The Palestinians have neither a distinct dialect or language from other Arabs and they dso neither have a distinct culture different to othger Arabs. I remind you that before the British mandate the land of Palestine was under Ottoman rule and under this rule too no identifiable Palestinian people exited as a nation, people, or distinctly different ethnic group to other neighbouring Arabs. The Palestinians are what could today be called inhabitants of the territory which is named Palestine (or Yisrael if one refers to the old testament). Hence I also concede that the Jews living in the region through the ages were and are also 'Palestinians' as rightlful inhabitants of the region. Before the Ottomans there were the Christians and before the Romans and so on and so on.... Furthermore as a personal opinion I believe that the Kurdish do really deserve with much more urgency a state of their own (historical Kurdistan) which was promised to them several times and by several people, but which they have never seen a glimpse of any of those promises and nobody gives a damn about the 25 million Kurds anyway. But I guess that our differnces in opinion stem from a difference in perception and I accept that.
Secondly you say you do not recognise the borders of Arab states etc... then you must also agree that you will not agree with this artificial state that will be created called Palestine as its borders will also have been drawn by Western powers. Also you must also say that all ME countries are artificial and that many wars will take place before that the real and natural borders will come into place (quite sad prospect really!!). Then you say that they lived in peace with their brothers??? Was it not Arafat himself with the help of the Syrians who tried to topple the Jordanian monarchy which led to the terrible massacres of black september (hundreds of Plaestinians killed). Was it not Arafat who supported Saddam when he invaded Kuweit. Was it again not Arafat who orchestrated the massacres that took place in Lebannon against Christians which ultimately led to the Sabra and Chatilla massacres, which were carrioed out not by Sharon himself if not his political authority but rather by the Christian Phalangist militias ( under the control and orders of Elias Hobeika ) who had a vengence debt to pay back to the Palestinians for what they had done to his people. LIST ( http://www.free-lebanon.com/LFPNews/Witnesses/witnesses.html)

The distribution of arms and money to the Islamists in Lebanon for the express purpose of subjecting the Christian Lebanese to ethnic cleansing.

The massacre of the town of Chekka, in northern Lebanon, by Arafat forces, dozens of civilians, mostly Christians, were murdered and tortured by Arafat's hoodlums.

In the massacre of the town of Damour, South of Beirut, dozens of Christians civilians were slaughtered, along with numerous rapes of young girls, were done by forces that came from those same Palestinian camps that you are defending.

The massacre of the towns of Aintoura and Mtein, where groups of Palestinians murdered innocent Christian civilians solely because they were Christians .

The daily assaults by the PLO forces against the Christian towns of Hadath, Ain-el Remmaneh, Jisr el Bacha, Dekaouneh, Beirut, and the Southern Metn, that resulted in hundred of Christian casualties murdered for defending their hometowns and existence. This was at a time when the Lebanese Government was paralyzed and could not send the Lebanese Army to halt the Palestinian atrocities due to Arab intervention in internal Lebanese affairs by the "Cairo" accords.

Thirdly you say G. Meir does nolt recognise Palestine as Arab land. Well why should it, the Ottomans were surely not to be identified with Arabs, they were Ottoman. And before Christian and before Roman and before Jewish and before tribal and this land was just that of fruit and honey (no wonder everybody wants a piece of it).
Forthly, you quote minister Zeevi, who incidentally was assassinated at the Hyatt hotel two years ago (first Israeli Minister ever to have been killed) which was condemned by all including the Palestinians. But you appear to only want to qoute extreme right Israeli's, hence you choose to single this out and not to single out Peres or Rabin or Shlomo Ben-Ami, so I guess you quote what you consider to support your views in your answer to me. But the extreme right does not represent all Israeli society nor their beliefs and motivations. Do you know that there are Arab MK's in Israel. Ahmed Tibi for example (who advises Arafat), Mohammad Kna'an and Azmi Bashara ( http://friendvillarticles1102.homestead.com/23Poll111102.html - you should read this for further info. Also sitting in the Israeli government are prominent Druze citizens on the constitutional panels and the supreme courts.
Fifth, you say it is Israeli occupation that has created all the refugees. Interesting, is it the fact that the Palestinians did not accept their partition in 1948, is it the fact that the Arabs declared war on Israel in 1948, is it the fact that the Arabs declared war in 1967...that caused the Palestinian refugee problem. I think that the Arabs don't particularly care much for the Palestinians on a personal level but do care about the Al Aqsa Mosque and Jerusalem. But here again you and I choose to see things differently even though I believe that I am being more pragmatic than you and open to different views as long as one can back those views up with more than just some neatly selected readings on the Arab-Israeli conflict.
Sixth you say that 'those Palestinians 'that sought the nationality. If you read a tiny bit you will know that it is not possible for 3/4 of the Palestinaians to obtain the nationaility not because they are scared of losing their Palestinian nationality (which cannot be lost) but because they are banned sfae for in Jordan to obtain such a nationality. On this subject I remain adamant and am sure of what I am saying).
Seventh: there were not and I repeat NOT 3000 killed in Sabra and Chatilla but +- 800 (you may refer to the indictment presented in Brussels against Sharon by the survivors of this massacre).
Eighth: go and travel to Jerusalem before you judge what the standards of living for Israeli Arabs really is - and that in comparison with the average living conditions of Arabs all over the Middle East, and then we will re-discuss this point. (I guess you have never been there?).
Ninth: Israel is occupying and colonising another country. Yes I agree , if we agree this country is Jordan and Egypt not Palestine, as there is not Palestine as of yet. And as you correctly state these lands are not occupied but disputed by all concerned (as all borders are artifical and illigitimate).
10: Then you say Nazi occupation is like Isreali occupation: I think that the two are incomparable. Germany was not attacked but the attacker. And if the two were comparabble, then I assure you that there would be no Palestinians left to talk about let alone Arabs in general and even more, Germany did not make peace with the countries it conquered, but Israel has made peace and returned land to Egypt and Jordan which is quite significant. So I fail to see why you feel obleged to put Nazi like comparisons in this debate unless because israel is Jewish you feel compelled to traet them equally to their own demons.
11: When I talked about the Grand Mufti i did this with the intention to prove you wrong about saying that the Jews were colonisers and never inhabited the land before the 1930's. As history goes I wanted to show you that had there been no jews present in the land of Palestine before WWII then the Mufti would not have felt obliged to pact with the Devil. Hence 'yes' there were Jews in Palestine 'Palestinians as well' well before WWII which contradicts what you claimed in your first article.
12: As WWII took its toll, it was the duty before the mass EXTERMINATIONS took place, for the WZO to seek the safe passage of Jewish immigrants from Germany to a safe haven, one of which was the British mandate of Palestine, where a considerable Jewish community already existed. Because as you must know, the Germans first plan was to deport all Jews away from Germany in order to fully rifd themselves of any Jews. Hence there were negotiations to find accomodation for these Jews. Now to say that the WZO actively supported the ensuant HOLOCAUST is just a revisionist lie, which again you must have read in your select readings of the conflict.
13: You say the Jews were welcomed in Palestine? I think not, the Palestinians including the Mufti did everything for the British to stop allowing Jewish refugees enter the mandate, resulting in enormous casualties for Jews being turned back to Germany and other European countries facing almost certain death (something you equally must have read in one of your fantastic fictional novels). Remember Arab world does not mean North African (yes Jews lived reasonabally well in North African countries).
There after much thinking and reflection I believe that we have been able to have some constructive dialogue. Maybe you should (and you may find me arrogant but what can I do...) try and read more varied litterature, from all sources documenting this complicated history between Jews and Arabs and on Arabs and Arabs and I am sure your ideas and conceptions would change in a considerable way. You may think what you will of Israel as is yours and everybodies right, but facts are facts and should not be replaced by bellicose accusations taken from authors who wish to put a nationalistic turn on history, be they Israeli's or Arabs.

Yours sincerely

ANEWVOICE
Aanvullig Navid Kiani 
Navid Kiani deh Kiani - 03.06.2003 20:59

First of all my name is not Khani but Kiani. At first I thought was something that you accidently misread but now I see that you have misread much more than just my name. Let me first start about the comparison between the Palestinians and Kurds. You stated that it couldn't be proved that there ever was an independent Palestinian state so the people who live in Palestine aren't Palestinians. Well, an independent Kurdish state doesn't exist also so would that lead us to the conclusion that there are no Kurdish people? No. But you don't answer that question you rather start making comparisons between Palestinians and Kurds.
As for the borders, I recognize the Arab countries as one. The place that you would call "Israel" I see as Palestine. For me, I do not recognize the zionist state. The Jewish inhabitants of Occupied Palestine (what you call "Israel") are inhabitants who do not have to be forced out. Many zionists want to make simple minds, such as yourself, believe that those who stand for one state want to drive the Jewish people out. Well this is not true. You talk about all Middle-East countries as being artificial. You propably did not pay attention at geopgraphy but Iran is also a Middle-Eastern country and not an Arabic country. Also your imagination knows no borders, for you state that there will be a lot of wars before the natural borders come into place. You probably have a view on Arabs as seeing them as warmongers. I do not share this racist view on Arabs. I see Arabs as normal human beings, and so should you.
Arab people in the Middle-East for most of the part live in peace with each other. Yes there were differences between governments and certain movements which led to killings, but that does not mean that the Arab world was fighting a guerilla warfare against its own people. In the United State in the past years a lot of massacres have been committed on university's. Would you conclude that there is a civil war there? Or would you state that the people there al have a hatred for each other? No of course not.
You talk about the things that Arafat has done over the years and after that mention that it was not Sharon who was responsible for the massacre of Sabra and Shatilla. It is hard for me to take someone like that serious. Yes it were the Lebanese Christian Millitias that carried out the massacare but under the direct order of Sharon. Sharon even lost the post of Minister of Defense back then. He lost the post in a state which was built with terrorism. How ironic.
Many and arms go to the Hezbollah in Lebanon not to fight the Christians, for the Christians are fighting side by side with their Muslim brothers against the zionist occupation of the Golan Heights. However in the zionist state, which you call "Israel" the truth isn't told.
As I see neither do you consider the land of Palestine as Arab land. Well, that is the exact same zionist ideology of people like Herzl whose organization worked with the Nazi's in the 1930's.
About Minister Ze'evi, I know that he was murdered. And I do not condemn his murder. It was an act of resistance just as the Dutch people carried out assasinations against Nazi individuals. Those were also acts of resistance. And about quotations: I can also quote Rabin for you if you want. "Don't talk to me about transfer, nobody in this room has transfered more Arabs than I have." I can also quote Barak: "The Palestinians never miss an opportunity to miss an opportunity" And my favorite quote is that of current Prime Minister Sharon "We, the jewish people, control America, and the Americans know that"
Futhermore you go back to 1948 to jump back to 1967 in the next sentence. I will sumarize it: the UN would only accept "Israel" if the refugees that they caused in 1948 would return. 55 years later. Where are the refugees??
In 1967 Egypt called on other Arabs NOT TO attack Israel for they were not powerfull enough to defeat the zionist army and because of this weakness the zionist state attacked. For now I do not have time to discuss the rest of the stuff you have written. I will do that the next time.
"We, the jewish people, control America" 
03.06.2003 22:18

Zoals in de eerste reactie op dit "nieuwsbericht" al is aangegeven, is de door Navid Kiani geciteerde uitspraak van Sharon een vervalsing die de wereld in is geholpen door het persbureau IAP. De door hen genoemde Israelische radiozender ontkent echter ooit een dergelijk bericht te hebben uitgezonden. Maar dit alles schijnt Navid Kiani niets te interesseren. Hij blijft gewoon vrolijk hetzelfde vervalste citaat gebruiken. Aan de waarheid is hem blijkbaar weinig gelegen. Het is per slot van rekening dan ook veel gemakkelijker om met vervalste citaten je "gelijk" te halen.
Aanvulling Navid Kiani 
Navid Kiani deh Kiani - 03.06.2003 23:14

Ook de laatste poster heeft de dapperheid om zijn/haar naam niet te vermelden. Ik zou vervalste citaten gebruiken en als "weerlegende bron" wordt de Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America (CAMERA) genoemd. Zo wordt door Camera het onafhankelijke en non-profit organisatie Islamic Association of Palestine (IAP) afgebeeld als "pro-Hamas." Waarom? Lees de artikelen van de IAP maar eens erop na. Niets wijst uit dat deze organisatie "pro-Hamas" is. Het is een onafhankelijke organisatie, iets wat we van CAMERA niet kunnen verwachten. Lees hun berichtgeving er maar op na. En de anonieme posters, die de dapperheid kennen hun naam niet te zeggen, geven dat als "bron" en beschuldigen mij ervan dat ik "vervalste" citaten gebruik. Kennelijk heeft Ariel Sharon toch gelijk: "We, the Jewish people, control America, and the Americans know that" Nu wil ik niet zeggen dat Amerika gecontroleerd wordt door de joden, maar dit laat zien hoe machtig de zionistische lobby in de VS is die overigens niet alleen maar uit joodse mensen bestaat maar veelal uit ultra-christelijke fundamentalisten die niks van doen hebben met het jodendom.
Vervalst citaat 
04.06.2003 00:16

Je houdt dus vol dat het citaat authentiek is, ondanks de ontkenning van Kol Israel? Het lijkt me sterk dat je de uitzending in het Hebreeuws op 3 oktober 2001 zelf hebt beluisterd. Dus wat is jouw eigenlijke bron voor het citaat van Sharon?

De volgende passage kan ik niet volgen: "Kennelijk heeft Ariel Sharon toch gelijk: "We, the Jewish people, control America, and the Americans know that" Nu wil ik niet zeggen dat Amerika gecontroleerd wordt door de joden, maar dit laat zien hoe machtig de zionistische lobby in de VS is die overigens niet alleen maar uit joodse mensen bestaat maar veelal uit ultra-christelijke fundamentalisten die niks van doen hebben met het jodendom."

"Sharon" heeft dus gelijk volgens jou als hij beweert dat de joden de V.S. domineren, maar ook weer niet? Kun je dit standpunt wat verhelderen?
IAP en Holocaust-ontkenning 
04.06.2003 01:02

An Open Letter to Al-Akhbar and the Islamic Association of Palestine

From Paul Kneisel . 16 April, 1997.

I protest in the strongest possible terms the inclusion into the Al-Akhbar discussion list of an article by notorious Holocaust-Revisionist Arthur Butz[1] as well as a pointer to what you wrote of as his "astonishing supportive material" for such Revisionist theories.

Such anti-Semitic and anti-historical posts demonstrate an enormous contempt for the real victims of the Nazi extermination efforts so amply documented at the tribunals on war crimes held at Nuremberg and elsewhere. These included murders not just of millions of Jews but of similar efforts to exterminate other groups like the Romis ("Gypsies") as well as illegal immigrants, homosexuals, and the physically disabled. Today, theories of Holocaust Denial are also found among forces who advocate new attempts at genocide against Asian people (e.g. "Nuke the Gooks!")

ANTIFA INFO-BULLETIN, Supplement Number 115 (April 20, 1997)

Lees verder op:  http://burn.ucsd.edu/archives/ats-l/1997.Apr/0057.html
welk recht? 
IlluSionS667 - 04.06.2003 07:17

Palestina was voor 1948 een plaats waar een Arabisch volk vredig leefde. Of het nu een onafhankelijke staat was of niet, doet niet ter zake. Er leefde een volk vredig, dat plots werd verdreven door druk van de VS en de UK, en vervangen door Askenazi (van Oost-Europese ethische oorsprong) joden.

Het recht om dat land in te palmen halen de Ashkenazi uit het feit dat hun religie in die streek ontstaan is, en desgevolge hun cultuur. Maar dat is ook zo met de Islam en het Christendom. Dus waarom zouden de Ashkenazi meer recht op dat land hebben?

Daarboven komt dat de Ashkenazi cultuur helemaal niet komt uit die regio. Ashkenazi joden, die nu meer dan 90% van de totale joodse bevolking uitmaken, en die onterrecht als DE joden beschouwd worden, zijn feitelijk afkomstig uit een regio in Oost-Europa waar een koning enkele honderden jaren geleden om politieke redenen het jodendom tot staatsgodsdienst te verheffen, net als Constantijn ooit deed met het Christendom. De overgrote meerderheid van de huidige joodse gebruiken, zijn afkomstig uit die periode, uit Oost-Europa, en niet uit het Midden-Oosten.

Dus met welk recht eisen deze mensen een stuk land in het Midden-Oosten op dat al eeuwen bewoond wordt door een ander volk? Er wordt trouwens gesproken over de onderdrukking van niet-joden, maar ook joden die niet Ashkenazi zijn, de WARE afstammelingen van de orriginele joden van 2000 jaar geleden, worden er beschouwd als minderwaardig.
Aanvulling Navid Kiani 
Navid Kiani deh Kiani - 04.06.2003 17:28

Er waren twee postings op deze site omtrent de IAP. Een van deze twee is weggehaald maar de andere staat er nog. Ik heb zelf contact opgenomen met het IAP en naar hun kant van het verhaal gevraagd. Ik heb ze de twee postings opgestuurd en hun antwoord zal ik hieronder vermelden in het Engels:

"That article was written 6 years ago by someone who just wanted to rant and rave. There is no charter of Hamas on our website and as far as I know there never was, and I have been doing this website for 4 years. We have nothing to do with Hamas. We are an independent organization set up to educate people on the Palestinian cause and the sufferings and struggles of the Palestinian people. The guy even got our name wrong. We are NOT the Islamic Association of Palestine, we are the Islamic Association FOR Palestine."

Verder blijft een anonieme poster volhouden dat ik "vervalste" citaten van Sharon gebruik. Hij/zij vraagt wat mijn bronnen zijn voor het citaat:

Palestinian Information Center: "Ariel Sharon: We control America" ( http://adlusa.com/adl//onaleash.htm)
The Independent Palestinian Information Network: "Sharon to Peres: We control America" ( http://www.wrmea.com/html/newsitem_s.htm)
The Palestine Chronicle: "Sharon Says "we control America", Congressional Pandering to Israel Proves Him Right" ( http://www.palestinechronicle.com/article.php?story=20011119013421514)
The Washington Report: "What Ariel Sharon Said" ( http://www.fpp.co.uk/online/01/10/Sharon3.html)
Al Hewar Center: "Sharon:We Control America!" ( http://www.alhewar.org/INTIFADAH%20PAGE/sharon_we_control_america.htm)

En ik zal voor de dappere "anonieme poster" dit gedeelte in wat simpeler Nederland neerzetten. In de VS is er een zeer machtige zionistische lobby. Deze lobby bestaat niet alleen maar uit joodse mensen maar veelal ook uit christelijk-fundamentalisten die niks van doen hebben met het jodendom. Dus wanneer Sharon zegt "We control America" duidt hij op de sterke en machtige zionistiche lobby. Echter, Sharon zegt "We, the Jewish people, control America" Dat is fout want de Joden controleren Amerika niet, het is de machtige zionistische lobby die een grote rol speelt.
 
Zapata - 05.06.2003 02:53

Het (onder meer) noemen van een link van David Irving door Navid Kiani deh Kiani is niet erg chic, en berust waarschijnlijk op een vergissing. Dat maakt meneer Kiani echter nog geen antisemiet, noch betekent dat dat hem woorden in de mond gelegd moeten worden. De aanvulling van die strekking is dus verwijderd.
American Defense League 
05.06.2003 11:27

Een andere link die Navid Kiani geeft is ook zeer interessant. Het gaat om de American Defensie League USA. Een citaat van hun homepage: "Jews herd stupid Americans like cattle against one people after another and then sell weapons to the enemy to kill Americans in order to profit from spilled blood." Nog een vergissing?
Aanvulling Navid Kiani 
Navid Kiani deh Kiani - 05.06.2003 12:08

Deze tekst had ik gisterenavond geschreven, nadat ik was beschuldigd van antisemitisme. Ik had het niet gepost omdat ik wachte op een antwoord van de Amerikaanse auteur Michael Parenti. Daarom dat ik nu mijn antwoord stuur.

De anonieme poster, die kritiek op de zionistische staat gelijkstelt met antisemitisme, is een meester in het verdraaien van woorden. Zo zou ik de extreem-rechtse antisemiet David Irving erbij hebben gehaald om mijn verhalen te staven. De anonieme poster vroeg mij wat mijn bronnen waren voor het citaat van Sharon: “We, the Jewish people, control America, and the Americans know that.” Vervolgens gaf ik een aantal sites waar de desbetreffende citaat opstond. Pas later merkte ik dat één van deze sites een antisemitisch karakter had. Dus daarom dat ik die site als bron intrek, duidend op de site van Irving, maar dan blijven er nog genoeg sites over waar de citaat te lezen en als mijn bron gebruikt kunnen worden. Wat dat betreft is het onzin om te stellen dat ik de antisemiet David Irving als bron gebruik. Wanneer men over een onderwerp als het zionisme schrijft moet men goed uitkijken met de bronnen die men gebruikt want vaak komt het voor dat er extreem-rechtse bronnen tussenzitten. Zo ging ik, althans dat dacht ik, nauwkeurig te werk toen ik bronnen zocht voor het citaat van Sharon. Zo zie ik nu, nadat ik voor de tweede keer goed heb gekeken, dat mijn eerst verwijzing ook een antisemitische site bevat. Ik duid op de Palestinian Information Center: “Ariel Sharon: We control America.” ( http://adlusa.com/adl//onaleash.htm) Daarom hier een bron dat GEEN antisemitische inhoud bevat. Counterpunch: “You’re Ariel Sharon and life is good” ( http://www.counterpunch.org/hughes1203.html) De anonieme poster begon met het in vraag stellen van de citaat van Sharon. Daarop gaf ik hem/haar een aantal bronnen (waarvan ik er nu twee heb ingetrokken want ik heb de eerlijkheid om mijn fouten toe te geven) waarin de desbetreffende citaat te lezen was. Vervolgens was het de Islamic Association for Palestine (IAP) dat volgens deze anonieme poster de holocaust ontkende en banden had met Hamas. Daarop kwam ik met een reactie van de IAP zelf op deze aantijgingen. Nu deze anonieme poster zijn/haar gelijk niet kan halen besluit hij/zij mij van antisemitisme te beschuldigen. Inmiddels is deze belachelijke beschuldiging door de redactie van Indymedia verwijderd. Desalniettemin heb ik de internationaal erkende Amerikaanse auteur Michael Parenti naar zijn mening gevraagd omtrent dit hele gebeuren. Dit is wat Parenti mij vertelde:

“You are saying that the Zionist lobby is very influential and allied with Christian Right. That is different from the far right anti-semites who say the Jews secretly control the US government in its entirety. Your critics are trying to dismiss your argument and critique by lumping you together with the extreme reactionary anti-semites.”


Dit was geschreven voordat de "anonieme poster" had ontdekt dat nog een van de verwijzingen antisemitisch was. Ik was hem/haar al voor want ik heb de eerlijkheid mijn fouten toe te geven.
De Joden zullen het wel gedaan hebben 
H. Ouwerkerk - 29.08.2003 14:08

Is het niet typisch dat een klein land als Israël zoveel aandacht krijgt in de media.
Duidelijk is in ieder geval dat de Joden nooit populair zijn geweest, eerst bij de Romeinen later Kruisvaarders, Byzantijnen, Arabieren en in Spanje de inquisitie. En natuurlijk niet te vergeten de Endlösung van Hitler. Mag ik eens een andere invalshoek benaderen,
namelijk die van; Gods uitverkoren volk. Ja dit zijn ook de
Joden, u wist toch wel dat Jezus 100% Joods is, en dat hij
door de Schepper persoonlijk is gestuurd om de mensen weer tot de Schepper terug te brengen, dit door zijn verzoenoffer d.m.v. zijn Kruisdood. Nu denkt u weer die rotjoden, die hebben hem gekruisigd. Lees Jesaja 53 maar eens, en Jezus zei zelf "vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen" en hoe dan ook zonder dit offer was verzoening met God niet mogelijk, want Jezus wist van tevoren dat Hij gekruisigd zou worden en heeft Zijn Hemelse Vader gevraagd "kan deze beker aan mij voorbijgaan, doch Uw wil geschiedde" . Alstublieft geachte lezer, wat uw visie of geloofsovertuiging ook is wees voorzichtig in een te snel oordeel, laten wij vergevingsgezind blijven en proberen enig begrip te hebben voor de situatie van de ander. Als er oprecht gezocht gaat worden naar coëxistentie
tussen Joden en Arabieren, zonder de prediking van haat, alleen dan zal er in vrede geleefd kunnen worden.
Anders moeten we wachten tot de Messias (terug)komt dan zal Hij oordelen.

Een Christen uit Nederland

stille getuige 
judas - 29.08.2003 14:44

in welke overtuiging iemand dan ook denkt het 'gelukkigst' te kunnen zijn, hoe lang zal het nog duren voordat een ieder de ruimte krijgt om in alle vrijheid in zijn/haar eigen mening te kunnen leven en te spreken, zonder dat 'wapens' ooit nog nodig zullen zijn.
het heeft geen zin om "culturele overtuigingen" te onderdrukken, want men zal altijd *spreken* !!!!
of zelfs liever de 'dood' verkiezen boven het hier op aarde aanwezig zijn ...

how long are we going to accept 'state-terrorism'?

(of zou dit inmiddels ook al verboden zijn , om zo te denken?)
 
29.08.2003 15:05

"Is het niet typisch dat een klein land als Israël zoveel aandacht krijgt in de media.
Duidelijk is in ieder geval dat de Joden nooit populair zijn geweest...."

Ondanks alle pogingen van psychopathische moordenaar Sharon, etnische zuivereraar Rabin, massavernietigingswapens ontwikkelaar Peres, en al hun criminele vriendjes in de israelische politiek-militaire elite, is Israel geen vertegenwoordiger van "de joden", en is kritiek op het moorddadige en racistische beleid geen anti-semitisme. Eerder het tegenovergestelde is het geval: alleen antisemitische gevoelens zouden kunnen leiden tot het stellen van andere eisen aan mensen die zich als joods presenteren.

Steeds meer joden keren zich publiek tegen Israel en haar beleid, en, als we allemaal hard werken om de sprookjes over israel te ontmaskeren, zullen er nog veel meer volgen.
titel vergeten 
maar - 29.08.2003 15:24

er is nog niet zolang geleden een boek verschenen over het 'nieuwe testament' en de mogelijke leugenachtigheid hierover, dat het nieuwe testament een opzet zou zijn van het Romeinse regime om Israël een flinke poets te bakken en in het gezag te ondermijnen of zo...
het was een eindexamen project van een student die zijn boek in een programma van Wim T. Schippers publiek bekend maakte...echt als zijn invalshoek waar zou zijn, dan hebben die aanhangers van het nieuwe testament het voor het nakijken, maar feiten ontbreken geloof ik, en wie weet: weer een 'splintergroepje' er bij?

(ik doe mee, denk ik)
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.