english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Bush = Hitler
Annemie Mels - 19.11.2002 10:53

Op 28 september 2002 werd Annemie Mels op een solidariteitsconcert met Palestina, in het Amsterdamse Oosterpark, aangehouden door de politie. De reden van de arrestatie: zij deelde flyers uit waarop Bush vergeleken wordt met Hitler. Op dinsdag 10 december 2002, om 10.25 uur, moet zij verschijnen voor de politierechter in Amsterdam, Parnassusweg, 220.

De tenlastelegging luidt : “dat zij te Amsterdam opzettelijk het hoofd van de regering van een bevriende staat,te weten de president van de Verenigde Staten van Amerika, G.W. Bush, in het openbaar, mondeling en/of bij geschrift en/of afbeelding heeft beledigd, door in het Oosterpark aan het aldaar aanwezige publiek pamfletten uit te delen met daarop de tekst "Bush-Hitler: geen verschil"
Wat is er aan de hand in Nederland?

Vorig weekend betoogden 800.000 betogers in Firenze. 200.000 betogers stapten eind oktober op in Washington tegen de plannen voor een oorlog in Irak en tegen de bezetting van Palestina door Israël. Van Australië tot Canada, van Hong Kong tot El Salvador, van Indonesië tot Duitsland, overal komen mensen op straat tegen de oorlog. Op veel van deze manifestaties vergelijken betogers, in beeld en geschrift, de oorlogszuchtige politiek van Bush met die van Hitler. Een kleine zoekactie op het Internet leverde me foto’s op van betogingen in Washington, Londen, Berlijn, Honduras, Madrid, Rome, Brussel,... waar op borden en spandoeken een parallel werd getrokken tussen Bush en Hitler.

Ook Ignacio Ramonet, de hoofdredacteur van de gerenommeerde Monde Diplomatique maakt de vergelijking. “Deze doctrine (beschreven in het document “De nationale veiligheidsstrategie van de VS, van 20 september 2002) herstelt het recht op een “preventieve oorlog”, dat Hitler in 1941 toepaste tegen de Sovjetunie en Japan, in hetzelfde jaar, tegen de VS in Pearl Harbor” (1) Zelfs de Duitse minister van Justitie, uw voormalige collega mevr. Herta Däubler-Gmelin, veroorloofde zich midden september om die vergelijking te maken. Maar als ik een week later in Nederland hetzelfde doe, word ik prompt gearresteerd en moet ik voor de rechter verschijnen!

Het optreden van het Nederlandse gerecht tegen mij heeft in België, en ook in uw eigen land, tegelijk verontwaardiging en hilariteit verwekt. Het versterkt het imago van een Nederlandse regering die, met de pink op de naad, de bevelen uit Washington opvolgt en zich voluit engageert achter de oorlogsplannen van de Amerikaanse president. De vervolging tegen mij ligt in de lijn van een hele reeks, veel belangrijker en politiek verwerpelijke, standpunten van uw regering.

Al op 5 september 2002, had uw collega van Buitenlandse Zaken, Minister Jaap de Hoop Scheffer, zelf verklaard dat een militair optreden tegen Irak niet uitgesloten kan worden. Nederland behoort, na Groot-Brittannië, en samen met Spanje en Italië tot de meest onvoorwaardelijke Europese bondgenoten van de Verenigde Staten. Sinds begin oktober 2002 ligt in de Eemshaven het Amerikaans militair bevoorradingsschip, de Major Stephen W. Pless. Dit schip zou militaire goederen inladen.

Op 9 augustus vraagt de minister van Buitenlandse Zaken van de VS, Colin Powell, aan andere landen om maatregelen te nemen tegen de CPP (Communistische Partij van de Filippijnen) en het NPA (New People’s Army). Op 12 augustus, verschijnt de naam van de Filippijnse professor José Maria Sison op de lijst van mensen wiens tegoeden in de VS geblokkeerd zijn. Hij was medestichter van de Filippijnse Communistische partij en is thans de belangrijkste politieke raadgever van het Nationaal Democratisch Front in de vredesbesprekingen met de Filippijnse overheid. Een dag later al, op 13 augustus, heeft de Nederlandse regering de 'Sanctieregeling terrorisme 2002 III' klaar. Nederland haalt "de noodzaak tot het treffen van spoedige maatregelen" aan om "besluiten die op Europees niveau zullen volgen" niet af te wachten”. De Nederlandse regering schrapte prompt zijn uitkering en zijn ziekteverzekering, blokkeerde zijn bankrekening en dreigt hem uit zijn woning te zetten.
Is het dan toeval dat de Amsterdamse Officier van Justitie nog in hetzelfde jaar, en wel op 10 december, internationale dag van de Rechten van de Mens (!), mij voor de rechter daagt omdat ik het waagde Bush met Hitler te vergelijken?
En is ook de juridische klacht tegen mevr. Gretta Duisenberg, initiatiefneemster van een pro-Palestijnse petitie, geen uiting van de invloed in Nederland van de zionistische lobby en haar Amerikaanse beschermheren? Overigens werd ik uitgerekend gearresteerd op een manifestatie in het Oosterpark waar ook mevrouw Duisenberg het woord nam om haar actie toe te lichten.
Vanwaar toch die slaafse volgzaamheid van uw regering tegenover de VS? De verklaring ligt voor de hand. De geplande nieuwe oorlog tegen Irak is een oorlog om olie, om de grootste oliereserves ter wereld. De VS voeren oorlog voor de belangen van hun oliemultinationals Exxon, Texaco, Mobil Oil,... De Britse en de Nederlandse regering willen de belangen van ‘hun’ oliemultinational Royal Dutch Shell, de derde belangrijkste ter wereld, verdedigen door zich aan te sluiten bij de militaire avonturen van Uncle Sam.
In de naam van de miljoenen mensen die overal ter wereld demonstreren tegen de oorlogspolitiek van de VS, zal ik op 10 december voor de rechtbank argumenteren waarom ik vind dat Bush effectief in de voetsporen van Hitler marcheert.

Ik ben zeker dat ik zo de opinie en de gevoelens vertolk
- van de nabestaanden van de 150.000 slachtoffers van de eerste oorlog tegen Irak en van de 1,6 miljoen Irakezen, waarvan bijna de helft kinderen, die volgens Unicef-cijfers stierven als gevolg van het embargo tegen dit land;
- van de 1600 Palestijnse gezinnen, wiens zonen, dochters, vaders of moeders sinds de 2de intifada vielen onder de kogels van de door de VS gesteunde Israëlische overheid;
- van de nabestaanden van de 10.000 burgerslachtoffers die de aan de gang zijnde oorlog tegen Afghanistan al heeft gemaakt;
- van de familieleden van de 4 miljoen Congolezen die stierven als gevolg van de door de VS gesteunde agressie van Rwanda en Oeganda tegen hun land;
- van de nabestaanden van de meer dan 2000 burgerslachtoffers van de Navo-bombardementen in 1999 op Joegoslavië.

Ja, de agressieve oorlogsplannen tegen Irak en de dreigingen met oorlog tegen onafhankelijke landen als Noord-Korea, Iran, Syrië, Libië en Cuba bootsen het militarisme van Hitler na.
Ja, het concept zelf van deze zogenaamde “preventieve oorlogen” is in strijd met alle internationale rechtsregels. En precies zoals Hitler veegt Bush de vloer aan met deze regels.
Ja, net zoals Hitler oorlog voerde in opdracht van de grote staal- en chemieconcerns, zo voert Bush oorlog voor de belangen van de Amerikaanse energiereuzen en wapenfabrikanten. Die energie- en wapenmultinationals zijn trouwens direct in zijn administratie vertegenwoordigd door ondermeer vice-president Dick Cheney, mede-eigenaar van de energieholding Halliburton, en Condoleezza Rice, gewezen directrice en nog steeds lid van de raad van bestuur van Chevron.
Ja, net zoals Hitler de autoriteit van de Volkerenbond en andere internationale organismen verwierp, zo misprijst Bush internationale akkoorden (Kyoto), resoluties (VN-resoluties over Israël) en organismen (het Internationaal Strafhof).

Ja, net zoals Hitler streeft de Bush-administratie de wereldoverheersing na door middel van oorlogen. Bush kondigde aan dat zijn ‘oorlog tegen het terrorisme’ vele landen viseert. Zijn vice-president Cheney noemde in augustus voor een zaal van ‘VS-veteranen van de buitenlandse oorlogen’ het cijfer van 60 landen: dat is een derde van de wereld (De VN telt 191 leden) !

De publieke opinie alarmeren over de gelijkenissen tussen de imperialistische en oorlogszuchtige politiek van Bush en Hitler is geen misdrijf. Het is de plicht van elke rechtgeaarde pacifist en van al wie de mensheid en onze planeet wil behoeden voor een nieuwe wereldbrand.

(1) Le Monde Diplomatique, p. 1, okt 2002


Ook jij kan je steun betuigen aan Annemie
- Teken onderstaande steunbetuiging en mail ze naar het Nederlandse Ministerie van Justitie.
E-mailadres:  voorlichting@minjus.nl
Gewone Post: t.a.v. Minister Donner Postbus 20301 2500 EH ’s Gravenhage
Zend een kopie naar  annemie.mels@skynet.be
- Verspreid zelf de steunoproep en de Open Brief
- Kom mee mee voor een dagje (politiek) Amsterdam met de bus die vertrekt
in Brussel Internationaal Centrum, Lemonnierlaan 171 om 6 u 15
in Antwerpen aan het station van Berchem (bushalte Post) om 7 u 15
Voormiddag: proces Annemie Mels
Namiddag: actie in Den Haag voor prof. José Maria Sison
Prijs: 15 euro - Inschrijven  annemie.mels@skynet.be

Steunbetuiging met Annemie Mels

Wij protesteren met klem tegen de gerechtelijke vervolging van de Belgische lerares Annemie Mels door de Nederlandse overheid voor “belediging van een bevriend staatshoofd”. De vergelijking van Bush met Hitler is een valabele mening die valt onder het recht op vrijheid van meningsuiting, gegarandeerd door artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. De ambities en methodes van Bush doen inderdaad denken aan de politiek van Hitler. De manier waarop hij tegen de internationale rechtsregels in een moordende oorlog tegen Irak wil beginnen, met de economische belangen van de VS voor ogen, lijkt inderdaad op de politiek van de Duitse dictator. Dit standpunt kunnen uiten is een essentieel democratisch recht. Stellen dat Bush in het spoor van Hitler loopt is een mening, geen misdrijf. Wij eisen van de Nederlandse autoriteiten de onmiddellijke stopzetting van de vervolging van Annemie Mels.Wij roepen iedereen op aanwezig te zijn op de zitting van de politierechtbank te Amsterdam op 10 december teneinde de buitenvervolgingstelling te eisen”
Handtekening



Een financieel steuntje
De kosten van een proces lopen snel op.
Je financiële steun is welkom op rekeningnummer 001-1186155-18 van Annemie Mels met de vermelding proces Amsterdam




- E-Mail: annemie.mels@skynet.be
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

 
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
 
19.11.2002 11:05

Het absurde is dat er, vlak voor de 2e wereldoorlog, ook mensen zijn veroordeeld wegens "belediging van een bevriend staatshoofd". U raadt het al: het ging toen om belediging van Hitler himself.
Bush-Hitler-Saddam-Sharon-PolPot-etc.etc. 
Cas - 19.11.2002 12:45


Om iemand in de boeien te slaan die een vergelijking maakt tussen Bush en Hitler is misschien overdreven, maar ik voel niet meteen de behoefte enorm solidair te zijn met zo'n persoon. Er is een kilometers lange lijst aan te leggen van mensen die na de oorlog vergeleken zijn met Hitler of andere nazi's: Bush, Saddam, Kadhafi, Pol Pot, Khomeini, Mugabe, Stalin, Sharon, etc. etc. Het is een simpele demagogische truc waarmee je je vijand zwart kunt maken; tegelijk maak je een einde aan elke vorm van discussie: wat voor antwoord moet nog gegeven worden nadat je iemand met Hitler heb vergeleken? Gemakkelijk scoren op een goedkope manier. Mensen die een goed onderbouwde kritiek hebben op het beleid van de VS of op de regering van Bush hebben geen infantiele vergelijkingen met Hitler nodig om hun standpunt duidelijk te maken. Dat deze vergelijking veel gemaakt wordt in anti-oorlogs (lees:anti-Amerika) demonstraties betekent nog niet dat het daarmee o.k. wordt om zo'n vergelijking te maken, het geeft alleen aan dat veel "anti-oorlogs demonstranten" kennelijk wel houden van goedkope demagogie. En dat die lui bij Le Monde Diplomatique deze vergelijking maken verbaast me ook al helemaal niet, die hebben het anti-amerikanisme zo'n beetje uitgevonden. Bij het "gerenommeerde" LMD vinden ze het ook leuk om hakenkruizen te plaatsen die zijn gemaakt met kleine logootjes van Amerikaanse multinationals en davidsterren. Lekker intellectueel zeg.

Ik hoop dat Annemie Mels wordt vrijgesproken maar hou in godsnaam op met die stompzinnige vergelijkingen met Hitler. Je bereikt er niets mee en verlaagt de discussie tot een niveau van wat slogans schreeuwen.

Cas Veenhuizen

niet weer die discussie.... 
watertor - 19.11.2002 12:50

Discussie over Bush-Hitler en de voor en nadelen om die twee met elkaar te vergelijken is al eens gevoerd op indymedia. zie link voordat je je mening geeft.

Website: http://www.indymedia.nl/nl/2002/09/6691.shtml
 
Cas 
19.11.2002 14:16

Je moet ophouden met kritiek op beleid van de amerikaanse regering als anti-amerikanisme te bestempelen. Je bereikt er niets mee en verlaagt de discussie tot een niveau van wat slogans schreeuwen.

ik ben het eens met Cas. 
Ranzo - 19.11.2002 15:29


12 nov 2002 
spelregel - 19.11.2002 18:03

wereldcrisis

Website: http://www.ddh.nl/pipermail/wereldcrisis/2002-November/003212.html
 
hitler v.s. bush 
jetze - 19.11.2002 19:27

Een ieder welke meer wil weten over Adolf Hitler en zijn regime zou de biografie van Ian Kershaw over Hitler moeten lezen. Dit geeft tevens een helder beeld over de situatie waarin zijn ideologie kon ontstaan en uitgroeien tot wat het was. Vergelijkingen van Hitler met huidige staatshoofden zal met deze kennis al snel vervagen tot gebazel. Feit blijft dat in de huidige situatie een nieuwe "Hitler" een vruchtbare voedingsbodem vindt in het land der politiek correcten, met alle mogelijke gevolgen van dien.(doodstraf invoeren?? who the fuck is "prive persoon" Nawijn.)Blijf scherp.

jetze
 
Steven - 19.11.2002 20:06

Je moet ermee ophouden normale argumenten af te doen als anti-amerikanisme.

Je kunt het oneens zijn met Cas of anti-oorlog demonstraties/acties anti-amerika zijn, het is niet irreel om te denken dat ze zo overkomen bij Jan Publiek.

Cas heeft wel gelijk in het punt dat "Bush=Hitler" geen enkele discussie meer toestaat. Je kunt wel (wellicht terechte) argumenten hebben voor die stelling, feit is dat je er geen donder mee bereikt.

Er zijn genoeg argumenten tegen een oorlog die niet dit soort justitie acties oproepen, gebruik die, daarmee dien je het doel waar je voor staat veel meer.

En anders kun je Bush altijd nog uitmaken voor Molenaar...
contekst 
Paul Vandaar - 19.11.2002 23:39

Of je Bush nou wel of niet met Hitler kunt vergelijken is een vraag. Feit is dat hier iemand door de Nederlandse Staat wordt vervolgd voor het 'beledigen van een bevriend staatshoofd' en dat dat 'bevriende staatshoofd' niet zelf door de Nederlandse staat wordt vervolgd wegens ernstige oorlogsmisdaden. De Nederlandse staat staat pal achter Bush zijn oorlogsmisdaden, dat is iets wat veel belangrijker is dan het vervolgen van een persoon omdat die haar kritiek(die in mijn ogen zeker terecht is) ietwat ongenuanceert uitdrukt
Simplistische vergelijkingen voeden taboe 
labrat - 20.11.2002 00:25

Nádat de "Hitler fallacy" (wat mij betreft een vorm van drogredeneren) zo vaak is gebruikt, lijkt alle kracht verloren zijn. Problemen met autoriteit? Roep een paar keer fascisten en geef de betreffende autoriteit een provocerend klein snorretje. Deze methode is zo vaak toegepast dat niemand het meer serious neemt. Mensen komen zonder nadenken in de overtuiging dat mensen die fascisme en hitler uit de hoed toveren stereotypes zijn die overdrijven.

We zijn op het moment beland dat het in discussies niet meer mogelijk is volledig van de geschiedenis te leren. Toen de Duitse politica het beleid van Bush vergeleek met dat van Hitler op een SPECIFIEKE manier (namelijk door te zeggen dat ook Hitler oorlog begon om de aandacht van binnenlandse problemen af te krijgen), werd zij nog uitgemaakt voor een clichématige Rooie, die argumenten tekort kwam.

Wat ik wil zeggen is dat door een overkill aan Hitlervergelijkingen de impact van overeenkomsten kleiner wordt. Als een slogan of betoging niet duidelijk vertelt op welke wijze overeenkomsten met Hitler bestaan, voedt hij deze huidige houding. Dit kunnen we niet toestaan, want het leidt er toe dat stukken geschiedenis taboe worden om van te leren.
Pim=Hitler? 
ANEWVOICE - 20.11.2002 10:58

Dear friends, it seems strange to me that you are all trying to make a comparison of Bush=Hitler. This is all the more strange, because in your own Country, you actually had someone for whom the entire country mourned who was a pretty much outright racist.Pim, did not like Moslems, pim wanted to stop immigration or slow it down, moslems for Pim were barbarian people and so on... As Hitler, Pim was flamboyant and weird in his own strange way, he was also Gay just as some have said about Hitler........ and so on and so on... You also have two (now one) members of your Royal Family, one who is the daughter of a true massacre artist and the second who sadly passed away who was a member of the Wehrmacht during WWII. So it may be a about time that you look at your own country in the mirror and wonder why you were not demonstrating on a daily basis against dear Pim or your dear princess or your dearest Prins Claus.
Think AGAIN
We kunnen altijd nog naar België vluchten.. 
Sjako - 20.11.2002 23:40

Ik durf het, in eigen land, bijna niet meer te zeggen... maar hier is nog een pagina, die geschetse vergelijking ook weergeeft.

 http://www.hermes-press.com/nazification_step3.htm

Verder;
Ik ben tegen oorlog en bezetting van Irak. Ik ben tegen het doden van, waarschijnlijk honderdduizenden mensen, in Irak voor oliebelangen. Ik vindt degene die dit, onder valse voorwendselen (zogenaamd bestaande massa vernietigingswapens) beraamd, en gaat uitvoeren, een misdadiger. Ook De Hoop Scheffer gaat met oproepen tot Nederlandse deelname aan oorlog volgens mij te ver. Of hij is heel onnozel of hij roept op tot deelname tot misdaad. Hij mag van mij part zelf kiezen. Ik vraag me af of Jaap, de Hollandse pot in Scheveningen, wel zal lusten.

Verder heb ik mijn sterke twijfels aan het hele 11 september/war on terror verhaal. Ik denk zelfs dat alternatieve theoriën aannemelijker zijn dan het officiële 'Al Qaeda' verhaal.

 http://www.marich.com.au/trt/attackonamerica.htm
 http://www.osamaskidneys.com/links.html

Bevind ik me in de gevaren zone?


whatreallyhappened.com linkt naar deze pagina 
spikey - 21.11.2002 22:54

Engelse vertaling van frontpage WhatReallyHappened.com:


-------begin translation

Bush = Hitler
Annemie Mels – 19 November 2002 10:53

On 28 September 2002, at a concert for solidarity with Palestine in the Oosterpark (Amsterdam), Annemie Mels was arrested by the police. The reason for the arrest: she was distributing flyers comparing Bush with Hitler. On Tuesday, 10 December 2002, she must appear before the police court in Amsterdam at Parnassuseg 220.

The charge reads: “that in Amsterdam, she deliberately insulted the head of the government of an allied state, namely the president of the United States of America, G.W. Bush, in public, verbally and/or in writing and/or image, by distributing pamphlets bearing the text “Bush-Hitler: no difference” in the Oosterpark to the public present there.” What is going on in the Netherlands?

Last week, 800,000 demonstrators protested in Firenze. 200,000 demonstrators marched in Washington at the end of October to protest the plans for a war in Iraq and against Israel’s occupation of Palestine. From Australia to Canada, from Hong Kong to El Salvador, from Indonesia to Germany, everywhere people are taking to the streets against the war. At many of these demonstrations, demonstrators are comparing, in text and image, Bush’s warmongering politics with those of Hitler. With a brief search on the Internet I found photos of demonstrations in Washington, London, Berlin, Honduras, Madrid, Rome, Brussels, etc., with signs and banners drawing a parallel between Bush and Hitler.

Even Ignacio Ramonet, editor-in-chief of the renowned “Monde Diplomatique” makes the comparison. “This doctrine (described in the document ‘The National Security Strategy of the United States, dated 20 September 2002) restores the right to a ‘preventative war,’ which Hitler applied against the Soviet Union in 1941 and Japan against the United States at Pearl Harbor in that same year.” (1) Even the German Minister of Justice, your former colleague Ms Herta Däubler-Gmelin, found herself justified in making this comparison. But one week later, if I do the same thing in the Netherlands, I am promptly arrested and must appear in court!

The actions of the Dutch court against me have created at once outrage and ridicule in Belgium, and in your own country as well. It reinforces the image of a Dutch government which, like a thread pulled by a needle, follows the orders from Washington and is fully behind the war plans of the American president. The prosecution against me is just the next of a whole series of much more significant and politically reprehensible positions on the part of your government.

As early as 5 September 2002, your colleague the Minister of Foreign Affairs, Jaap de Hoop Scheffer, stated that military action against Iraq could not be ruled out. After Great Britain, the Netherlands ranks with Spain and Italy as the United States’ most unconditional allies in Europe. Since the beginning of October 2002, an American military supply ship, the Major Stephen W. Pless, has been anchored in the harbor in Eemshaven. This ship is supposedly taking on military supplies.

On 9 August, the Secretary of State of the US, Colin Powell, asked other countries to take measures against the CPP (Communist Party of the Philippines) and the NPA (New People’s Army). On 12 August, the name of the Philippine professor José Maria Sison appeared on the list of people whose assets in the US are blocked. He was co- founder of the Philippines Communist Party and is currently the most important political advisor of the Nationaal Democratisch Front in the peace talks with the Philippine government. Only one day later, on 13 August, the Dutch government had finished the ‘Terrorism Sanction Plan 2002 III’. Citing “the need to take urgent measures” as reason to “not wait for the decisions at the European level which will follow,” the Netherlands then promptly cut his social benefit and medical insurance, blocked his bank account and threatened to evict him from his residence. Can it be coincidence, then, that in the same year, and on 10 December, International Human Rights Day no less (!), the Public Prosecutor’s Office in Amsterdam is summoning me to court because I dared to compare Bush with Hitler? And isn’t the legal action against Ms Gretta Duisenberg, initiator of a pro-Palestinian petition, an expression of the influence on the Netherlands of the Zionist lobby and its American patrons? Incidentally, I was in fact arrested at a demonstration in the Oosterpark where Ms Duisenberg was also speaking about her action. Why this servile obedience of the US by your government? The explanation is obvious. The planned new war against Iraq is a war for oil, for the largest oil reserves in the world. The US wages war for the interests of its oil multinationals Exxon, Texaco, Mobil Oil, and the rest. The British and Dutch governments want to defend the interests of “their” oil multinational, Royal Dutch Shell, the world’s third largest, by signing on to the military adventures of Uncle Sam. On 10 December, in the names of the millions of people the world over demonstrating against the war politics of the US, I will argue in court why I think that Bush is effectively marching in Hitler’s footsteps.

In so doing, I am certain that I will be representing the opinion and the feelings of
- the survivors of the 150,000 victims of the first war against Iraq and the 1.6 million Iraqis, half of which children, who according to UNICEF figures have died as a result of the embargo against that country;
- of the 1600 Palestinian families whose sons, daughters, fathers or mothers have fallen under the bullets of the US-supported Israeli government since the start of the second Intifada;
- of the survivors of the 10,000 civilian victims that the current war against Afghanistan has already made;
- of the family members of the 4 million Congolese who died as a result of the US- supported aggression against their country by Rwanda and Uganda;
- of the survivors of the more than 2000 civilian victims of the NATO bombardments of Yugoslavia in 1999.

Yes, the aggressive war plans against Iraq and the threats of war against independent countries such as North Korea, Iran, Syria, Libya and Cuba imitate Hitler’s militarism.
Yes, even the concept of this so-called preventative war is a violation of all international legal principles. And just as Hitler, Bush sweeps away these rules with a wave of his hand.
Yes, just as Hitler waged war at the order of the major steel and chemical corporations, so Bush wages war for the interests of the American energy giants and weapons manufacturers. The energy and weapons multinationals are, by the way, directly represented in his administration by vice president Dick Cheney (co-owner of the energy holding Halliburton), Condoleezza Rice (former Managing Director and still board member of Chevron), and others.
Yes, just as Hitler rejected the authority of the Volkerenbond and other international bodies, so Bush disdains international agreements (Kyoto), resolutions (UN resolutions on Israel) and bodies (the International Criminal Court).

Yes, just as Hitler, the Bush administration strives for world domination through war. Bush has announced that his “war on terror” targets many countries. In August, before a gathering of ‘US Veterans of Foreign Wars,’ his vice president Cheney mentioned a figure of 60 countries: that is one-third of the world (The UN numbers 191 countries)!

To alert public opinion to the similarities between Bush’s and Hitler’s imperialist and warmongering politics is not a crime. It is the duty of every right-minded pacifist and any who wish to safeguard humanity and our planet from a new holocaust.

(1) Le Monde Diplomatique, p. 1, Oct. 2002

You too can show your support of Annemie - Sign the petition below and e-mail it to the Dutch Ministry of Justice. E-mail address:  voorlichting@minjus.nl Snail mail: attn: Minister Donner, Post Office Box 20301, 2500 EH The Hague send a copy to  annemie.mels@skynet.be - Distribute the call for support and the open letter yourself - Come along on the (political) excursion to Amsterdam on the bus leaving from Brussels Internationaal Centrum, Lemonnierlaan 171 at 6:15 am in Antwerp at the Berchem station (bus stop: Post) at 7:15 Morning: trial of Annemie Mels Afternoon: action in The Hague for Prof. José Maria Sison Price: 15 euro - register  annemie.mels@skynet.be

Petition in support of Annemie Mels

”We emphatically protest the litigation by the Dutch government against Belgian teacher Annemie Mels for “insulting the head of an allied state.” The comparison of Bush with Hitler is a valid opinion that falls within the right to freedom of expression, guaranteed by Article 10 of the European Convention on Human Rights. The ambitions and methods of Bush do indeed call to mind Hitler’s politics. The way in which he wishes to begin a murderous war against Iraq in violation of international legal rules, with the economic interests of the US in mind, is indeed similar to the politics of the German dictator. To be able to express this position is an essential democratic right. To say that Bush is following in Hitler’s footsteps is an opinion, not a crime. We demand the Dutch authorities to immediately drop the prosecution of Annemie Mels. We call on everyone to be present at the session of the Police Court in Amsterdam on 10 December to demand the criminal proceedings be di! scontinued.” Signature

Financial support The court costs are running up. Your financial support is welcome to bank account number 001-1186155-18 in the name of Annemie Mels with reference ‘proces Amsterdam’ --------------end translation

Website: http://www.WhatReallyHappened.com
 
analysis annewvoice= bullshit 
Ranzo - 22.11.2002 15:16

what do you mean to say? that people in a country where there is a right wing populist gaining a lot more power than left wings ever expected right there is the fault of all the people living there? and : even going further: they should shut up about world leaders who are screaming for war?

i agree that its crap to call Bush a fascist and stupid to compare him with Hitler.
not because that would be unfair to Bush cause i care less. but because nobody will take you serious after you say things that show so little vision.

but the fact that Fortuijns party came into power ( and may we be totally rid of the pigs soon!) doesn't say that Dutch people should be only working on getting them out and shutting up about the rest.
Bush = Hitler 
Jetze - 23.11.2002 19:42

Ik blijf me verbazen over de reacties op voornoemde vergelijking. Hitler en zijn gespuis waren verantwoordelijk voor de dood van ca. 40 miljoen mensen!! In een tijd van economische malaise kon hij met zijn immer herhalende monologen een compleet volk binden aan zijn walgelijke ideeen. Bush is een redneck welke zijn (eigen) olie belangen belangrijker vindt dan de wereldvrede (na de eerste inslag op 09-11 was zijn reactie op zijn minst vreemd te noemen, verschillende bronnen vermoeden dat hij de aanslag niet verijdeld heeft om een platform te kunnen kreeeren zijn olie belangen veilig te stellen). Pim Fortuyn had niks te maken met fascisme, maar dit wordt nog steeds door velen geinsinueerd (kom eens met feiten). Zelfs prins Claus wordt hier genoemd. De uitbreiding van de E.U. lijkt verdacht veel op de plannen van Karl Haushoffer voor het creeeren van "lebensraum", zijn ze nu in Brussel ook al fascitisch??

jetze


dit zal je ook wel (blijven) verbazen  
Jabber - 24.11.2002 18:43

Jetze

Er zijn toch meer paralellen en verbanden dan je denkt.. (of mogelijk acht)

Dit is een opsomming van punten, die op zijn minst merkwaardig zijn. 'Connect de dots', of lever kritiek, als je denkt dat informatie of interpretatie niet correct is. (alvast excuses voor tiep en spelfouten en bizarre zinsconstructies, ik heb dit even snel getiept, en maar half doorgelezen)


Hitler wist ook zand in de ogen te strooien, gezien zijn toendertijd, grote wereldwijde populariteit, voordat de grote oorlog echt was uitgebroken. De Verenigde Staten was in de aanloop van WOII, de voornaamste leverancier van oorlogsgrondstoffen, zoals staal. De Bush familie heeft zijn vermogen zelfs vergaard door o.a. enorme hoeveelheden staal te exporteren naar nazi Duitsland. Opa (Prescott) Bush, is zelf nog veroordeeld, omdat hij (terwijl de VS ondertussen zelf al in oorlog was), betrokken was bij handel met de nazi's. Hier de cijders, gebruikt in een 'senate hearing' van 1945:
Verhandeld via de Union Bank, (met Prescott Bush in de directie)
- 50.8% of Nazi Germany's pig iron
- 41.4% of Nazi Germany's universal plate
- 36% of Nazi Germany's heavy plate
- 38.5% of Nazi Germany's galvanized sheet
- 45.5% of Nazi Germany's pipes and tubes
- 22.1% of Nazi Germany's wire
- 35% of Nazi Germany's explosives

Al vanaf 1923 waren bekende Amerikaanse namen zoals de Rockefellers, Standard Oil, de DuPonts, de
Morgans en de Fords, betrokken bij financiering van het nazi regime. De Holland-Amerika speelde, tijdens onze eigen bezetting, ook een dubieuze rol in het transport van grondstoffen richting Duitse oorlogsindustrie.

Als je de afgelopen drie weken bijvoorbeeld het VPRO programma Tegenlicht had gezien, had je waarschijnlijk een ander beeld van de economische toestant in de VS. Het wordt niet van de daken geschreewd, maar De VS heeft weldegelijk zware economische problemen. Kijk maar eens naar hun staatschuld, de hoeveelheid mensen onder de armoede grens. Het ontberen van een sociaal vangnet, maakt de Amerikaanse maatschappij tot een 'sociale bom'. Zo worden, volgens mij, zo'n 99% van alle Bush-Hitler vergelijking gemaakt door Amerikanen zelf. Ik heb al iemand horen spreken over revolutionaire tribunalen, voor de berechting van 'the Bush oil gunta'. Een grote groep mensen met 'anti-Amerikaanse' sentimenten zijn de Amerikaanse burgers zelf.

Er zijn ecomomen die beweren dat de dollar waarde kan verliezen tot zelfs een halve euro. Ook wordt beweerd dat een terugval van de Amerikaanse beurs waarde met 66%, mogelijk is. Hen je je ooit wel eens afgevraagd wat er met de financiele cijfers van de VS gebeurd, als deze zouden worden gecorrigeerd voor de Enron fraude, en andere ? Dat gemiddelde procentje betere groei, tov de EU, dat zo door de jaren heen werd gehaald, door de VS, gaat er dik af. De nu al bekend geworden financiele fraude schandalen, zijn terwaarde van enkele procenten van het Amerikaanse BNP. Er bestaat een theorie dat Amerika, uit is op het genereren van gigantische (olie)geld stromen, richting Amerikaanse economie om, deze voor genadeloze ineenstorting te behoeden.

Blijkbaar ben je op de hoogte van de theorie dat het Bush regime, op de hoogte moet zijn geweest van de ophanden zijnde 11 september aanslagen, en geen enkele actie heeft ondernomen om Amerikaanse burger levens te sparen. Dat is echter maar één verklaring voor het negeren van waarschuwingen van onder andere de Russische en Israelische inlichtendiensten.

Een andere mogelijkheid is dat groepen achter de Amerikaanse regering, het geheel geregiseerd hebben. Misschien was 'Al Qaeda', (wat dat ook precies zou mogen zijn), of andere Arabieren, wel betrokken bij de aanslagen, maar zijn zij niet de enige exclusieve planners en uitvoerders van deze aanslagen. De 11 september aanslagen zijn met militaire preciezie uitgevoerd. Zo bleef er, volgens het hoofd van de FBI geen papieren spoor achter van de hele operatie, niet in de VS, en niet in Afghanistan. In ieder geval geen direct bewijs voor het verhaal zoals de Amerikaanse regering krampachtig, met allerlei gefabriceerde, opeens opduikende, video's, probeert te schetsen. Het officiële -overrompelt worden door AL Qaeda terreurcel- verhaal rammelt aan alle kanten. Hier een aantal merkwaardigheden in de hele geschiedenis:

- Delen van de, door de CIA gefinancierde, bewapende en getrainde Mujahedin, gingen later over in Taliban en Al Qaeda. (Alle recent in Afghanistan gevonden wapenopslag-plaatsen, bevatten verouderde wapens, uit die tijd. Er is geen spoor aangetroffen dat het geavanceerde karakter, zoals geschets van Al Qaeda, onderbouwd. Dus geen geavanceerde chemische laboratoria, geen geavanceerde computer en comunicatie apparatuur en geen spoor van de 11 septmber plannen.)
- Het beruchte, nu weer met de grond gelijk gemaakte, Tora Bora complex, is gefinancierd door de CIA en gebouwd door het bouwbedrijf van de Bin Laden familie, met in Afghanistan toendertijd aan de leiding: Osama Bin Laden.
- De creatie van de 'heldhaftige Mujahedin', begon al ruim een half jaar voordat de Soviets, Afghanistan binnenvielen. Mr. Rambo himself, onderschreef het heldhaftige karakter nog eens, in een propaganda film, waar de allesdurvende moslim helden, nog aan de 'goede' zijde vochten.
- Ook in Bosnië, werden 'Al Qaeda'strijders nog ongemoeid gelaten. Hier vochten ze overigens aan dezelfde zijde als de Amerikanen.
- In 1996, heeft de Britse inlichtingendienst MI6, nog de hulp ingeroepen van 'Al Qaeda' voor een poging tot moord op Khadaffi (zoek in google op shaylergate). Er is toen 100.000 pond betaald. De oud-agent Shayler, heeft dit openbaar gemaakt, en is hiervoor ondertussen, in allerstilte, tot een half jaar gevangenisstraf veroordeeld. (voor het openbaar maken dus)
- Osama Bin Laden is werkzaam geweest als CIA contactpersoon voor de Saudische koninklijke familie.
- GW Bush's eerste, overigens mislukte, olie-activiteiten zijn gefinancierd door rijke Saudis, o.a. uit de Bin Laden familie en kringen rond het koninghuis. GW Bush, en zijn CIA gerelateerde partners bleven altijd zaken doen met deze rijke Saudische families.
- De fundamentalistische Taliban, met dezelfde religieuze ideën als de doorsnee Saudi heeft, werd grotendeels gefinancierd vanuit Saudie Arabië. Ook Al Qaeda ontving geld uit deze bron, van rijke en invloedrijke Saudische families.
- Tot vlak na 11 september waren er nog gedeelde belangen in de 'Carleyle Group', van zowel de Bin Laden familie, als de Bush familie. Dit concern is voornamelijk actief in de wapenindustrie, en profiteert direct van de gevoerde 'war on terrorism'.
- In Afghanistan wordt een oliepijplijn aangelegd, die grootschalige winning van de olie in Midden-Azië mogelijk maakt. Zowat alle bedrijven betrokken bij de aanvoer-zijde, van dit project, zijn Amerikaans. De plannen voor deze oliepijplijn zijn al oud, en werden alleen onmogelijk gemaakt door het Taliban bewind.
- Bush zelf, heeft zich op 11 september zeer merkwaardig gedragen. Hoewel hij officieel de enige persoon is, die een eventuele neerschiet beslissing, had kunnen nemen, bleef hij (ook na het horen van de tweede WTC crash) nog voorlezen aan een groep schoolkinderen. Normaal toegepaste procedures, die volgen, als met vliegtuigen contact wordt verloren en of die van koers afwijken, is directe onderschepping, door altijd paraat staande straaljagers. Op 11 september was in de media al 75 minuten bekend dat er mogelijk meerdere toestellen gekaapt waren, voordat de eerste straaljagers, van, de niet eens dichtsbijzijnde, luchtmacht basis opstegen. Bekende gevallen van onderschepping, zijn gemiddeld binnen zo'n 10 minuten na melding gemaakt, en alle mij bekende gevallen zelfs binnen de 20 minuten.
- Integenstelling tot wat ik verwacht had, hield Bush, na de aanslagen, geen peptalk om het Amerikaanse moraal op te vijzelen. Integendeel: hij benadrukte de kwetsbaarheid van de Amerikaanse maatschappij, voor zeer goed verborgen, maar overal aanwezige moslim-terreurcellen, die als merkwaardig doel hebben zoveel mogelijk Amerikaanse (burger)slachtoffers te maken. Mooi ingekleed, in een campagne van Anthrax brieven, (waar de dader niet van gevonden is, en de echte daders nooit gevonden zullen worden) werd angst gezaaid. Deze brieven bevatten Amerikaanse 'weapon grade' Anthrax/miltvuur-sporen, afkomstig uit het Amerikaanse overheids laboratorium in Fort Detrick. Opmerkelijk is dat alleen democratische politici doel waren. Verder garandeerd het sturen van brieven direct aan de media, maxilmale media aandacht en daarmee effectiviteit bij het angst-zaaien
- Deze bewust gezaaide angst maakte het mogelijk om de Patriot Act, aan te nemen, wat een grote aanslag is op Amerikaanse burgerrechten. (En ook gedeeltelijk onze) En verder, onder het mom van het valse Al Qaeda verhaal een aanval op de Taliban. En nu in het verlengde de aanval op Irak. En mogelijk, als een bezetting van Irak ooit zal slagen mogelijk Iran of Saudie Arabië)
- Het is mogelijk dat deze vermeende angstzaai campagne, wereldwijd wordt uitgevoerd. Alle wereldwijde aanslagen zoals: Bali, Franse Tanker, Moskou gijzelingsactie de sluipschutter zouden mogelijk verband met elkaar kunnen hebben. Maar misschien ookwel, een aantal eigenaardige dingen die gebeuren in Nederland, sinds 11 september. Ik doel hiermee op de talloze doodsbedreigingen, kogelbrieven en het zwart maken van moslim-immigranten in Nederland, en de Islam in het algemeen. Voor de kogel brieven, waar de politie, nog over in het duister tast, wordt gezocht naar één enkele of enkele daders. De mogelijke daders hadden een breed spectrum aan publieke personen als doel: van voetbaltrainers tot politici van links tot rechts. Wat was steeds de bron als in Nederland 'Al Qaeda' verhalen opdoken? en hoe traceerbaar is al die informatie?
- Wat betekent het hebben bezocht, van een Jihad-trainingskamp in Afghanistan, eigenlijk? Heb je je dan als moslim gelijk bekeerd tot de duivel? en kan je na een bezoek getransformeerd worden in een willoze zelfmoord terorist? Misschien is het bezoeken, van een Jihad trainingskamp in Afghanistan, wat een soort mythische status heeft gekregen, wel vergelijkbaar met het als nederlandse burger dienen in het Israelische leger, wat een aantal fundamentalistische christenen, uit oons eigen land doet.
- We accepteren, het door de media nagepapagaaide officiële Amerikaanse verhaal, wat vol zit met onduidelijkhden en tegenstrijdigheden. Zo is er de zgn. bekentenis video, waar een onsamenhangend sprekende Osama, de aanslag zou hebben toegeven. De echtheid van Osama wordt in delen van de video betwijfeld. In nieuwe vertalingen, van de tekst op de video, wordt juist op kritieke punten anders vertaald, door de BBC en Duitse omroep vertalers. In de alternatieve vertalingen is de schuld bekentenis niet meer zo duidelijk, of liever geheel afwezig. Deze door de BBC en Duitse omroep gebruikte vertalers, kennen het Saudische dialect wat Bin Laden spreekt, integenstelling tot de originele Amerikaanse vertalers.
- We hebben nog de video, van de, in de engelse media al op andere wijze onwaar gebleken, vondst van het Al Qaeda laboratorium, waarin op de potten met chemicaliën, alleen engelse benamingen staan. Dubieus in een organisatie die, Amerika als een van de twee grote vijanden ziet. Ook in sterk contrast met de Arabische Boeing instructie video, die in de huurauto van Mohammed Atta zou zijn aangetroffen, op de dag van de aanslag. In de vier gekaapte vliegtuigen, zijn o.a. de 'homing beakens' uitgezet, zodat de toestellen niet meer op de rader geidentificeerd konden worden. Hier is geen schakelaar voor, en schijnt op zich al een handeling te zijn, waar een leek een lange training voor nodig zou hebben, om uit te voeren. De informatie, die de Boeing video, in het arabisch zou bevatten is waarschijnlijk waardeloze informatie voor de voorbereiding van een kaping.
- De video, waarin de de Golden Retriever puppies worden vergast, is ook duidelijk vals. Honden, worden in de moslim wereld gezien als onreine dieren. En worden niet in husi gehouden, als ze al worden gehouden. Iedereen, die wel eens islamitisch land heeft bezocht, weet dat goedverzorgde Golden Retriever puppies, zo goed als niet kunnen voorkomen. En al zouden er al goedverzorgde puppies zijn, diep in Afghanistan, dan ligt het nog steeds meer voor de hand om een schurftige zwerfhond te gebruiken, zoals 99,9% van de honden in de moslim wereld er uitzien. Verder opvallende details in die 'puppie vergas' video: gevaarlijke chemicaliën zouden worden gemengd zonder beschermende handschoenen. De handen zichtbaar in de video, zijn van een blanke!. Je zou verwachten in een wetenschappelijk onderzoek naar effectiviteit van verschillende chemische middelen alleen kleine ruimtes zouden gebruiken, om zo verband tussen dosis en effect te kunnen vaststellen. Still-shot video beelden lijken mij ook voor de hand te liggen. En minimaal, voor referentie een experiment nummer in het beeld aanwezig. Want het zou toch niet geloofwaardig zijn, om aan te nemen dat Al Qaeda deze video geproduceerd zou hebben, met als enige doel Amerikanen en Europeanen te schokkeren met beelden van het vergassen, van van, met een zierlijke strik voorziene, Golden Retriever puppies?
- We hebben nog de 'anniversary video', die een jaar na de aanslagen opduikt, met afbeeldingen en namen van de vermeende kapers. Opvallend detail hier is, dat 'AL Qaeda' blijkbaar geavanceerde video produktie aparatuur tot zijn beschikking had, zoals als blue-screen apparatuur etc. De foto's van de vermeende kapers, zijn precies dezelfde als die, die al zowat een jaar te zien zijn op de FBI website. Van veel van de kapers zijn dit ook de enige foto's die beschikbaar zijn voor de amerikanen. Je zou verwachten, dat Al Qaeda, in een video, waarin de verantwoordelijkheid voor een aanslag wordt opgeeist, eigen materiaal zou gebruiken. Ook dubieus is dat ondertussen is gebleken dat minimaal drie van de vermeende kapers nog in leven blijken te zijn. 1 in Marokko en 2 in Saudie Arabië. (van totaal 9 wordt hetzelfde beweerd). Dit heeft ervoor gezorgd dat het hoofd van de FBI, als antwoord op kritische vragen van journalisten heeft geantwoord dat waarschijnlijk een aantal gestolen identiteiten gebruikt zijn. Vergelijk die uitspraak eens met de zgn. Al Qaeda video, met de 19 namen en foto's van de daders, zoals Al Qaeda gemaakt zou hebben...
- Volgens mij, verliest het het officiële 'Al Qaeda' verhaal al zijn geloofwaardigheid, mede door alle doorzichtige propaganda video's. Bush heeft ons nog het overtuigende bewijs beloofd voor de betrokikenheid van Al Qaeda. Dit bewijs hebben we nog niet gezien. En is gezien de propaganda films, die de VS nodig achtten om de wereld te overtuigen van het hele verhaal, ook niet meer te verwachten. Waarom 'bewijs' fabriceren, als je de werkelijkheid probeert weer te geven?
- De $100.000, die aan de groep rond Mohammed Atta, voor verblijf en de vliegtrainingen, is overgemaakt vanuit Pakistan. De Pakistaanse inlichtingendienst ISI is hier bij betrokken. Er bestaan al jarenlang, innige banden van Pakistaanse leger en inlichtingen diensten met de Verenigde Staten. Er zijn mensen die beweren dat David Pearl, de journalist, is vermoord, omdat hij op het spoor van de bron van de bewuste $100.000 was gekomen. Uit zijn laatste artikelen blijkt inderdaad dat hij, in Pakistan, 11 september gerelateerde financiele bronnen natrok.
- Volgens de Duitse inlichtingendienst, werden Atta en co. al twee jaar voor de 11 september aanslagen, in Duitsland, geschaduwd door CIA en Mossad. De hierbij betrokken Mossad agenten zijn uitgewezen. Volgens de officiële lezing, zouden deze inlichtingendiensten Atta en co, zodra ze naar de VS verhuisden, uit het oog zijn verloren. Vreemd..
- Huffman Aviation, de vliegschool/onderhoudsbedrijf van o.a. de (oud?) Nederlander Rudi Dekkers, maakte in de periode voor 11 september gericht reclame in Duitsland. Rudi Dekkers beweerde, al vlak na 11 september, dat de door hem getrainde vligers, w.o. Atta, geen nattur talenten waren, en dat hij het onwaarschijnlijkk achtte dat in de korte periode, die resteerde voor 11 september, genoeg ervaring konden opdoen om op 11 september complexe manouvres uit te kunnen voeren. Bij het tweede bedrijf, waar weinig over bekend is, zouden de kapers, in peperdure Boeing simulatoren, verdere training hebben gehad. Rudi Dekkers, zegt dat het bewuste bedrijf geen vlieglicenties mag afgeven, en daarom moeilijk zijn apparatuur op normale wijze zou kunnen benutten.
- Er zijn een aantal gegevens, die met het officiële verhaal tegenstrijdig lijken, zoals de door, o.a. zijn Duitse professoren geclaimde zachtmoedige aard van Atta. Het ongeloof van zijn ouders etc. passen makkelijk in het alternatieve verhaal. Ook zijn er beweringen dat Atta regelmatig alcohol en zelfs cocaine zou hebben gebruikt en een Amerikaanse vriendin had met paars haar! Deze beweringen lijken tegenstrijdig met Islamitisch fundamentalistische karakter, die hij in Al Qaeda verband zou moeten hebben gehad.
- Al ruim van voor 11 september zijn gevallen bekend, waar FBI mederwerkers, door hun meerderen, wordt verboden, om onderzoek te doen naar financiële banden tussen rijke families in Saudi-Arabië, w.o. de Bin Laden familie en terroristische organisaties. Zelfs na 11 september, zijn Saudis off-limits voor de officiële FBI onderzoekers. Komt dit mogelijk, omdat er ook financiële banden zijn tussen deze zelfde Saudis en bepaalde groepen achter de Amerikaanse regering? (video te bekijken van BBC Newsnight item van Greg Palast, zoek naar 'attack22.ram' in Google)
- Verder is het motief dat, Al Qaeda zou hebben, m.i. te simpel: de moslim fundamentalisten kunnen het niet hebben, dat wij Amerikanen, rijk en vrij zijn, zodat ze niets liever willen dan zoveel mogelijk onschuldige Amerikaanse burgers doden, dmv terroristische zelfmoord acties. Volgens mij, wordt met al het geweld, dat wordt gepleegd, wel degelijk duidelijke doelen nagestreeft. Hoe onnodig, onterecht of oneerlijk deze doelen ook mogen zijn. Het is niet in het belang van een fundamentalistische moslim organisatie, om domweg aanslagen te plegen tegen burgers, zonder dat hierbij een groter doel wordt nagestreefd. Nu resulteren, de vermeende moslim extremistische terreur aanslagen erin, dat iedereen zich tegen hen, en hun meer gematigde geloofsgenoten gaat keren. Wat overigens gunstig uitpakt voor de Amerikanen op hun rooftocht, naar de voornamelijk Arabische olie. Wie er wel belang heeft, en wat de werkelijke belangen zijn achter alle terreur, kan je volgens mij in de toekomst zien aan wie zijn doel bereikt. Ik denk dat het lange termijn doel van de groep, die werkelijk achter alle terreur zit, het onder controle krijgen van de olievoorraden in Midden-Azië en rond de Persische Golf, is.
- Verder heeft Bush inderdaad geen 40.000.000 mensen de dood in gejaagd, maar een nieuwe oorlog in Irak, zou wel eens een heel langdurig en bloedig conflict kunnen worden. Waar, in het geval van complete bezetting, gevolgd door Amerikaans militair bewind, gemakkelijk honderdduizenden doden zouden kunnen vallen. Ook moeten we de 1.500.000 Irakezen die gestorven zijn door het VN handelsembargo, ook niet uitvlakken. En ook niet de kanker gevallen, die worden veroorzaakt door het veramde uranium, (gewoon chemisch afval) dat wordt gebruikt in de NAVO wapens. Ook is een (beperkt) nucleair senario, in West Irak, ook niet geheel uit te sluiten. Zeker als de zgn 'bevrijding' voor de Irakesen zelf, helemaal geen bevrijding is, en als, de op langere termijn de toegewezen, Amerikaanse marjonet als leider, niet geaccepteerd wordt.
Economische toestand VS, door Amerikaan 
Jabber - 25.11.2002 15:05

een Amerikaan over, de ware economische reden achter de Amerikaanse oorlogzucht:

"..The reason for this sudden push to war is an economic one. The various governments of the United States are deeply in debt. Indeed for many of them, including the Federal government, the debt is too deep to get out of. So great is the Federal debt that all the income tax paid by all US citizens cannot cover the interest, let alone the principal. The debt started simply enough. Politicians, worrying only about their terms in office, borrowed money and left it to subsequent generations to pay it back. Each succeeding legislative body simply carried that debt along, usually adding a bit more to it. At present it is estimated that the combined debt of the state and federal governments totals roughly $14 trillion dollars. Debts by county and city governments add to the problem. So great is the debt problem that Presidents have taken to looting various trust funds, including but not limited to, Social Security, to balance the Federal budget. When the Clinton administration moved money from the Social Security trust fund to the general fund, it was described as a loan. However, common sense will tell you that if the government has to borrow money at a time when the economy is supposed to be at a peak, that there can never be a situation where the government can pay that money back. Other trust funds, such as Native American trust funds, have also been looted. Two Cabinet Secretaries were caught in that scandal, as I recall.
So, the government is in a hole, staying afloat by raiding Federal pension funds, trust funds, and playing bookkeeping games (which set the example for Enron, WorldCom, et. al. ad infinitum) to conceal the problem. Add to that the state governments that are hovering near default and have announced huge tax increases, and you get an idea of how serious the problem is.
Our society turned its back on manufacturing back in the 80s. Those who made millions from fancy financial dealings were held up as heroes and ideals while those who made things were looked on as social inferiors. Manufacturing headed for tax and socially friendlier places. Core technologies were sent to other countries. Nations that had once bought IC chips from the US bought the machines to make chips from US companies that did not want to be bother with actual manufacturing any more, spurred on by CEOs looking for a quick bump to their stock before cashing out. Thus, Americans now buy this most important commodity, invented in America, from other nations.
Manufacturing left and with it manufacturing jobs, and for a while the US tried to conceal this job loss with the "Service Economy", a rather ridiculous notion that you can prosper a country by doing each other's laundry. In truth, the service economy moved money back and forth among the people, but with each transaction, taxes shaved off part of that money to the government. Too little new money was coming in from product sales to other nations. Over time, the government had more of the available money but the people had less. As a result of this steady siphoning from citizen to state, 80% of all Americans now have a lower standard of living than did their parents.
That brings us to the trade deficit. Money flows out of this country at over a billion dollars a day, half a trillion a year. Sooner or later, this imbalance has to drive the value of a dollar down. This in turn will drive the cost of servicing loans held by foreign lenders up.
Then there is the stock market. Contrary to the claims made by the previous administration, the soaring stock market was not a sign of economic health. In a healthy market, the price of the stock is supposed to be related to the stock's value, expressed as earnings ability. A good P/E ratio is about 16. That means that a stock's price should be about 16 times its annual dividends. But market forces, often of questionable ethics, can drive up the price of a stock. The Plunge Protection Team did this, buying huge blocks of S&P 500 futures contracts to create a market demand that drove prices up. It may look good on the ticker, but the reality was that those stocks were over-priced for their earnings ability, and the longer PPT rigging kept the stock market up, the worse the gap between prices and worth grew. Despite the recent declines, the stock market is more overvalued than it was in 1929.
So, there is a triple threat to the economy. Heavy government debt, a huge trade imbalance, and a stock market still poised for further declines and aggravated by scandals that make every claim of profit suspicious. The government cannot wave a wand and bring back manufacturing overnight. Nor can they erase the debt (other than by closing down and making way for someone else with better fiscal sense to start a new government). Nor can the stocks be suddenly made to be worth what their prices justify.
The only part of the problem that can be reversed quickly is the trade deficit, because much of trade deficit involves oil. Oil is predominantly an imported product in the US. Were it to become an export, by placing the oil fields of the Mideast in the hands of US oil companies (by conquest), the flow of cash would reverse across our borders. This would not fix the economy but it would hold off default for a little while. Were the US in control of a major portion of the world's oil supply, those nations to which the US owed money might be reluctant to attempt to collect.
This is the real reason behind the push for oil. The US Government sees control of the oil as the only way to prolong its power, and having confused the welfare of the government with that of the nation itself, appears willing to turn the nation into a police state in order to carry out the conquest of the Mideast unopposed by its own citizens."
Reus op lemen voeten 
Jetze - 25.11.2002 19:40

Jabber,

Natuurlijk, wereldmacht Amerika is een reus op lemen voeten, en sleurt Europa mee in zijn val. De nieuwe wereldmacht is binnen 10 tot 15 jaar China. Wat's new? Duitsland was tijdens de Weimar periode (voor Hitler) een chaos, in Amerika ontstaat het omgekeerde. De NSDAP kwam pas goed onder de invloed van Hitler rond 1929(ca.100.000 leden), en de bekendst bewezen partijkasvuller was overgens Frits Thyssen. In 1924 zat Hitler nog vast met zijn vriend Hess, alwaar hij zijn boek mein kampf deel twee afronde. Dat Hitler iedereen zand in de ogen strooide is een godspe. De westerse wereld en vooral de kerk waren doodsbang voor het communisme van Stalin en zijn plannen om o.a het onstabiele Duitsland te bezetten, zodat ze hem lang zijn gang lieten gaan. Hij heeft nimmer onder stoelen of banken gestoken wat hem werkelijk dreef, dat dit nog steeds maar gelukkig steeds minder verkondigd wordt, kan weleens te maken hebben met het feit dat er in veel landen vele mensen rondliepen met bakken boter op hun hoofd.
Verarmd uranium komt overgens gewoon voor in de grond, ook in Nederland (ca 1 mg/kg grond) en er zijn veel meer toepassingen voor, bijv. balansgewichten in vliegtuigen (EL AL 1992 Bijlmer), kielgewichten bij schepen, pantser materiaal, etc. Het risico op kanker door straling is bijzonder klein, alleen als zwaar metaal vormt het een risico. Ken uw bronnen.

Prettig te weten dat er nog mensen zijn welke niet alles zonder kauwen slikken!!

jetze
Jetze moet niet zwetze (geintje) 
Jabber - 26.11.2002 01:41

"Duitsland was tijdens de Weimar periode (voor Hitler) een chaos, in Amerika ontstaat het omgekeerde."

> Je gaat toch niet beweren dat de VS zich aan het stabiliseren is? De VS heeft per hoofd van de bevolking meer dan 5 keer zoveel staatsschuld dan Nederland. Per hoofd van de bevolking moet al ruim $2500 per jaar opgebracht worden, alleen al om de rente op de staatsschuld te betalen. De Amerikaanse staatsschuld stijgt elk jaar met 2 biljoen (VS=trillion) dollar. Veel Amerikanen hebben hun pensioenen in staatsobligaties gestopt. Deze kunnen bij fallisement van de Amerikaanse staten in 1 klap waardeloos worden. Dat klinkt misschien vreemd, maar er is wel degelijk mogelijk als de rentelasten de belasting opbrengsten gaan naderen. Opnieuw bijlenen, om zo het jaarlijkse tekort op de handelsbalans te compenseren is dan niet meer mogelijk.

beluister voor de grap eens deze audio bronnen..
 http://www.netcastdaily.com/1experts/exp110902.ram (economisch)

 http://mbanna.radio4all.net/pub/archive4/mp3_5/ug95-hour1mix.mp3 (Mike Ruppert)
 http://mbanna.radio4all.net/pub/archive4/mp3_5/ug95-hour2mix.mp3

en bekijk deze link (interview met LaRouche)
 http://www.gooff.com/news/read.asp?ID=1554 (economisch)


"De westerse wereld en vooral de kerk waren doodsbang voor het communisme van Stalin en zijn plannen om o.a het onstabiele Duitsland te bezetten, zodat ze hem lang zijn gang lieten gaan. Hij heeft nimmer onder stoelen of banken gestoken wat hem werkelijk dreef, dat dit nog steeds maar gelukkig steeds minder verkondigd wordt, kan weleens te maken hebben met het feit dat er in veel landen vele mensen rondliepen met bakken boter op hun hoofd."

> Daar stuiten we precies op de kern van de vergelijking, die niet is gebaseerd op aantal doden dat is gevallen, of 'Lebensraum', waar je eerder geheel buiten context over sprak. De mensen waren bang, en werden bang gemaakt, voor een al dan niet realistisch gevaar. Hitler gebruikte dit om meer macht naar zich toe te trekken en zich te ontdoen van het parlement. Een andere vergelijking is de propaganda machine, waarmee de nazi's meningen manipuleerden en waardoor de meesten met een verdraaid beeld van de werkelijheid leefden. Dit is precies waar ik de mainstream media ook van beschuldig. Ook in Nederland wordt de media misbruikt voor propaganda doeleinden. 2Vandaag, NOS Journaal en Netwerk zijn hier goede voorbeelden van.

"Verarmd uranium komt overgens gewoon voor in de grond, ook in Nederland (ca 1 mg/kg grond) en er zijn veel meer toepassingen voor, bijv. balansgewichten in vliegtuigen (EL AL 1992 Bijlmer), kielgewichten bij schepen, pantser materiaal, etc. Het risico op kanker door straling is bijzonder klein, alleen als zwaar metaal vormt het een risico. Ken uw bronnen."

> Klinkt lekker arrogant dat 'ken uw bronnen' als je eerst een paar algemeen bekende feiten weergeeft.

Mogen ze bij jouw in de achtertuin een zgn. 'dirty-bomb' laten exploderen? Er zaten toch al uranium deeltjes in de grond, en je betonnen fundering was toch al behoorlijk radioactief...

Ik ben werktuigbouwer, en weet dat het niet perse noodzakelijk is om verarmd uranium te gebruiken, in de neuzen van beton en pantserdoorborende raketten. Er zijn weldegelijk vergelijkbare alternatieven te ontwikkelen. Verder is het gebruik van uranium, als (goedkoop=chemisch afcval) ballast materiaal minder risicovol, dan verspreiding in kleine deeltjes bij een explosie. Het gebruik van verarmd uranium in vliegtuigen, is overigens allen nog het geval bij oudere toestellen.
Als je een wapen zou maken, puur gericht op het verspreiden van dezelfde hoeveelheid verarmd uranium, als bij een gemiddelde NAVO bom vrijkomt, zodat het de hoofdwerking van het wapen zou zijn, dan is dat verboden in internationale conventies.

Gebruik van verarmd uranium is onnodig en heeft wel degelijk zeer schadelijk en ongewenste bijeffecten. Naast de lichte radioactiviteit is uranium ook een zeer giftig element, wat zich in de natuur in veel kleinere concentraties voorkomt dan op de plekken waar de wapens gebruikt zijn. In Irak en Servië worden op vele plekken verhoogde radioactiviteit gemeten, als gevolg van de NAVO wapens. Amerikaanse soldaten, dus de niet-ontvangende kant, lopen hierdoor, volgens de amerikaanse overheid geen risico. Duizenden Amerikaanse golfsyndroom veteranen, houden hier overigens een andere mening op na.

Volgens amerikaanse overheid site:
"The major health concerns about DU relate to its chemical properties as a heavy metal rather than to its radioactivity, which is very low. As with all chemicals, the hazard depends mainly upon the amount taken into the body. Medical science recognizes that uranium at high doses can cause kidney damage. However, those levels are far above levels soldiers would have encountered in the Gulf or the Balkans."
"levels of DU may be significantly raised over background levels in close proximity to DU contaminating events. Over the days and years following such an event, the contamination will become dispersed into the wider natural environment. People living or working in affected areas can inhale dusts and can consume contaminated food and drinking water."

Ken meerdere bronnen!, en bekijk alle informatie.

 
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.